0

روند افزایشی استعمال دخانیات در میان زنان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

روند افزایشی استعمال دخانیات در میان زنان
شنبه 9 خرداد 1394  9:03 PM

روند افزایشی استعمال دخانیات در میان زنان

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: شرکت​های تولیدکننده دخانیات، نوجوانان، جوانان و زنان را هدف گرفته‌اند و از آنجا که مصرف قلیان برای این قشر جذاب است، میزان استعمال آن در میان آنان رو به افزایش است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس به نقل از خبرگزاری  ایسنا، دکتر شکرالله سلمان​زاده، با اشاره به نامگذاری 31 ماه می (10 خرداد) به نام روز جهانی مبارزه با دخانیات، اظهار کرد: آمار استعمال دخانیات آمار خوبی نیست. اکنون 12 درصد جمعیت کشور سیگاری هستند و هر چند کمتر از یک درصد از افراد سیگاری را خانم​ها تشکیل می​دهند ولی متاسفانه نمودار مصرف دخانیات میان خانم​ها صعودی است. این به دلیل مصرف قلیان در پارک​ها و مصرف تفریحی قلیان و سیگار است.

وی افزود: اکنون ایران از کشورهای پرمصرف دخانیات نیست ولی شیب مصرف تندی دارد و اگر به همین شکل ادامه پیدا کند، در چند دهه آینده، ایران جزو سه کشور پرمصرف دنیا خواهد شد.

سلمان​زاده اظهار کرد: مهم‌ترین راهکار برای مبارزه با دخانیات، آموزش و اطلاع​رسانی به جامعه به خصوص خانواده​هاست. در بحث مبارزه با دخانیات همه باید وارد میدان شوند و در کنار مراکز بهداشت، دستگاه​هایی چون آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و قوه قضائیه باید اقدمات جدی در این زمینه انجام دهند. اکنون که متاسفانه قلیان آزادانه درسطح شهر در حال فروش و توزیع است، حضور قوه قضائیه برای اقدامات لازم در زمینه برخورد با عرضه‌کنندگان دخانیات و مواد قلیانی اهمیت دارد.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: افزایش قیمت دخانیات یا افزایش مالیات ورود دخانیات از خارج به داخل کشور یکی از راهکارهایی است که برای مبارزه با دخانیات در نظر گرفته شده که متاسفانه در مجلس تصویب نشد. از دیگر راهکارها می​توان به محدودیت فروش سیگار به نوجوانان، ممنوعیت تبلیغات سیگار در اماکن مختلف از جمله سوپرمارکت​ها و ممنوعیت فروش نخی سیگار اشاره کرد و لازم است برای جمع‌آوری قلیان‌ها همت جدی وجود داشته باشد.

سلمان​زاده خاطرنشان کرد: در مرکز بهداشت خوزستان طرحی تحت عنوان «اهواز عاری از دخانیات» به منظور مبارزه با دخانیات در حال تدوین است که در صورت تصویب و حمایت استاندار از این طرح، عملیات اجرا آغاز می​شود و با توجه به همت بالای استاندار در مبارزه با دخانیات و مواد مخدر می‌توان به حمایت و همکاری در این زمینه امیدوار بود.

وی با اشاره به تاثیر مستقیم مصرف دخانیات در به خطر افتادن سلامت افراد مصرف‌کننده گفت: استعمال دخانیات موجب بروز انواع بیماری​ها می​شود که از مهم​ترین این بیماری‌ها می​توان به سرطان ریه، معده و پوست اشاره کرد که مستقیما با مصرف سیگار ارتباط دارند. نباید از این موضوع غافل شد که استعمال سیگار زمینه​ساز اعتیاد به مواد مخدر است، لذا مصرف سیگار علاوه بر اینکه عامل اعتیاد به مواد مخدر است واقعا یک بلای خانمان​سوز به حساب می​آید.

سلمان​زاده درباره شعار امسال هفته ملی مبارزه با دخانیات نیز تصریح کرد: «زندگی بدون دخانیات حق همه است»، به عنوان شعار امسال این هفته در نظر گرفته شده است. فرد سیگاری تصور می​کند تنها به خود ضرر می​رساند؛ این در حالی است که باید بدانید سه نوع دود از استعمال دخانیات هم فرد و هم محیط را تهدید می​کند؛ دود اولیه که مستقیما فرد استعمال‌کننده استنشاق می​کند، دود ثانویه که به اطرافیان می​رسد و استنشاق می​کنند و دود سومی هم وجود دارد که روی لباس​ها و سطوح می​نشیند. متاسفانه مواد سمی در دود قلیان​ها زیاد است و می​تواند به سرعت از طریق بدن بچه​ها، جذب و سلامتی آنها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

انتهای پیام /غ

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها