شماره 8
یک شنبه 24 خرداد 1394 9:54 PM
قهوه ماکیاتو
قهوه ماکیاتو نوعی نوشیدنی قهوه بر پایهی اسپرسو است که قسمت بیشتر آن از قهوه تشکیل شده و تنها حاوی مقدار اندکی شیر گرم یا سرد است. تلخی قهوه ماکیاتو تنها اندکی از اسپرسوی سیاه خالص کمتر است. «ماکیاتو» در زبان ایتالیایی به معنی «منقوش به طرح خاصی» میباشد که در اینجا مقصود «قهوه با نقش شیر» است.
ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کفساز یا همزندستی whisk
- پارچ شیر یا شیرجوش
- دماسنج مخصوص مایعات
ابزار لازم برای پذیرایی:
- فنجان قهوهخوری متوسط با گنجایش ۱۰۰ میلیلیتر
مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۶۰ تا ۷۵ میلیلیتر اسپرسو
- حدود ۱۰۰ میلیلیتر شیر پرچرب سرد (البته تنها ۲۰ میلیلیتر آن را در فنجانتان خواهید ریخت)
مواد اختیاری:
- شکر
مواد تزئینی:
- کف شیر باقیمانده از ۱۰۰ میلیلیتر شیر اولیه
مراحل تهیه
۱. ابتدا مشخص کنید که میخواهید قهوه ماکیاتوی شما فرِدو Freddo (یعنی همراه با شیر سرد) باشد یا کالدو Caldo (یعنی همراه با شیر گرم).
۲. قهوهی اسپرسوی دوبلتان را در دستگاه اسپرسو دم کنید. دانههای قهوهی اسپرسو باید خیلی ریز آسیاب شده باشند.
۳.باید شیرتان را بخار دهید و کف شیر غلیظی برای قهوهتان تهیه کنید.ابتدا دکمهی بخار دستگاهتان را فشار دهید تا دستگاه آماده شود. مقدار شیری که در یک فنجان قهوه ماکیاتوی کالدو خواهید ریخت حدوداً ۲۰ میلیلیتر است، اما از آنجا که ۲۰ میلیلیتر شیر خیلی زود به جوش میآید و ایجاد کف خوب بر روی شیر نیازمند زمان بیشتری است، در نتیجه حدود ۱۰۰ میلیلیتر شیر درون پارچ شیرتان بریزید و پارچ را بر زیر نازل یا لولهی بخار دستگاه اسپرسویتان قرار دهید. سپس نازل را با سطح شیر داخل پارچ در تماس قرار دهید و با فشردن دکمهاش آن را روشن کنید. به آرامی و با دقت نازل را بر سطح شیر بچرخانید تا حجم شیر دو برابر شود و کف و شیر با یکدیگر مخلوط شوند و از یکدیگر جدا نباشند. اجازه ندهید دمای شیر از ۶۸ درجه فراتر رود.برای اطمینان از این موضوع ازدماسنج استفاده کنید. در آخر به آرامی با پارچ شیر به کابینت ضربه بزنید و پارچ را تکان دهید تا هیچ حبابی بر روی آن باقی نماند.
۴. قهوهی اسپرسوی دوبلی که تهیه کردید را درون فنجان قهوهخوریتان بریزید. میتوانید در صورت تمایل در این مرحله یک قاشق چایخوری شکر به اسپرسو اضافه کنید.
۵. شیر کفدارتان (برای ماکیاتو کالدو) و یا شیر سردتان (برای ماکیاتو فردو) را دقیقاً در وسط فنجان قهوهخوری بریزید. توجه داشته باشید که کف شیر هنگام ریختن آن از پارچ به داخل فنجان از خود شیر جدا میشود و در نتیجه میتوانید مقداری از خود شیر را به پایین لیوان بریزید و کف آن را بر روی فنجان بریزید.
۶. نسبت قهوه به شیر در این نوشیدنی ۴ به ۱ است. اگر میزان شیر را افزایش دهید آنگاه دیگر این نوشیدنی کاپوچینو خواهد بود. همچنین دقت کنید که این نوشیدنی با لاته ماکیاتو فرق دارد.