0

مبحث 103 طرح صالحین: «عادت ها و رفتارهای خوب و بد اجتماعی»

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به: مبحث 103 طرح صالحین: «عادت ها و رفتارهای خوب و بد اجتماعی»
سه شنبه 19 خرداد 1394  11:39 PM

بنام خدا

1. به نظر شما مهم ترین و بهترین رفتار اجتماعی و بدترین رفتار و عادت اجتماعی در جامعه ما چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که رفتارها در جوامع مختلف فرق می کنند و ممکن هست یک رفتاری در یک جامعه ای خوب تلقی شود و در یک جامعه دیگر اینگونه نباشد اما به نظر بنده در جامعه ما که یک حامعه اسلامی است بهترین رفتار عمل به دستورات دین اسلام و قرآن مجید و پیامبران و امامان بعنوان فرستادگان ونمایندگان خدا برای راهنمائی ما میباشد.و بدترین رفتار اجتماعی هم عمل نکردن و یا بد عمل کردن دستورات دین بر اساس سلایق و عقاید شخصی میباشد.

2. به نظر شما ریشه عادت ها و رفتارهای خوب و بد اجتماعی چیست؟ آنچه مسلم است ریشه رفتار ها و عادت های خوب و بد به نوع تربیت افراد جامعه و فرهنگ و آموزش جامعه دارد و قطعا در این میان مسئولین هم میتوانند نقش عمده ای در نوع رفتار افراد جامعه داشته باشند چون رفتار اکثر مردم فقط با الگو گرفتن از سرپرستان یعنی پدر و مادر و در درجه بعد مسئولین خصوصا مسئولین دینی و مذهبی و فرهنگی بروز می کند و معمولا افراد کمتر بدنبال تحقیق در مسائل بر می آیند (البته استثناء هم هست).بعنوان مثال خود ما چون پدر و مادرمان مسلمان بوده اند مسلمان هستیم و بررسی و تحقیق زیادی در مورد ادیان دیگر نکرده ایم.اگرچه طبق آیات قرآن مجید دین اسلام بهترین و کاملترین دین خداست ولی لازم هست ما برای اینکه بتوانیم این دین را به ادیان دیگر بعنوان دین برتر معرفی کنیم ، ضمن مطالعه در ادیان دیگر با رفتار خودمان الگو باشیم برای دیگران و......که متاسفانه اینگونه نیستیم.

3. تأثیر رفتار فردی در رفتار اجتماعی مؤثرتر است یا رفتار اجتماعی در زندگی فردی؟قطعا مجموعه رفتار فرد فرد جامعه هست که تشکیل رفتار اجتماعی جامعه را میدهد ،بنابراین تاثیر رفتار فردی در رفتار اجتماعی بسیار موثر است و چنانچه ما بر اساس آموزه های دین اسلام و قرآن و پیامبران و امامانمان عمل نمائیم حتی اگر فقط خودمان تنها بمانیم باید از حق و حقیقت و رفتار خداپسندانه دفاع کرده و به آن عمل کنیم اما.........کجاست واقعیت و چقدر فاصله هست بین رفتار و عملکرد ما.شاید بتوان گفت تنها معصومین اینگونه بوده اند و از بین آنها هم حضرت علی (ع) بارزترین آنها در این مورد است.

ضمنا بنده با این ضرب المثل قدیمی که گفته:خواهی نشوی رسوا هم رنگ جماعت شو ، شدیدا مخالفم و بهیچ عنوان آن را قبول ندارم و گمان می کنم در اصل این ضرب المثل یا بگونه ای دیگر بوده و یا برای مورد خاصی مطرح شده و گرنه قابل قبول نیست که شما در هر جمعی و جامعه ای که میروی رنگ عوض کنی و همرنگ آن جامعه بشوی.اینگونه رفتار کردن را در دین رفتار منافق گونه می گویند.

                  

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 haj114 ehsan007060 ria1365 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها