کشتی جنگی فرانسوی،روسی میسترال(classe Mistral)
چهارشنبه 10 تیر 1394 12:39 PM
در سال 2010 میلادی قراردادی مابین وزارت دفاع کشور روسیه و کشور فرانسه انعقاد گردید بر اساس این قرارداد صنایع نظامی کشور فرانسه موظف گردیدند دو ناو جنگی از سری کلاس میسترال را برای حمل تفنگ داران دریایی روسیه در بندر سن نازر فرانسه ساخته و مونتاژ کنند و همچنین دو ناو دیگر با همین مشخصات را در بندر شهر سنت پترز بورگ روسیه تحت لیسانس کارخانه سازنده فرانسه این کشتی ها ساخته شود.
ناوهای جنگی سری کلاس میسترال توانائی انجام ماموریت در چهار زمینه را در زمان جنگ و نبرد دارا می باشند:
- جابجائی تفنگ داران دریایی از دریا به خشکی
- حمل و جابجائی بالگرد های جنگی و ترابری
- مرکز فرماندهی ناوگان دریایی
- بیمارستان شناور
ناو جنگی کلاس میسترال تفنگ داران دریایی قادر به حمل بالگردهای مخصوص کماندوهای دریایی می باشد ، سازه این ناو مشترکا" توسط شرکتهای آلستوم در بندر فرانسوی سن نازر فرانسه(قسمت بدنه و سینه جلوی و موتورهای و قسمتی از پل فرماندهی کشتی) و شرکت روسی بالتیک در شهر سنت پترزبورگ (قسمت عقب کشتی محل نگه داری بالگردها و قسمتی از پل فرماندهی و سیستمهای الکترونیکی شلیک و آتش سلاح های کشتی) ساخته و مونتاژ میگردد هم اکنون از سری نمونه ناو جنگی کلاس میسترال در ناوگان نیروی دریای فرانسه در حال خدمت می باشد.
(تصویر بالا قسمتهای از ناو میسترال که در کشور روسیه و فرانسه ساخته میگردد با نشانه پرچم این کشورها مشخص گردیده است)
در کشتی میسترال می توان 450 نفر نیرو از تفنگ داران دریایی را با وسایلشان برای مدت زیاد ویا 900 نفر از تفنگ داران دریای برای مدت زمان کوتاه به ماموریت جنگهای دریایی اعزام نمود و همچنین میتوان 16 فروند بالگرد روسی هر کدام تا وزن 12 تن را در خود جایی داد محل پارکینگ بالگردها در این ناو جنگی از مساحتی برابر با 1800 متر مربع برخوردار می باشد البته پارکینگ و محل نگه داری بالگردها طوری طراحی گردیده است که بتوان بالگردهای جنگی روسی کلاس Ка-27, Ка-29 وКа-52К که ارتفاع بیشتری نسبت به بالگردهای فرانسوی دارند در پارکینگ ناو میسترال جا داد و بدنه زیرین کشتی میسترال را طوری تقویت و طراحی کرده اند که این ناو جنگی توانائی حرکت در سواحل دارای یخبندان دریای های شمال روسیه را هم داشته باشد.
در قرارداد ساخت ناو جنگی میسترال که مابین کشورهای روسیه و فرانسه انعقاد گردیده است چنین ذکر شده است که تمامی سیستم های ناوبری و رادار و سیستم های الکترونی ناو میسترال توسط شرکتهای فرانسوی ساخته شوند و بخشهای مربوط به هدایت و آتش سلاح های کشتی توسط شرکتهای روسی طراحی و ساخته گردند.
مشخصات ناو جنگی کلاس میسترال به شرح زیر می باشد:
وزن خالی(تن ): 21300
ماکزیمم وزن بارگیری(تن ): 32 300
طول (متر): 199
عرض (متر): 32
بالاترین ارتفاع (متر): 64,3
ارتفاع از لبه بالای بدنه ناو تا کف ناو (متر): 32
آب خور(متر): 6,3
قدرت و توانائی ناو جنگی کلاس میسترال: سه دستگاه موتور دیزل مارک Vartsila 16V32) ) به قدرت20400 اسب بخار و یک موتور دیزل ژنراتور برای برق مصرفی مارک Vartsila 18V200)) به قدرت3,3 مگاوات می باشند.
ماکزیمم سرعت (گره دریایی): 19(35 کیلومتر)
سرعت معمولی (گره دریایی): 15(28 کیلومتر)
برد مفید(میل دریایی/کیلومتر):با سرعت 18 گره 10700 میل دریای برابر با 17000 کیلومتر و یا 15 گره برابر19800 میل دریایی برابر با 32000 کیلومتر می باشد.
مدت زمان خدماتی ناو میسترال که در روی آب می تواند بماند و به ماموریت جنگی خود ادامه دهد برابر با 30 شبانه روز می باشد.
تعداد خدمه(نفر): 160 (شامل 20 افسر)
سلاح های موجود در ناوجنگی کلاس میسترال:
- دو دستگاه سیستم رادار فرانسوی مارک DRBN-38A Decca Bridgemaster E250 و یک دستگاه رادار تعیین هدف فرانسوی . MRR3D-NG
- دو دستگاه توپ دریایی 30 میلی متری مارک АК-630 با 2000 گلوله زاپاس.
- یکدستگاه توپ ضد هوائی مارک Breda-Mauser,.
- چهار قبضه تیربار برونینگ با کالیبر 12,7 میلی متری.
- دو سیستم راکت زمین به هوائی سام 18 (ایگلا).
- دو سیستم پرتاب راکت بالدار کروز "کالیبر" با سرعت بالاتر از صوت.
- دو سیستم راکت ضد هوائی "سندباد".
- دو سیستم ضد هوائی مدرن و ضد راکت روسی پیشرفته و تمام اتوماتیک "پالاش" (قداره) که تعیین اهداف در این سیستم ها با رادار پیشرفته ای مشخص میگردد و سلاحهای نصب شده در روی سیستم پالاش شامل دو تیربار شش لول کالیبر 30 میلی متری و هشت قبضه راکت ضد هوائی می باشند که همگی با سیستم هدایت لیزری پیشرفته به سوی اهداف خود نشانه روی پرتاب و هدایت میشوند.
(تصویر بالا سیستم ضد هوائی و ضد راکت روسی تمام اتومات پلاش (قداره) ناو میسترال نشان میدهد )
در مجموع ناو جنگی تفنگداران دریایی روسی میسترال توانائی حمل 16 فروند بالگرد سنگین و یا 32 فروند بالگرد سبک جنگی را دارد و از این نمونه ها می توان بالگردهای Ка-52-К29 و Ка-27М روسی را جهت شرکت در عملیات های جنگ و نبرد بر شمرد.
مترجم:دکتر حمید فرامرزپور