امروزه حجم برنامه ها و اطلاعات بسیار زیاد شده است به طوری که برای جابه جایی اطلاعات دچار مشکل می شویم. در حال حاضر حافظه های فلش با ظرفیت بالاتر از eh028 گیگابایت پیدا نمی شود و از قیمت بالایی هم ظرفیت های 8 گیگابایتی برخورد دارند. وسایل ذخیره سازی همانند DVD ها هم به همان ظرفیت چها گیگابایتی قناعت کرده اند. جالب است بدانید ، از فناوری های جدید چون Blu-Ray و یا HD DVD نیز خبری نیست. بنابراین بهترین گزینه برای انتقال قایل های حجیم هارد دیسک های قابل حمل هستند.پس با همراه باشید تا یک هارددیسک مناسب را به شما معرفی کنیم.
● انواع هارد دیسک اکسترنال:
هارد دیسک های اکسترنال به دو دسته ی Portable , External تقسیم بندی می شود. هارد دیسک های External بیشتر برای ذخیره سازی اطلاعات و محلی برای نگهداری و پشتیبان گیری از آنها مورد استفاده قرار می گیرند و چندان از آن ها برای انتقال اطلاعات ، در دفعات زیاد استفاده نمی شود. (به دلیل وزن و اندازه بزرگ) ، در عین حال ظرفیت های بزرگ و سرعت اتنقال بالا تنها در این رده وجود دارد. در نقطه ی مقابل هارد دیسک های Portable یا قابل حمل وجود دارند که اندازه کوچکی دارند و معمولا از طریق پورت USB2.0 به کامپیوتر متصل می شوند.
● مزیت هارد دیسک اکسترنال:
هارد دیسک های قابل حمل یا خارجی ساختاری کامل شبیه به هاردهای معمولی دارند. یعنی اطلاعات بوسیله ی هد ثابت روی پلاترهای چرخان ذخیره و یا خوانده می شود. اما به هارد دیسک های اکترنال ضمیمه های دیگری نیز اضافه شده است که آن ها را از هاردهای معمولی متمایز می کند.
● محافظت از اطلاعات:
هاردهای معمولی چون در داخل کیس نصب می شوند و در یک جای ثابت قرار می گیرند هیچ محافظی در برابر ضربه و شوک وارده ندارند. پس کافی است که ضربه ای به آنها وارد شود تا اطلاعات هارد از دست برود. ولی در هارد دیسک های قابل حمل، هارد دیسک کاملا در داخل یک محیط ضد ضربه قرار گرفته است که می تواند باعث دفع اکثر ضربه های ناخواسته شود. به خاطر همین است که از این نوع هارد ها در وسایل قابل حمل مانند گوشی های موبایل هم استفاده می شود.
● اتصال ساده و راحت:
برخلاف هارد دیسک های معمولی که نصب آن ها درد سر زیادی دارند، اتصال هارد دیسک های قابل حمل تنها با یک کابل برقرار می شود. بر انتقال هم از رابط هایی مانند Firwire 400 , USB2.0 و جدیدا هم ESATA، استفاده می شود که در برخی از مدل ها حتی دو نوع بورت ارتباطی وجود دارد تا امکان رد و بدل اطلاعات با هر نوع کامپیوتری مهیا باشد. نکته دیگر امکان HotPLUG است که برای اتصال و قطع کردن هارد نیازی به خاموش کردن سیستم ندارید.
● انتقال بی دردسر اطلاعات:
همراه بسیاری از این نوع هارد دیسک ها نرم افزارهایی هم برای پشتیبان گیری و یا انتقال سریع اطلاعات استفاده می شود. در برخی از مدلها هم امکان پشتیبانگیری خودکار تنها با فشار یک دکمه هم وجود دارد.
● رمز نگاری اطلاعات:
در بسیاری از هاردها امکان حفاظت از اطلاعات وجود دارد. یعنی اینکه اطلاعات به صورت کد شده در داخل هارد دیسک ذخیره می شوند تا شخص دیگری در صورت دسترسی به آنها نتواند از اطلاعات شما سوء استفاده کند.
تبصره :
پیش از هر کاری نیاز خود را تعیین کنید: ذخیره سازی اطلاعات روی یک مدیای خارجی یا انتقال اطلاعات به دفعات زیاد بین کامپیوترهای مختلف.
● ظرفیت:
ظرفیت هارد دیسک مهم ترین پارامتر در تعیین قیمت آن است. شما می توانید مدل هایی از 10 گیگابایت تا یک ترابایت را انتخاب کنید. و این بستگی به شما و بودجه ی شما دارد که چه ظرفیتی انتخاب کنید.
● سرعت چرخش و میزان بافر:
سرعت چرخش هارد دیسک ها که با واحد دور در دقیقه (LPM) بیان می شود، نشان دهنده ی میزان و سرعت انتقال اطلاعات است که به طور معمول این میزان در حدود 7200 دور در دقیقه و یا 5400 دور است. که طبیعتا هر چه از این میزان بیش تر باشد سرعت تبادل اطلاعات هم بیش تر خواهد بود.
میزان بافر هم از 2 تا 16 مگابایت متغیر است که هر چه این میزان بیش تر باشد بهتر است. اما بدانید که بافر تاثیر خیلی زیادی در روند کار هارد ندارد.
● نوع رابط:
در حال حاضر هارد دیسک های اکترنال با پورت های Fire wire , USB2.0 به وفور در بازار موجودند. پورت Esata هم به تازگی در برخی از هاردها تعبیه شده است. اگر عمومیت برای شما اهمیت دارد بهترین انتخاب USB2.0 است که البته سرعت کمتری نسبت به دو پورت دیگر دراد Firewire سرعت انتقال اطلاعات خوبی دارد ولی روی هر کامپیوتری نیست.
اندازه:
این مسئله هم ممکن است برای افرادی اهمیت داشته باشد. هر چند مدل های کوچک تر امکانات محدود تری دارند همانند تنوع در پورت ها و سرعت پایین تر و حجم کمتر، اما این مسئله در کنار وزن کمتر و قابلیت حمل راحت تر، شاید قابل چشم پوشی باشد.