0

سلاح های مورد استفاده پلیس

 
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1392 
تعداد پست ها : 2471
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:سلاح های مورد استفاده پلیس
پنج شنبه 11 تیر 1394  10:17 PM

لانچر M79 كالیبر 40 م.م یك اسلحه تك گلوله و كمرشكن با لوله خان دار
Thumpr (مشت زن) یا Blooper (پرتاب گر آهسته توپ در بازی رگبی) نامهای مستعار و غیر رسمی ای هستند كه سربازان ارتش امریكا به لانچر نارنجك انداز M79 اطلاق می كردند.
در سالهای 1951 كه ارتش امریكا بدنبال اختراع وسیله ای بود كه بتوان از آن بعنوان یك پرتاب كننده سبك و انفرادی استفاده نماید M79 طراحی شد. منظور ارتش امریكا این بود كه بتواند قدرت پرتاب نارنجك كه تا آن زمان توسط دست پرتاب می شد را به مسافتهای بیش از 50 متر ارتقاء دهد.در آن زمان سبك ترین اسلحه ای كه قدرت پرتاب یك گلوله انفجاری را تا مسافت حدودا 400 متر داشت خمپاره انداز 60 میلی متری بود كه همانطور كه میدانید حمل و نقل و استقرار آن دارای مشكلات خاص خود میباشد و از آن نمیتوان بعنوان یك سلاح انفرادی استفاده نمود.به همین علت پس از بررسی طرحهای مختلف بالاخره در سال 1961 لانچر نارنجك انداز 40 م. م M79 تولید و در ارتش ایالات متحده بخدمت گرفته شد.
این سلاح با استفاده از انواع مهمات منفجره وتاخیری توانست به سرعت جای خود را در واحدهای مختلف ارتش امریكا باز نموده و علاقه مندان بسیاری در بین پرسنل ارتش پیدا نماید.
امكان استفاده از انواع نارنجك منور-دودزا-ضد نفر-ضد سنگر های بتونی-ضد زره و همچنین نارنجك های گاز اشك آور و نارنجك های بازدارنده و ضد شورش این اسلحه را به یكی از بهترین تجهیزات همراه نیروهای پیاده و پلیس تبدیل كرده است.
یكی از مشكلات طراحان M79 این بود كه مكانیزم داخلی سلاح و گلوله آن باید به شكلی طراحی می شد كه مرمی منفجره قبل از خروج از لوله منفجر نشود كه در آنصورت لطمات و صدمات شدیدی را به تیرانداز وارد خواهد آورد.
به همین علت توانستند با طراحی دقیق شیوه ای را انتخاب كنند كه با استفاده از پوكه برنجی ضخیم و باروت بدون دود و ایجاد تعدادی سوراخ در روی پوكه برای تبادل هوا از سیستم كم فشار برای پرتاب استفاده كنند كه در نتیجه مرمی منفجره كه اتفاقا بسیار حساس و نازك نارنجی نیز هست در لوله منفجر نشده و راه خود را به سمت هدف طی نماید.علت سرعت كم اولیه در شلیك های این سلاح نیز همین موضوع است كه منجر به نامیدن این سلاح بعنوان Blooper شد. همچنین این طراحی و رضایت طراحان این سلاح به سرعت اولیه كم موجب گردید كه سایز پوكه ها از اندازه دلخواه تجاوز ننماید و از گلوله های كوچك كه حمل و نقل آن آسان تر است استفاده كند.
برد این سلاح بستگی به وضعیت نشانه گیری آن دارد به این شكل كه اگر سلاح را در وضعیت پرتاب بالستیك(منحنی) بگیریم برد آن بیشتر و اگر وضعیت آنرا بصورت مستقیم گرفته باشیم برد كمتری را عاید خواهد نمود.كه با توجه به الزام تیرانداز به رعایت فاصله حداقل با انفجار میتوانیم برد مفید را از 75 متر تا 375 متر بدست بیاوریم.
طریقه آماده سازی این سلاح برای شلیك به این شكل است كه ابتدا باید با استفاده از ضامن مخصوص كه در انتهای لوله قرار دارد قفل لوله را باز و آنرا در وضعیت كمر شكن قرار داده و یك نارنجك را در جان لوله بگذاریم .سپس لوله را به حالت اولیه بازگردانده و مطمئن شویم كه ضامن قفل لوله عمل كرده است.و با هدف گیری بالستیك یا مستقیم ماشه را بچكانیم.پس از شلیك ضامن لوله بصورت اتوماتیك باز شده و اسلحه را در وضعیت بارگذاری مجدد Reload قرار میدهد كه البته میتوانیم وضعیت اتوماتیك را از قفل لوله حذف و آنرا دستی نماییم.
تجهیزات این سلاح برای دقت در هدف گیری بسیار ساده بوده و از یك درجه نشانه روی نردبانی شكل كه بر روی لوله تعبیه شده تشكیل می شود كه با قرار دادن اهرم آن در متراژهای مختلف میتوانیم مسیر شلیك را تصحیح نماییم.
بسیاری از كشورهای دنیا از سال 1961 تاكنون از این سلاح در واحدهای مختلف نیروهای مسلح و پلیس خود استفاده نموده اند ولی بیشترین استفاده را ارتش امریكا در زمان جنگ ویتنام از آن كرده است و پس از آن بالغ بر 300هزار قبضه از این سلاح تولید و بخدمت گرفته شده است.
از جمله كشورهایی كه از این سلاح استفاده می نمایند میتوان از كره جنوبی-افریقای شمالی-استرالیا-رژیم اشغال گر قدس-مالزی-عربستان سعودی و تركیه نام برد.
این سلاح از سال 1346 توسط ارتش ایران خریداری و در ژاندارمری كشور نیز بخدمت گرفته شد و پس از آن نیز در جنگ تحمیلی بسیار از آن استفاده شده و در حال حاضر نیز توسط نیروی انتظامی در مناطق مرزی از آن استفاده می شود.
نكته جالب توجه اینكه علیرغم سابقه خدمت طولانی این سلاح در ایران هم اكنون نیز بعنوان یك پرتاب كننده مطمئن از آن استفاده می شود و قدیمی بودن آن موجب بازنشسته شدنش نگردیده است.
در حال حاضر بسیاری از كشور ها با تولید انواع مدرن تر این سلاح توانسته اند معایب اسلاف قدیمی آن را جبران و از آن بعنوان یك سلاح ضد شورش و یك پرتاب كننده سبك توسط نیروهای ویژه پلیس و ارتش كشور خود استفاده نمایند.








__________________سلاحهای مورد استفاده نیروی انتظامی قسمت هفتم(pkt)تیربار چند منظوره PKT
طراحان شوروی با الهام گیری از تجارب آلمان ها در ساخت تیربارهای MG34 و MG42 در جنگ جهانی دوم طراحی یك نمونه قابل حمل و تغذیه شونده با قطار فشنگ را آغاز نمودند.
این طرح در زمانی انجام شد كه تیربارهای قدیمی "ماكسیم" كه از دهه 1930 در خدمت ارتش شوروی بود بارها نا كارآمدی خود را به اثبات رسانده و در برابر مشكلاتی همچون سرما یا گرد و غبار بسیار آسیب پذیر بودند.
بعد از اینكه مخترعین نام آشنای شوروی "گریگوری نیكیستن" و "یوری ساكالف" طرح خود در خصوص یك تیربار تغذیه شونده با قطار فشنگ 7/62 م.م. را نتوانستند تكمیل نمایند "میخاییل كلاشینكوف " معروف وارد كار شده و با ارائه یك تیربار مسلح شونده با گاز باروت كه از گلنگدن چرخشی بهره می برد توانست یكبار دیگر قدرت بلامنازع خود در تولید سلاحهای كارآمد را به همگان ثابت نماید.
او توانست با تولید تیربار پ.ك.ت تحول جدیدی در تیربارهای سبك تغذیه شونده با قطار فشنگ ایجاد نموده و نیروهای پیاده ارتش سرخ را با قدرت و توان بیشتر بدرقه صحنه های رزم نماید.
این نسل از تیربارها مانند بسیاری از تیربارهای دیگر دارای گلنگدن باز بوده و به همین دلیل از نواخت تیر مناسب نیز برخوردار است وعلیرغم استفاده از الگوی تیربارهای غربی از اصول كلی كلاشینكوف تبعیت می كند.گلنگدن بزرگ و توانمند این تیربار توانایی پذیرش گلوله های 7/62 م.م و دارای فشنگ كش شبیه به تفنگهای هجومی كلاشینكوف میباشد.از آنجا كه این تیربار از گلنگدن باز بهره می برد پین شلیك را میتوان از روی گلنگدن برداشت البته وقتی كه گلنگدن در مسیر حمال خود می چرخد پین شلیك روی حمال گلنگدن در حالت قفل شده باقی می ماند.
این تیربار یك اسلحه عمل كننده با فشار گاز و دارای یك پیستون با كورس بلند است و پیستون گاز به طور موقت بر روی حمال گلنگدن نصب شده و همراه آن حركت می كند.پیستون گاز و رابط آن دارای صفحاتی از جنس كروم هستند تا مقاومت بیشتری در برابر خوردگی داشته باشند.ضمنا این نكته قابل توجه است كه تمام تیربارهای این گروه دارای دافعه گلنگدن نیستند اما نمونه های ساخت مجارستان و یوگوسلاوی مجهز به آن میباشند.
در جریان جنگ سرد این تیربارها شهرت زیادی در جهان داشتند و در درگیری های مختلفی نیز مورد استفاده قرار می گرفتند.این تیربارها هنوز هم در روسیه-بلغارستان-مجارستان-رومانی-چین- و احتمالا در لهستان نیز تولید می شوند.
خانواده تیربارهای این گروه از طرح قطار فشنگ با جعبه بسته شبیه به طرح مورد استفاده در تیربارهای ماكسیم استفاده میكنند.این قطار فشنگ ها دارای 3 طول مختلف هستند كه شامل 200-100 و250 گلوله میباشند.قطار فشنگ 100 تیری در جعبه های كوچكتر جا گرفته و میتوان در نبردهای هجومی آنرا در زیر سلاح به بدنه متصل كرد.
جعبه های قطار فشنگ 200 و 250 گلوله ای بزرگتر بوده و در رزمهای پدافندی مورد استفاده قرار میگیرند.معمولا جعبه های 250 فشنگی برای نصب بر روی سه پایه استفاده می شوند.
وزن 8/99 كیلوگرم
طول 1173م.م
كالیبر 7/62*50
ظرفیت مهمات شامل نوار فشنگ 100-200-250 تایی
نواخت تیر علمی 650 تیر در دقیقه
در آخر اینكه اگرچه تیربار PKT چند منظوره میخاییل كلاشینكوف نتوانست به شهرتی همچون تفنگ تهاجمی طراحی شده توسط وی(مسلسل كلاشینكوف یا AK47) دست یابد ولی اطمینان پذیری بالا سادگی حمل و نقل و كاركرد ساده و روان توانسته است آنرا در ردیف برترین تیربارهای چند منظوره دنیا قرار دهد و بعید نیست در آینده با روی كار آمدن گلوله ها و تجهیزات جدیدتر شاهد افزایش كارایی این تیربار كارآمد نیز باشیم.
نیروی انتظامی كشور ما نیز در حال حاضر در واحدهای عملیاتی خود در مناطق مرزی و درگیری با اشرار و قاچاقچیان بعنوان یك تیربار سبك و كارآمد از این سلاح بهره میبرد. همانطور كه میدانید بسیاری از سلاحهای موجود در ایران بین نیروهای مسلح مشترك بوده و همزمان چندین نیرو از اینگونه سلاحها استفاده می كنند.این تیربار در زمان جنگ تحمیلی و بعلت كاهش كارآیی تیربار قدرتمند MG1A3 (بعلت سنگینی و دفعات گیر كردن ) وارد خدمت نیروهای مسلح گردید و در عملیات مختلف كلاسیك و چریكی توانست كارآیی خود را ثابت نموده و موجب دلگرمی و اطمینان تیربارچی های واحدهای رزمی باشد.
شخصا نیز در زمان جنگ شاهد نفاوت قابل ملاحظه این تیربار با تیربار MG1A3 بوده ام به این شكل كه در زمان استفاده از تیربار MG1A3 بدلیل اینكه به عملكرد آن مطمئن نبودم مجبور بودم یك قبضه سلاح سبك نیز با خود حمل نمایم كه اگر تیربار MG1A3 در هنگام درگیری متوقف شد بدون سلاح نمانم ولی هربار كه گرینوف یا PKT همراه داشتم با خیالی آسوده از آن استفاده می كردم.مضافا اینكه تیربار MG1A3 از جعبه قطار فشنگ بهر نمی برد ولی PKT مزیت حمل آسان قطار فشنگ را نیز داشت.
البته گیر كردن تیربار MG1A3 نیز علت دارد كه انشالله در مبحث بعدی توضیحات لازم را خواهم داد.





__________________
منبع:http://renjershift.mihanblog.com/

خداوندا من در کلبه حقیرانه خود چیزی را دارم که تو در عرشه کبریایی خود نداری! من خدایی چون تو دارم و تو چون خودی نداری!

تالار های اسلام شناسی وشیعه شناسی

 

 

تشکرات از این پست
Lovermohamad
دسترسی سریع به انجمن ها