شماره 9
دوشنبه 25 خرداد 1394 1:37 PM
لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو نوعی نوشیدنی قهوهی ایتالیایی سهلایه بر پایهی اسپرسو است که بیشترین حجم آن از شیر داغ (لایهی پایینی) و کف شیر (لایهی بالایی) تشکیل شده است و تنها حاوی مقدار اندکی قهوهی اسپرسو (لایهی میانی) میباشد. در زبان ایتالیایی «لاته ماکیاتو» به معنی «شیر با نقش قهوه» است.
ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کفساز یا همزندستی whisk
- پیمانهی اندازهگیری
- دماسنج مایعات
- پارچ شیر
- قاشق
ابزار لازم برای پذیرایی:
- لیوان شیشهای پایهبلند مخصوص لاته (دستهدار یا بدون دسته)
- زیردستی کوچک برای زیر لیوان لاته
- دستمال کاغذی برای زیر لیوان
مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۴۵ میلیلیتر اسپرسو
- حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیلیتر شیر سرد
مواد اختیاری:
- شکر
- اسانس یا عصارهی کارامل، فندق، وانیل و ..
مواد تزئینی:
- خامهی زدهشده
- پودر دارچین یا شکلات
مراحل تهیه:
۱. دستگاه اسپرسویتان را روشن کنید و دکمهی مخصوص بخار دادن آن را نیز فشار دهید تا هم بتوانید از آن قهوه بگیرید و هم این که آمادهی بخار دادن شیر شود. سپس شیر سرد را داخل پارچ شیر بریزید و پارچ شیر را بر زیر نازل یا لولهی بخار دستگاه اسپرسویتان قرار دهید. با گرداندن نازل بر سطح شیر داخل پارچ کف شیر درست کنید. در صورتی که دستگاه اسپرسو ندارید میتوانید با ریختن شیر داخل شیرجوش و قرار دادن آن بر روی گاز کف شیر ایجاد کنید.
۲. وقتی شیر آماده شد، آن را با دقت داخل لیوان شیشهای لاتهتان بریزید اما کف آن را با قاشق در گوشهی پارچ نگه دارید تا در لیوان نریزد. از کف شیر در مراحل بعدی استفاده خواهیم کرد. لایهی پایینی لاته ماکیاتو از شیر داغ تشکیل شده است و کف شیر مخصوص لایهی بالایی است.
۳. سپس یک شات اسپرسوی سینگل از دستگاه اسپرسویتان بگیرید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید میتوانید به جای آن از موکا پات قهوهی غلیظی بگیرید. نصف شات اسپرسویتان را به آرامی در وسط لیوان لاتهتان بریزید (اگر این کار را با سرعت انجام دهید شیر و قهوه مخلوط میشوند و نوشیدنیتان لایهلایه نخواهد بود). از آنجا که قهوه سنگینتر از شیر است، اگر حین ریختن آن داخل لیوان شیر با دقت عمل کنید، قهوه بر روی شیر خواهد ماند و تهنشین نخواهد شد.
۴. اکنون کف شیر باقیمانده داخل پارچ شیرتان را با قاشق بر روی لیوان لاتهتان بریزید. نوشیدنی شما اکنون سه لایه دارد. میتوانید با ریختن اندکی پودر دارچین یا پودر شکلات بر روی کف شیر آن را تزئین کنید.