رواج فرهنگ بی بچه در غرب/اشتغال زنان و افزایش چشم و هم چشمی
سه شنبه 5 خرداد 1394 5:56 PM
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، فاطمه جدید السلام در گفتگوی اختصاصی با “زنان کویر” در مورد تبعات اشتغال زنان در جامعه گفت:یکی دیگر از عوامل اشتغال زنان کاهش تعداد فرزندان است
این پژوهشگر تربیتی و خانواده افزود: اکثرا دیده می شود که فاصله سن ازدواج زنانی که شاغل هستند زیاد است و همین امرمیل به باروری خانم های شاغل را می کاهد.
وی تاکید کرد: تمایلات مادری یکی از فطریات زن است؛ حالا اگر این نیاز به خاطر مسعله اشتغال برآورده نشود مسلما در روحیات فرد تاثیر می گذارد.
این پژوهشگر ادامه داد: از طرف دیگر فرزند باعث استحکام و گرمی خانواده می شود اما خانم های شاغل به خاطر مشکلات بارداری و تعارض بین شغل و فرزندشان خیلی رغبت به فرزند آوری ندارند.
جدید الاسلام با اشاره صحبت آنده میشل در این باره می گوید: درکشور های صنعتی زنان باید به سختی کار کنند و همین مسعله باعث می شود نتوانند وظایف مادری خود را به خوبی انجام دهند.
وی ادامه داد: در این جوامع نرخ رشد جمعیت به دلیل عدم تمایل زنان به داشتن فرزند و تاثیرات فرهنگی که وظیفه مادری را تخریب می کند، سیر نزولی پیدا کرده است.
این پژوهشگر ادامه داد: یکی دیگر که از کارهای که در کشور های غربی رواج پیدا کرده سقط جنین است،به دلایل مختلف که به عنوان فرهنگ بی بچه از آن یاد می کنند
جدیدالاسلام به پیامد تعداد کم فرزندان در خانواده اشاره کرد: یکی اینکه والدین در ایام پیری ذخیره چندانی ندارند و احتمال حمایت فرزندان از والدین هم کاهش پیدا می کند،همینطور که افزایش مهد کودک های حاظر بشارت دهنده گسترش خانه های سالمندان است، همچنین کوچک شدن خانواده ها باعث می شود لذت ارتباط با خویشاوند را نچشیده، از حمایت مادی و معنوی آن ها بهره ای نبرده و به خاطر نداشتن حامی در آینده دچار سرخوردگی شوند.
جدیدالسلام تشریح کرد: درصورتی که در سخنان معصومین (ع)به اعتماد به نفس خیلی سفارش شده امام صادق (ع) ازپیامبر روایت می فرمایند که :ازدواج کنید که من در روز قیامت به فراوانی شما مباهات می کنم.
جدید السلام یکی دیگر از تبعات اشتغال زنان در جامعه را کاهش رابطه عاطفی مادر و فرزند دانست و عنوان کرد: اگر تاثیر اشتغال مادران و رابطه آنها با فرزندانشان را بررسی کنیم؛ می بینم که جدایی فرزند ازمادردرساعت های زیاد در روز خیلی اهمیت دارد؛ نظر کارشناسان این است که تضمین سلامت روانی و عاطفی کودک به حضور فیزیکی مادر نیازمند است و این حضور رشد عاطفی کودک را افزایش می دهد.
این پژوهشگر توضیح داد:جدایی های تا مرز 18 ماهگی، کودک را تا مرز افسردگی می کشاند که نشان های آن ؛ بی اشتهایی ،اختلات غذایی،وگوشه گیری است.
جدید الاسلام با اشاره به این صحبت دکتر هلیا یک روانشناس گفت: ما دو دهه با قاتلان روانی سرو کار داریم، افراد روان پریشی که تحت مداوا قرار می گیرند؛ گذشته مشابهی دارند یعنی پس از تولد از مادرانشان جدا و برای نگهداری به دست افراد دیگر سپرده می شوند.
جدید السلام یکی دیگر از تبعات اشتغال زنان در جامعه را مساله اقتصادی دانست و اظهار داشت: اشتغال زنان باعث قدرت مالی زنان می شود و خانواده با رفاه بیشتری روبه رو می شود اما تاثیرات منفی نیز دارد که از جمله آن افزایش انتظارات افراد است.
وی با تاکید بر افزایش انتظارات زنان شاغل افزود: اشتغال زنان باعث افزایش چشم و هم چشمی در خانواده ها و تحمیل هزینه های سنگین به خانواده شده که این امر باعث می شود افراد از زندگی لذت کافی را نداشته باشند.
انتهای پیام/س