0

آشنایی با \\\" سپاه حفاظت انصار المهدی (عج)\\\"

 
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1392 
تعداد پست ها : 2471
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با \\\" سپاه حفاظت انصار المهدی (عج)\\\"
جمعه 29 خرداد 1394  8:42 AM

سپاه حفاظت انصار المهدی(عج)

مرکز فرماندهی سپاه انصار در دو ساختمان 6 طبقه واقع در خیابان پاستور می باشد.

سردار خوش نواز فرمانده سپاه حفاظت انصار المهدی(عج) و سرهنگ محمد رضا باقر پناهی فرمانده یگان حفاظت مجلس هستند.
 



وظیفه سپاه انصار:

سپاه حفاظت انصار المهدی (عج) وظیفه ای حفاظت از جان تمامی سران کشور (به استثنای مقام معظم رهبری) اعم از رئیس جمهور،وزیران ارشد وقت و سابق،فرماندهان ارشد سپاه،فرماندهان ارشد ارتش،فرماندهان ارشد نیروی انتظامی،رئیس مجلس شورای اسلامی،ساختمان مجلس و نمایندگان ارشد مجلس،ریس قوه قضاییه،تمامی مقامات کشوری و لشگری و سران فتنه را به صورت تمام وقت عهده دار می باشد،که حفاظت از جان ریاست جمهوری ایران در راًس همه آنها قرار دارد.




همچنین سپاه انصار وظیفه تاًمین نیرو،سلاح و مهمات،و خودروهای مورد استفاده برای تمامی نیروهای خود و شخص مورد حفاظت را بر عهده دارد.
 


چگونگی استخدام و تقسیم مسئولیت نیروها در این مجموعه:

این مجموعه نظامی به صورت دوره ای در سال استخدام دارد،که روال استخدام به صورت گزینشی و مصاحبه و تست ورزشی به صورت خاص،از متقاضیان استخدام به عمل می آورد.

نیروهای تازه وارد در این مجموعه در ابتدا به صورت دوره ای برای تعلیم آموزش های تخصصی به کار گیری می شوند،که از جمله آموزش های تخصصی که در طول دوره های 6 ماهه فرا می گیرند می توان به اسلحه شناسی و تیر اندازی به صورت حرفه ای،تاکتیک مبحث ترور و زد ترور،تخریب(مبحث خنثی سازی بمب های انتهاری و بمب های کوچک جاسازی شده در خودرو و کیف دستی و ..... ،آمورش رانندگی به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای،مبحث روانشناسی و ... اشاره داشت.





حلقه شماره 4:

نیروهای آموزشی پس از گذراندن دوره های فوق در پایین ترین حلقه حفاظت یعنی حلقه شماره 4 حفاظت قرار می گیرند،که این حلقه مسئولیت حفاظت از بارگاه ملکوتی امام راحل و نمایندگان مجلس در خارج از ساختمان مجلس را عهده دار است.


حلقه شماره 3:

این نیروها پس از 2 تا 3 سال به حلقه شماره 3 حفاظت انتقال داده می شوند که مسئولیت این حلقه حفاظت از ساختمان مجلس،ساختمان بیت رهبری،ساختمان نهاد ریاست جمهوری و ... می باشد.


حلقه شماره 2:

باز هم پس از طی 2 تا 3 سال و داشتن سابقه خدمتی در حدود 4 تا 6 سال این نیرو ها به حلقه شماره 2 انتقال داده می شوند.

حلقه شماره 2 حفاظت،مسئولیت حفاظت از جان رئیس مجلس،رئیس قوه قضاییه،سران نظامی کشور ،وزیران وقت و سابق،سران دولتی کشور و سران فتنه را عهده دار می باشد.

(((در این حلقه استفاده از بی سیم با هدفون های مخصوص،پوشیدن کت و شلوار،اسلحه کمری برونینگ و پارابلم با کالیبر 9 و 7،در بعضی موارد استفاده از خودرو های ضد گلوله و تشریفاتی،حفاظت به صورت تیمی و داشتن سر تیم حفاظت و...می باشد.)))




حلقه شماره 1 حفاظت:

این حلقه به صورت تخصصی و با دامنه ای گسترده تر به صورت کاملا فیکس وظیفه حفاظت از شخص رئیس جمهور را عهده دار می باشد،

در این حلقه نیروهای حلقه 3 با گذراندن یک سری فیلتر از جمله تحقیق مجدد در مورد نیرو و مورد تایید بودن دوباره از نظر حفاظت اطلاعات به حلقه 1 ریاست جمهوری انتقال میابند،





در حلقه حفاظت فیکس ریاست جمهوری برای کلاس کار در مراسمات رسمی یک حلقه 6 نفره با قد و استیل فیزیکی رعنا در ستون چپ و راست جلو،پشت سر رئیس جمهور،و ستونهای چپ و راست عقب در تمام مراسمات همراه رئیس جمهور میباشند که با توجه به موقعییت ها،تعداد اعظا ی این حلقه گاه کاهش و گاه افزایش میابد.

کلیه نیرو ها در حلقه فیکس ریاست جمهوری موظف به پوشیدن کت شلوار و گاه بستن فانوسقه برای حمل سلاح،2 قبظه خشاب، بی سیم و زدن لوگوی فلزی پرچم ایران بر روی یقه سمت چپ کت شلوار می باشند.

در مراسمات و محیط های نظامی،نیروهای حفاظت رئیس جمهور از لباس های نظامی استتار(لجنی) ،پوتین،فانوسقه و بدون کلاه،اتیکت و درجه استفاده می کنند که دهنی هدفون بی سیم در چنین موقعیتی بر روی یقه لباس نصب می شود و فقط بر روی جیب سمت چپ پیراهن آرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بر روی بازوی راست پرچم ایران حک شده است.
 


در دور قبل ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد فرماندهی این تیم حفاظت تا سال 86 بر عهده سردار جهانگیر دایی حامد بود،از سال 86 تا ماه 4 سال 90 مسئولیت سر تیم حفاظت دکتر احمدی نژاد بر عهده سردار عبدالعلی نجفی(فرمانده سابق کل سپاه انصار) بود که در تاریخ 1390/04/05 این مسئولیت به سرهنگ اسدزاده محول شد.



فرمانده سپاه حفاظت انصارالمهدی (عج) گفت:::
 


محافظان رئیس جمهور که به یکی از مناطق سیستان و بلوچستان رفته بودند زمان مراجعه از یک منطقه به منطقه دیگر، با اشرار آن منطقه درگیر شدند که این درگیری منجر به شهادت یکی از همکاران شد.



به نقل از خبرگزاری خانه ملت، سردار خوش نواز فرمانده سپاه حفاظت انصار المهدی(عج) گفتگویی پیرامون حوزه فعالیت و اقدامات صورت گرفته در این نهاد، انجام داده است که خلاصه ای از متن را گذاشته ایم،،،


سردار من هم اکنون مقابل یک مقام امنیتی ـ اطلاعاتی نشسته ام یا یک مقام نظامی یا هر دو؟

من در اصل نیروی نظامی هستم و مسئولیت من نیز، حفاظت است و این دو با یکدیگر تفاوت دارد. در حقیقت حفاظت از شخصیت های عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی ایران و اماکن حیاتی و حساس از طرف سپاه پاسداران بر عهده سپاه انصارالمهدی (عج) قرار گرفته که من نیز هم اکنون فرماندهی آن را بر عهده دارم.

این برنامه ریزی ها و رده بندی ها به چه صورت بود؟

ما باید از سران قوا تا هر کسی که براساس آن ساز و کار حفاظتشان را به ما محول کرده بودند، حفاظت می کردیم که در یک بخشی از آن نیز کمیته های انقلاب اسلامی حضور داشتند که بعد از تغییر شرایط و ادغام کمیته ها با شهربانی و ژاندارمری، نگاه و شرایط نیز متفاوت شد.

پس از برگزاری اجلاس سران عدم تعهد، از طرف کشورها درخواست آموزش به شما ارائه نشد؟

سپاه حفاظت انصار المهدی تنها اجرا کننده درخواست است و ارائه درخواست از طریق سیستم های کشوری و لشکری صورت می گیرد و سپس به ما ابلاغ و ما اجرا می کنیم.

در جریان ارائه درخواست نیز نیستید؟

درخواست داشتیم، اقدام هم شده است.

سردار، شغل شما برای بسیاری از جوانان جذاب است. نحوه عضو گیری برای این حیطه کاری به چه صورت است آیا جوانان علاقه مند می توانند در این زمینه خدمت کنند یا خیر؟

به صورت طبیعی، جذب و استخدام دارای شرایط خاص خودش است. در اصل نگاه ما به این کار، نگاه تکلیفی است نه صرف علاقمندی.

باید بر اساس انگیزه و تکلیف در این شغل حضور یابیم، زیرا همکاران ما، اولاً برای پیشگیری و ثانیاً برای مقابله در جایی که امکان هرنوع حادثه و تهدید وجود دارد، آماده می شوند.

این حادثه و تهدید با پول و خواسته و علاقه سازگار نیست. برخی ممکن است علاقمند باشند اما پس از ورود احساس پشیمانی کنند، بنابراین علاقه خوب است اما اصل نیست، یعنی اصل این کار بر تکلیف، انگیزه و در مراحل بعدی بر خواسته و یا علاقه فردی بنا شده، چون مسئولیت سپاه پاسداران، پاسداری و نگهبانی از انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهاست‌، یک بخش از آن حفاظت و بخش دیگر آن همه سپاه پاسداران و هر جایی که به هر برادر پاسداری دستور برای خدمت دهند، است.

بنابراین صرف علاقمندی کافی نیست، سپاه در هر جایی که انقلاب اسلامی به او نیازمند باشد و سلسله مراتب به آن ابلاغ کند، مأموریت خود را اجرا می کند.

 

 

یعنی پس از ورود نیرو به سپاه، مکان خدمت وی را مشخص می کنید؟

بله، در آن مرحله تشخیص داده و سیری را طی می کنند.

شما به صورت جداگانه نیز عضو می گیرید؟

بله جداگانه نیز عمل می شود اما در پروسه کلی سپاه پاسداران.

محافظان شخصیت های برتر نظام، به خصوص حلقه اول محافظان، به اطلاعات مهم امنیتی و حتی مسائل شخصی فرد دسترسی دارند، چه ساز و کاری وجود دارد تا این حلقه اول، حلقه ای مطمئن بوده و مشکلی در درز اطلاعات بوجود نیاید؟

تقریباً 32 سال پیش مأموریت حفاظت از مسئولان به سپاه پاسداران محول شد. حفظ اسرار نظام جزو تکالیف شرعی ماست.

سپاه پاسداران از بدو تولد خود با دو شاخص معنویت و تبعیت و همراهی نسبت به رهبری رشد کرده است. بنابراین نیازی به کنترل مداوم نیروها نیست، کسی که خدا را برای خود حاضر و ناظر می داند، خود را به محدود این دنیا نمی فروشد.

البته سردار، در کشور ما اتفاق افتاده که یک نیروی امنیتی که جزو مسئولین نیز بوده با جاسازی یک بمب، دو نفر از سران را به شهادت رسانده است. چطور می توان به یک نیروی حفاظت تا این حد اطمینان کرد؟

اینها افراد جزو ما نبودند. نمی خواهیم بگوییم همه چیز مطلق است، بالاخره ممکن است کسی را نیز پیدا کنیم. اما ما سپاه را اینطور دنبال می کنیم.

پس باید یک سیستم گزینش نیروهای خبره و متعهد خیلی قوی وجود داشته باشد؟؟؟

گزینش همه جا وجود دارد. سپاه عنوان شغلی ندارد، کدام آدم عاقلی می پذیرد که جان خود را برای حقوق کمی مثلاً کمتر از یک میلیون تومان بدهد؟ این افراد نمی توانند در شغلی غیر از مشاغل سپاه درآمد حاصل کنند؟

می گوییم تمام ظرفیت های سپاه بالا بردن این شرایط است. چرا دشمنان انقلاب اسلامی که سپاه استخوان بر گلوی آنهاست، این نهاد را مسئول همه اقدامات تروریستی می دانند؟ در صورتی که خودشان تروریستند

کجا سپاه سر بچه بی گناهی را بریده و به بدن حیوان وصل کرده است؟ در زمان بحران ایجاد شده در تهران در دوران جنگ، به محض مشاهده فردی با اورکت سپاه، وی ترور می شد حتی اگر سپاهی نمی بود

تا جایی که فرماندهان وقت سپاه تصمیم گرفتند برای شکست هیبت ناامنی ایجاد شده کاذب توسط دشمنان، همه پاسداران با لباس سپاه به خیابان آیند که بعد از آن همه چیز رفع شد.

این مسائل و مشکلات با چه چیز قابل قیاس است؟ معتقد هستیم با افزایش معنویت، مشکلات کمتر می شود. البته باید گفت که دقت ها و مراقبت های لازم نیز انجام می شود.

در بحث علاقمندی جوانان به امر حفاظت، فرمودید ممکن است علاقه برخی از افراد پس از ورود به کار از بین رفته و فرد پشیمان شود تا حالا پیش آمده که محافظی پس از چند سال خدمت پشیمان شده و کنار بکشد؟ معمولاً سپاه در این شرایط چه می کند؟ خروج این افراد با توجه به اطلاعاتی که در دست دارند خطری ایجاد نمی کند؟

سابقه این اتفاق را نداریم. سپاه رویه ای برای تغییر و جابجایی کارکنان دارد. یک فرد همیشه که در یک نقطه نمی ماند باید تغییر هم ایجاد شود

در سیکل تغییرات، مراحلی طی شده و متوقف هم نمی شود. آیا می شود یک فرد 30 سال در یک نقطه قرار بگیرد؟ کهولت سن، شرایط جسمانی همه تغییر می کند چرخش باید انجام شود. یک شکل ثابت نمی تواند باشد

طبیعی است شما در روند اداری خود، نیروها را جا به جا می کنید. اما یک نیرویی خود تصمیم به کناره گیری می گیرد؟



اشکالی ندارد!!!

 


یعنی شما آنقدر به آن افراد اطمینان دارید؟؟؟!!!

این فرد در یک سیکل قرار گرفته و از آن عبور می کند، کسی را اجبار نمی کنیم.

تعداد شهدای حفاظت سپاه از ابتدای انقلاب تاکنون به چه میزان است ؟

مقطع بین سال های 58 تا 67 که جنگ تمام می شود، حدود 9 سال است و در آن زمان شاید یک سوم سازمان حفاظت شهید شدند.

اما در مجموع تا زمان حاضر 300 شهید داده ایم که خود آمار بالایی است. این نشان دهند بالا بودن سطح باور است. پاریاب که اخیر به شهادت رسیدند همکار ما در حوزه حفاظت سپاه بود.

وی به دلیل اینکه جانباز شیمیایی بود، همواره یک کپسول کنار دست خود داشت و شیمیایی نیز به شهادت رسید. وی تمام سلامتی و زندگی خود را در راه برای نظام صرف کرد

فرد محافظ، حداقل باید از لحاظ ایدئولوژیک یا اعتقادی و سیاسی با فرد محافظت شده یک قرابت اعتقادی سیاسی داشته باشد. این امر در انتخاب محافظ چقدر لحاظ می شود؟

ما شرایطی برای احراز داریم. اینکه یک شخصیت چه روحیه دارد و ما بخواهیم مطابق آن روحیه، محافظ پیدا کنیم ممکن است صورت نگیرد. روحیات هر فردی برگرفته از اعتقادات و اخلاق و رفتار است که همه الگو دارند. الگوهای ما نیز سیره و سنت بزرگان است.

انتظار هم همین است، ما باید دقت کنیم تا خود را منطبق با خصوصیات ترسیم شده برای خودمان هماهنگ کنیم

محافظان کمک کننده شخصیت ها برای تحقق اهداف نظام هستند.

از شخصیت های ما هم انتظار می رود که دارای همین ظرفیت ها باشند. البته بین محافظان و مسئولان تفاوت وجود دارد. مسئولان بار نظام را بر دوش دارند و محافظان مسئولیت دارند که در حفظ نظام به آنها کمک کنند تا آنها بتوانند این مسئولیت را به نحو شایسته تر دنبال کرده و دغدغه ای نداشته باشند.

در زمان هایی هم ممکن است، فشار کار زیاد باشد که باید با آنان همراهی و در صورت ضرورت مدارا کرد. در هر شغلی علاوه بر روابط کاری، روابط اخلاقی نیز وجود دارد. تعاملات اخلاقی همیشه بوده، است و خواهد بود. هر چه این اخلاقیات بالاتر رود روابط راحت تر می شود.

در ضمن شما فرض کنید فردی با مجموعه آن فضا و شرایط هماهنگ نیست، آیا همه مجموعه دارای این شرایط نیست ؟ یعنی حفاظت از مجلس بر ما واجب است یا بگوییم احیاناً خدای ناکرده یک کسی که مثلا در این مجلس نامناسب است؟

همکاری مسئولان با نیروهای حفاظت چقدر مهم است؟

طبیعتاً بسیار مهم است و عمدتاً همکاری می‌کنند. ما در روش‌ها و تاکتیک‌ها شرایط خاصی داریم. چون برای یک ماموریت، ترتیب و توالی مفصل وجود دارد.

یکی از مسئولیت های سپاه حفاظت، بحث امنیت پرواز است، از چه زمانی این مسئولیت بر عهده شما قرار گرفت؟

موضوع حفاظت از هواپیماها، متاثر از فرمان حضرت امام (ره) در سال 63 است. قبل از فرمان حضرت امام به سپاه برای حفاظت از هواپیماها و مقابله با هواپیماربایی، هواپیماربایی هایی صورت گرفته بود، حتی هواپیما را به خارج منتقل کرده بودند. آن زمان علی‌رغم نداشتن تجربه، نیروهای حفاظت توانستند به نحو شایسته‌ای از این امر جلوگیری کنند.




تا حالا چند هواپیما ربایی در کشور صورت گرفته است؟

از سال 63 به بعد که سپاه پاسداران در فرودگاه‌ها مستقر شدند هواپیما ربایی نداشتیم. تهدید بوده اقدام به هواپیماربایی هم شده اما هیچکدام موفق نشدند!!!

محافظت از شخصیت‌ها در خارج از کشور برعهده شما است؟

در خارج از کشور سازوکار دیگری دارد. وقتی مهمان می‌آید با خود محافظ می‌آورد اما با سازوکار ما، اگر از ایران نیز هیئتی برود با سازوکار آنها هماهنگ می شویم البته تمهیداتی خاص نیز برای خود داریم.

سردار معمولا گروه‌های پیش‌رو چند روز قبل از سفر یک مسئول به یک کشور خارجی ، به آنجا سفر می کنند؟

کشور مقصد برای ما بیگانه است، بنابراین همکاران سپاه حفاظت برای استفاده از تمام ظرفیت ها و برای حفاظت بهتر چند روز قبل به آن کشور سفر می کنند، البته سفیر ایران در آن کشور نیز توجیه است و تاکنون مشکل خاصی در این زمینه نداشتیم.

در سیستان و بلوچستان آقای احمدی‌نژاد مورد سوء قصد قرار گرفت و یکی از محافظانش نیز به شهادت رسید. توضیحی در این زمینه می‌فرمایید که برای این شرایط چه تمهیداتی اندیشیده شده و مسئله چگونه پیش آمد؟؟؟

حادثه سیستان مربوط به شخص احمدی‌نژاد نبود. موضوع مربوط به یک منطقه دیگر بود. رئیس جمهور پس از ورود به استان، به تمام شهرها و برخی بخش‌ها و دهات این استان سفر کرد.

ما باید همکاران خود را با توجه به نوع مسئولیتمان به منطقه گسیل می‌کردیم، بنابراین محافظان رئیس جمهور که به یکی از مناطق مورد بحث رفته بودند زمان مراجعه از یک منطقه به منطقه دیگر، با اشرار آن منطقه درگیر شدند که این درگیری منجر به شهادت یکی از همکاران شد.

در سپاه حفاظت انصار المهدی(عج) از چند مسئول محافظت می‌شود و رده‌بندی مسئولان به چه صورت است؟

تعداد براساس موارد ابلاغ شده، محاسبه می‌شود که از بیان عدد معذوریم. در تعیین رده نیز پارامترهایی مطرح می‌شود که آنها بحث خاص خود را دارند. یکی از آنها جایگاه حقوقی فرد است که از سران قوا تا وزرا را در بر می گیرد و براساس آن پروسه رده تعیین و ابلاغ می‌شود

تشکرات از این پست
siryahya tachberdee Lovermohamad soltanman
دسترسی سریع به انجمن ها