پاسخ به:راهنمایِ جامع برنامه نویسی (چگونه برنامه نویس شویم New Version)؟
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394 3:35 PM
زبانهای برنامه نویسی دسک تاپ
بیسیک
زبان بیسیک از سری زبان های است که توسط شرکت مایکروسافت تهیه گردید و قابلیت زیادی داشت ولی به هر حال قدرت رقابت با محضول شرکت بورلند یعنی پاسکال را نداشت چرا که بورلند پاسکال دارای یک مترجم یا کامپایلر را داشت که این امکان را برای کاربر به وجود می آورد که بتواند بدون نیاز به خود زبان برنامه نویسی برنامه را اجرا کند و دیگر مزیت این کامپایلر این است که زمانی که شما دستورات را به طور کامل تایپ کردید کامپایلر یکجا برنامه را به زبان ماشین (۰و۱) تبدیل می کند و سرعت برنامه نیز بالا تر میرود حال آنکه بیسیک که یک مفسر محسوب می شود کدها را بهصورت خط به خط به ماشین تبدیل می کند نسخه های تکمیلی بیسیک : کوییک بیسیک کیوبیسیک ویژوال بیسیک را می توان نام برد که قابلیت شی گرا یی دارند وهمینطور دارای کامپایلر نیز هستند.
دلفی
دِلفی (Delphi) یا به تعبیری ویژوآل پاسکال – یک زبان برنامه نویسی است و بستری برای توسعهٔ نرم افزار که شرکت بورلند آن را تولید کرده است. این زبان، در بدو انتشار خود در سال ۱۹۹۵، به عنوان یکی از نخستین ابزارهایی مطرح شد که از توسعهٔ نرم افزار بر مبنای متدولوژی RAD پشتیبانی می کردند؛ یعنی تولید و توسعهٔ سریع برنامه های کاربردی.
این نرم افزار بر مبنای پاسکال شی گرا بوده و از این زبان مشتق شده است. البته بورلند نسخه ای از دلفی و سی پلاس پلاس بیلدر را برای لینوکس به نام کایلیکس (Kylix) ارائه کرد که مورد استقبال توسعه دهندگان نرم افزارهای لینوکس قرار نگرفت. نرم افزارهای دلفی در ابتدا به صورت مستقیم از کتابخانه های ویندوز و کتابخانهٔ مخصوص خود به نام VCL استفاده می کرد، اما پس از نسخه ۶ دلفی، امکانات استفاده از دات نت هم به آن اضافه شد. در حال حاضر می توان دلفی را یکی از رایج ترین زبان های ممکن در ایران دانست.
زبانِ دلفی که پیشتر بنام Object-Pascal یا پاسکال شیءگرا خوانده می شد و برای طراحی نرم افزاهای تحت ویندوز به کار می رفت، امروزه چنان توسعه یافته است که برای تولید نرم افزارهای تحت سیستم عاملِ لینوکس و دات نت نیز به کار می آید. بیشترین کاربرد دلفی در طراحی برنامه های رومیزی و پایگاه دا ده ها است، اما به عنوان یک ابزارِ «چند- منظوره»، برای طراحی انواع گوناگونی از پروژه های نرم افزاری نیز مورد استفاده قرار می گیرد
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.