0

مبحث 103 طرح صالحین: «عادت ها و رفتارهای خوب و بد اجتماعی»

 
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به: مبحث 103 طرح صالحین: «عادت ها و رفتارهای خوب و بد اجتماعی»
جمعه 22 خرداد 1394  3:11 PM

20 عادت بد اجتماعی که باید به سرعت ترکشان کنید

 

وقتی به چیزی عادت می‌کنید، ترک کردن آن دیگر خیلی سخت می‌شود. در زیر به بعضی از عادت‌های بد اجتماعی اشاره می‌کنیم که ترک کردن آن دشوار است و راه‌هایی برای ترک آنها پیشنهاد می‌کنیم. یادتان باشد که تغییر دادن رفتارهایتان زمان می‌برد، به همین دلیل بهتر است هرازگاهی به خودتان یادآور شوید. به نزدیکانتان بگویید که می‌خواهید روی این عادت‌هایتان کار کنید تا آنها هم بتوانند چند وقت یکبار به شما تذکر بدهند.

 
 
۱. خیره شدن
 
بااینکه نگاه کردن به چشم دیگران موقع حرف زدن یکی از روش‌های خوب برای برقراری ارتباط است اما خیره‌ شدن اصلاً درست نیست. وقتی به غریبه‌ای خیره می‌شوید یا با خیره نگاه کردن موجب ناراحتی کسی می‌شوید، سعی کنید پلک زده و نگاهتان را به جای دیگری بیندازید.
 
۲. بلند حرف زدن
 
فقط کافی است که یادتان باشد که اکثر افراد مشکل شنوایی ندارند و نیازی به بلند حرف زدن نیست تا حرف‌هایتان شنیده شود. تمرین کنید که با صدایی آرام‌تر حرف بزنید مگراینکه طرف‌مقابل از شما بخواهد که بلندتر صحبت کنید.
 
۳. قطع حرف دیگران
 
خیلی‌وقت‌ها تصور می‌کنید تنها راه برای زدن حرفتان این است که حرف آدم پرحرف را قطع کنید اما اینکار اصلاً صحیح نیست. صبر کنید تا طرف‌مقابل صحبت خود را تمام کند، بعد شما حرف بزنید.
 
۴. انعام کافی ندادن برای خدمات
 
به خاطر داشته باشید که خیلی از این افراد، برای گذران خرج خانواده‌شان به این انعام‌ها تکیه می‌کنند. سعی کنید براساس نوع و کیفیت خدماتی که دریافت می‌کنید، انعام دهید.
 
۵. حرف زدن با دهان باز 
 
اینکار بی‌ادبی کامل است و نشانه این است که باید کمی آداب غذا خوردن یاد بگیرید. غذایتان را جویده، قورت دهید و بعد حرف بزنید. اگر از شما سوالی پرسیده می‌شود، با اشاره نشان دهید که بعد از قورت دادن غذایتان پاسخ خواهید داد. عجله نکنید. اگر طرف مقابل واقعاً دوست داشته باشد به حرفتان گوش دهد، می‌تواند منتظر بماند.
 
۶. گذاشتن آرنج‌ها روی میز
 
بااینکه گذاشتن آرنج‌ها روی میز به نظر بی‌ضرر می‌رسد اما نباید این کار را روی میزهای پایه‌دار انجام دهید. پشت چنین میزهایی بهتر است عقب نشسته و آرنج‌هایتان را کنار بدنتان نگه دارید.
 
۷. زیاد خوردن در مهمانی ها
 
اگر به مراسمی رسمی یا یک مهمانی خصوصی دعوت می شوید حتما یادتان باشد که با وجود غذاهای وسوسه انگیز و گرسنگی، در مصرف غذاها زیاده روی و شتاب نکنید و همیشه حد اعتدال را رعایت کنید.
 
۸. باد کردن یا صدا درآوردن با آدامس
 
آدامس بادکنکی برای باد شدن درست شده است، بله؟ و وقتی هم که آن را می‌جوید، می‌ترکد. شاید اینطور باشد اما ترکاندن آدامس یا صدا درآوردن با آن، می‌تواند برای اطرافیانتان آزاردهنده باشد. اگر نمی‌توانید بدون ترکاندن، آدامس بجوید، در محل‌های عمومی اصلاً آدامس نجوید.
 
۹. دادن نظرات نامناسب
 
آیا تابحال متوجه شده‌اید که بعضی‌ها به نظر می‌رسد هیچ فیلتری ندارند و بدترین و نامناسب‌ترین چیزها را به زبان می‌آورند؟ اگر شما هم از آنها هستید، قبل از آنکه دهانتان را باز کنید، صبر کرده و کمی فکر کنید چون مطمئناً نمی‌خواهید موجب خجالت خودتان یا فردی دیگر شوید.
 
۱۰. استفاده بی‌اندازه از تلفن‌همراه
 
تلفن‌همراه وسیله بسیار مفیدی است اما نباید جایگزین تماس‌های فردی شود. اگر شما هم جزء آندسته از افراد هستید که به گوشی همراهتان چسبیده‌اید، از اینکه دوستانتان کم‌کم از شما دور شوند، ناراحت نشوید.
 
۱۱. حمله به حریم شخصی افراد
 
هرچقدر هم که به یک نفر نزدیک باشید، باید به حریم‌شخصی او احترام بگذارید. هیچکس دوست ندارد به مرزهای شخصی او بی‌احترامی شود.
 
۱۲. نمایش عمومی احساسات رمانتیک
 
شاید خیلی دلتان بخواهد که وقتی در یک مهمانی هستید، با همسرتان کمی عشق‌بازی کنید، اما اینکار را همیشه در یک محیط خصوصی انجام دهید. شاید اطرافیان علاقه‌ای به دیدن صحنه‌های بوسیدن شما نداشته باشند.
 
۱۳. طعنه و توهین
 
هر زمان احساس کردید که می‌خواهید به کسی حرفی طعنه‌دار بزنید، زبانتان را نگه دارید. یادتان باشد اگر نمی‌توانید به دیگران حرف‌های خوب بزنید، بهتر است هیج حرفی نزنید.
 
۱۴. بهداشت ضعیف و رفتارهای زشت و چندش‌آور در معرض عموم
 
بیشتر اعمال مربوط به بهداشت شخصی باید در محیط خصوصی انجام گیرد، اگر باید موهایتان را شانه بزنید، هیچوقت این کار را وقتی پشت میز نشسته‌اید انجام ندهید. بلند شوید و سرویس بهداشتی را پیدا کنید. اگر عادت به انجام کارهای چندش‌آور دارید، از این کارها دست بکشید. هیچکس دوست ندارد با کسی رفت‌وآمد کند که مدام انگشتش را در بینی‌اش می‌کند، محل‌های خصوصی بدنش را می‌خاراند یا آب دهان پرتاب می‌کند.
 
۱۵. غذا برداشتن از بشقاب دیگران
 
چشمتان دنبال غذایی است که در بشقاب کسی دیگر است؟ به هیچ عنوان وسوسه نشوید که چنگالتان را در بشقاب او فرو کرده و آن را بردارید. این کار بسیار بی‌ادبانه است و حتی ممکن است روی دستتان بزنند. هیچ‌وقت از بشقاب کسی چیزی برندارید مگراینکه به شما تعارف شود.
 
۱۶. رعایت نکردن صف
 
چیزی که در مهدکودک و مدرسه یادتان دادند را به خاطر آورید: آخر صف بروید. اگر بخواهید غیر از این رفتار کنید، هر نوع مشکلی برایتان پیش خواهد آمد و درضمن رفتاری دور از فرهنگ و بی‌احترامی به حقوق دیگران است.
 
۱۷. آشغال ریختن روی زمین
 
بعد از تمام کردن خوراکی یا نوشیدنی‌تان، به دنبال سطل آشغال بگردید. ریختن آشغال روی زمین بسیار کار زشتی است و باعث می‌شود فرد دیگری برای تمیز کردن خرابکاری شما به زحمت بیفتد.
 
۱۸. پوشیدن لباس نامناسب
 
هر مکان، نیازمند یک نوع خاص از لباس پوشیدن است؛ چه کار، مدرسه، مکان‌های مذهبی، ورزش و هر محل دیگر. قبل از اینکه بخواهید جایی که نمی‌شناسید بروید، ببینید که برای آن چطور باید لباس بپوشید.
 
۱۹. نشان دادن حرکات و اداهای نامناسب
 
همه ما با چنین آدم‌هایی روبه‌رو بوده‌ایم. اگر شما هم جزئی از آنها هستید، به این فکر کنید که اگر مادرتان شما را در چنین حالتی می‌دید، چه می‌گفت. اگر رفتار و حرکتی است که مادرتان به خاطر آن شما را به اتاقتان می‌فرستاد و تنبیهتان می‌کرد، دیگر آن را انجام ندهید.
 
۲۰. خندیدن به بدشانسی و بدبختی دیگران
 
وقتی اتفاق بدی برای کسی می‌افتد، هرچقدر هم که خنده‌دار باشد، میل خود به خندیدن را سرکوب کنید. اگر این میل به خندیدن خیلی قوی بود، سعی کنید گونه‌هایتان را از داخل گاز بگیرید. یادتان باشد اگر آن اتفاق برای آن فرد خنده‌دار نباشد، خندیدن به آن بسیار خارج از ادب است.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza haj114
دسترسی سریع به انجمن ها