0

سياره مشتری(Jupiter)

 
javad1373
javad1373
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 235
محل سکونت : فارس

پاسخ به:سياره مشتری(Jupiter)
دوشنبه 27 دی 1389  1:14 PM

مشتری با قطر 142000 کيلومتر عظيمترين سياره منظومه ماست . قطر مشتری يازده برابر قطر زمين است . همچنين حجم مشتری 1312 برابر حجم زمين و بزرگی آن بيش از دو برابر بزرگی مجموع بقيه سيارات است . اما جالب اينجاست که وزنی فقط 318 برابر وزن زمين دارد . اين مسئله تأیيديست بر اين باور که که مشتری از گازها و عمدتاً از هيدروژن و هليوم ساخته  شده است نه از سنگهای سخت .هر چه به سوی مرکز سياره  نزديکتر شويم ،اين لايه ها متراکمتر می شوند . چنانچه سنگ  سختی در مشتری وجود داشته باشد ، تنها می تواند در مرکز  آن قرار گرفته باشد.

شکل مشتری با فرو رفتگيهایي که در قطبهای خود دارد حاکی از آن است که اين سياره با سرعت زيادی به گرد خود می چرخد.همچنين اگر سياره ای به آن بزرگی، چرخشی به اين سرعت داشته باشد، نوارهايی روشن و تاريک به موازات استوای آن ايجاد می گردد.اين نوارها، در واقع،  ابرهای موجود در جو سياره اند و سياره که می چرخد، آنها را نيز به همراه خود می کشد .تابش آفتاب روی اين ابرها و هچنين بزرگی سياره، موجب می شود که مشتری از زمين به آسانی قابل مشاهده باشد . البته، فقط زهره در آسمان ما درخشانتر از مشتری است .

ويژگی جالب توجه درباره مشتری آن است که اين سياره، 15 ماه يا قمر دارد که به دور آن می گردند . بزرگترين اين اقمار،«گانيمد» نام دارد که در حقيقت از سياره عطارد بزرگتر است . گانيمد از سه قمر بزرگ ديگر، یعنی  آیو، اروپا و کاليستو یک نام گروهی دیگر نيز دارند و آن، «قمرهای  گاليله ای» است؛زيرا اين چهار قمر را نخستين بار گاليله در سال  1610 با تلسکوپی که به تازگی اختراع شده بود، کشف کرد.

لکه قرمز سطح مشتری از دير باز توجه اخترشناسان را به خود جلب کرده است . آنان معتقدند، اين لکه قرمز رنگ که تقريباً 300سال مورد مشاهده قرار گرفته، مرکز طوفانی سترگ است . قطر اين لکه بيش از 28000کيلومتر است .

                       چنانکه گوهر پاک انسانی را خواهی یافت

 علم و ایمان را در هم بیامیز و فرزند پاکی به نام اسلام از او استخراج کن

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها