پاسخ به:∞ آیه شب سی ام ماه مبارک رمضان ∞ ♥آخرین آیه از سی شب نورانی ♥
جمعه 26 تیر 1394 8:51 AM
فرمان عفو عمومى !
این آیه نیز ناظر به حوادث احد است ، زیرا بعد از مراجعت مسلمانان ازاحد، کسانى که از جنگ فرار کـرده بـودنـد، اطـراف پـیامبر را گرفته و ضمن اظهارندامت ، تقاضاى عفو و بخشش مى کردند خـداونـد در این آیه ، عفو عمومى آنها راصادر کرد و پیامبر(ص) با آغوش باز، خطاکاران توبه کار را پذیرفت.
نخست اشاره به یکى از مزایاى فوق العاده اخلاقى پیامبر(ص) کرده ،مى فرماید: ((در پرتو رحمت و لـطـف پـروردگـار، تـو با مردم مهربان شدى در حالى که اگر خشن و تندخو و سنگدل بودى از اطراف تو پراکنده مى شدند)) (فبما رحمه من اللّه لنت لهم ولو کنت فظا غلیظ القلب لا انفضوا من حولک).
سـپـس دسـتـور مى دهد که ((از تقصیر آنان بگذر، و آنها را مشمول عفو خودگردان و براى آنها طلب آمرزش کن)) (فاعف عنهم واستغفر لهم).
بعد از فرمان عفو عمومى ، براى زنده کردن شخصیت مسلمانان و تجدیدحیات فکرى و روحى آنان دسـتـور مـى دهد که باز هم ((در کارها با آنها مشورت کن وراى و نظر آنها را بخواه)) (وشاورهم فى الا مر).
سـپس قرآن در ادامه مى افزاید: ((اما هنگامى که تصمیم گرفتى (قاطع باش و)بر خدا توکل کن ، زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد)) (فاذا عزمت فتوکل على اللّه ان اللّه یحب المتوکلین).
هـمان اندازه که به هنگام مشورت باید، نرمش و انعطاف به خرج داد، درموقع اتخاذ تصمیم نهایى باید قاطع بود بنابراین ، پس از برگزارى مشاوره و روشن شدن نتیجه مشورت ، باید هرگونه تردید و دودلـى و آرا پـراکنده را کنار زد و باقاطعیت تصمیم گرفت و این همان چیزى است که در آیه فوق از آن تعبیر به ((عزم))شده است و آن تصمیم قاطع مى باشد.
ضـمـنا از این آیه استفاده مى شود که توکل باید حتما بعد از مشورت و استفاده از همه امکاناتى که انسان در اختیار دارد قرار گیرد.
چشم برندار ازم می پاشه زندگیم