خنجر برنامههای ماهوارهای بر رخساره حجاب زن ایرانی/ محیط خانواده نخستین نهاد تبیین حجاب و عفاف
دوشنبه 18 خرداد 1394 3:30 PM
برنامه های ماهوارهای در تغییر الگوی حجاب زن مسلمان ایرانی، نقش مهمی دارند که این امر باید توسط خانواده ها کنترل و پیشگیری شود.
به گزارش اهوازنوین به نقل از طنین یاس، شبکههای ماهواره ای که در حال حاضر مخاطبان مختلفی را با سلایق و تفکرات گوناگون به خود اختصاص داده با پخش برنامه های متنوع اما هدفمند و ترویج بدحجابی و بعضا بی حجابی و اباحه گری مستقیما فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی را نشانه رفته اند و هدفی جز قالب تهی کردن از هویت زن مسلمان ایرانی ندارند آنها به این موضوع واقفند که نقش زن در خانواده ایرانی بسیار مهم جلوه می کند و هدف قرار دادن اندیشه و باور زنان مساوی است با سست کردن و اضمحلال اساس خانواده و در نهایت فروپاشی جامعه ایرانی واسلامی که نقطه نهائی جنگ نرم دشمن است.
گواه این موضوع صدها شبکه تلویزیونی فارسی زبان است که بعید به نظر می رسد با صرف هزینه های گزاف هدفشان فقط سرگرم کردن مخاطب باشد این شبکه ها در بین برنامه های به ظاهر سرگرم کننده با دادن خوراک مسموم به افکار معصوم زنان به هدفشان می رسند به طوری که مخاطب ناخواسته تحت تاثیر آن قرار می گیرد. یکی از کارکردهای این شبکه ها القای عدم ضرورت پوشش برای زن می باشد و به او غیرمستقیم اینگونه القا می کند که پوشش مانع پیشرفت زن و مانند زندان برای اوست و برای اینکه او را تحت تاثیر قرار دهند و باورش را اقناع کنند از طریق شعله ورساختن حس ملی گرایانه و آریا مسلکی ذهن او را درگیر این موضوع می کنند که در ایران باستان حجاب و پوشش برای زن ضرورت نداشته و مربوط به ورود اسلام به ایران، بعد از تشکیل دولت شیعی صفویه است و اکنون چرا باید به رعایت آن تن بدهیم؟
زهرا بهادر، کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت وگو با خبرنگار طنین یاس در خصوص کاربردی کردن مسئله حجاب در جامعه با بیان اینکه تبلیغات گسترده در خصوص حجاب اسلامی در جامعه تحت الشعاع فعالیتهای برنامههای مخرب ماهوارهای قرار گرفته است، گفت: متأسفانه در بحث حجاب و عفاف همچنان الگوگیری از غرب در جامعه ما دیده میشود.
وی با تأکید بر نقش برنامههای ماهوارهای در تغییر الگوی حجاب زن مسلمان ایرانی، خاطرنشان کرد: همانطور که دست اندرکاران برنامههای ماهوارهای با نیازسنجی، برنامهریزی و تولید برنامههای متنوع در صدد جذب مخاطب هستند، ما نیز باید با برنامهریزی دقیق عیله تهاجمات آنها اقدامات مؤثری داشته باشیم.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی با اشاره به اینکه کار در خصوص حجاب باید در سطح کلان انجام گیرد و این امر با کار در سطح یک نهاد و یا ارگان دولتی به نتیجه مطلوب و مورد نظر نخواهد رسید، گفت: نقش تربیتی خانواده در امر حجاب بسیار مهم است و این نهاد اجتماعی کوچک میتواند از کودکی آموزشهای مناسبی را برای فرزندان خود داشته باشد.
وی با تأکید بر نقش مادران در نهادینه کردن حجاب و عفاف گفت: آموزش دادن به کودکان از ابتدا مهم است و چنانچه تربیت خاصی تا سنین بالا صورت نگیرد به یکباره نمیتوانیم به بچهها بقبولانیم که پوشش مناسب داشته باشند.
بهادر افزود: آنچه مشخص است آموزش در داخل خانواده، محیط اجتماعی و تولید لباس های مناسب برای سلیقه های مختلف از جمله عواملی است که به ترویج هر چه بهتر حجاب در جامعه کمک می کند .
عفاف را ثمره حجاب و حجاب را فرزند حیا میدانند. در واقع حیازدایی باعث از بین رفتن تعلق و تعهد به حجاب اسلامی می شود و این رویکرد رفتاری در دراز مدت عفت را از جامعه اسلامی دور کرده و آن را در مسیر انحطاط ارزشها قرار میدهد.
در زمینه عفتزدایی از جامعه، برنامههای ماهوارهای بیشترین تلاش خود را به جامعه زنان منوط کرده اند. جامعهای که علاوه بر خود، تربیتکننده نسلهاست. غربیها خوب میدانند که برای انحطاط یک جامعه اسلامی باید بر از بین بردن ارزشهای آنها دست گذاشت و در واقع انتقال دهنده این میراث گران بها مادران هستند که با تأثیرگذاری بر این گروه میتوان ابتدا یک خانواده و بعد یک جامعه را از پای درآورد.
امرالله امانی دکترای جامعه شناسی حیازدایی را یکی از پیامدهای منفی شبکه های ماهواره ای دانست و گفت: فیلم و سریال هایی که از این شبکه ها پخش می شود، ارتباطات نامشروع را نمایش می دهند این در حالی است که این ارتباطات علاوه بر نامشروع بودن، خلاف قوانین حاکم بر جامعه جهانی است؛ شبکه های اجتماعی و ماهواره ای پایگاهی برای حیازدایی و عفاف زدایی شدند.
این دکترای جامعهشناسی افزود: در این سریال ها عادی سازی روابط را به بیننده القا می کنند، از نظر آنها اگر زنی با وجود همسر از مرد دیگری خوشش بیایید، مسئله بدی نیست و می تواند با آن مرد ارتباط داشته باشد و برعکس در مورد مرد هم همینطور است؛ این آموزههای غلط تنها بنیان خانواده را ویران میکند و منجر به فساد و فحشا میشود.
وی ادامه داد: سریال های فارسی زبان شبکه های ماهواره ای علاوه بر عادی سازی روابط با نامحرم، وارد حریم محارم شدند در حالی که تمامی ادیان برای آن حد و حدودی مشخص کرده است.
امانی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم در جامعه ما عفاف است؛ آنچه که به عنوان عفاف در جامعه است مورد هدف شبکه های بیگانه قرار گرفته است؛ شبکه های ماهواره ای در غالب سریال و تبلیغات رنگارنگ سعی دارند، عفاف زدایی کنند.
امانی شکستن حدود و مرز در ارتباط با افراد خصوصا نامحرم را یکی دیگر از پیامدهای منفی شبکه های ماهوارهای و اجتماعی دانست و گفت: این شبکه ها سعی تلاش می کنند حصاری که در دل به عنوان عفاف به وجود آوردهایم را بشکنند و پایه های ارزشی را کم رنگ کنند.
این دکترای جامعه شناسی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی خواسته یا ناخواسته مرزهای حیا و عفاف خود را از بین می برند و با قرار دادن عکس های شخصی خود و خانواده در این صفحات، اجازه می دهند افراد دیگر وارد حریم خصوصی آنها شود.
بنابر گفته اکثر جامعه شناسان برنامه های ماهواره ای با عادی جلوه دادن روابط زنان و مردان، سعی در تغییر الگوهای رفتاری بر مبنای اخلاق و دین در میان جوامع هدف دارند.
این برنامه ها از مفاهیمی چون خانواده و تعهد، تقدس زدایی می کنند و گناه را امری عادی جلوه می کنند.یکی از پیامدهای اجتماعی ورود مار خوش خط و خالی به نام ماهواره در منازل قبح زدایی از روابط غیر شرعی میان زنان و مردان در سطح جامعه است. برنامه های ماهواره ای با عادی جلوه دادن روابط زنان و مردان، سعی در تغییر الگوهای رفتاری بر مبنای اخلاق و دین در میان جوامع هدف دارند. این برنامه ها از مفاهیمی چون خانواده و تعهد، تقدس زدایی می کنند و گناه را امری عادی جلوه می کنند.
به این وسیله دختران و پسران را به روابط خارج از چارچوب ازدواج دعوت می کنند و جوانان نیز پس از مدتی به چنین روابطی گرایش پیدا می کنند. افزایش روابط خارج از بنیان خانواده نیز خود باعث کاهش ازدواج در جامعه و افزایش سن ازدواج می شود.
یکی دیگر از مولفه های برنامه های ماهواره ای، رواج مد و پوشش های نامناسب است. بد پوششی و استفاده ابزاری از زنان در برنامه های ماهوارهای موج می زند. برنامه سازان بیگانه سعی در القای پوشش و مدهایی دارد که مردم عادی کشورهای خودشان در کوچه و خیابان هیچ گاه از چنین ظواهری استفاده نمی کنند و چنین پوشش و آرایشهایی تنها مربوط به سالن های مد و خوانندگان و هنرپیشگان شان است.
کشورهای غربی با ساخت چنین برنامه هایی می خواهند تصویری ساختگی از غرب و مردم آن به خورد جهانیان دهند تا از این طریق مردم کشورهای هدف را از مسائل بنیادین و اساسی زندگی دور کنند و به سمت سطحی گرایی و مد پرستی سوق دهند.