0

آموزش جامع Visual C#.NET

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به: آموزش جامع Visual C#.NET
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1394  3:36 PM

متدها
با سلام. در این بخش میخوام کار با توابع و متد ها رو آموزش بدم.
متد ، یک قطعه کد هست که وظیفه خاصی رو انجام میده. مثلاً چاپ یک متن یا باز کردن یک فایل.

یکی از دلایلی که ما برای استفاده از متد داریم ، کم کردن حجم برنامه هست . به عنوان مثال ، به جای اینکه برای یک کار خاص که لازمه 5 بار انجام بشه ، 5 بار کد تکراری بنویسیم ، یک بار اون کد رو در یک متد مینویسیم و بعد از اون ، متد رو در هر بار اجرای اون کار صدا می زنیم.

به مثال زیر توجه کنید :

کد PHP:
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e) 
        { 
            rs(); 
        } 
        private void rs() { 
            MessageBox.Show("This is first Method", "Test 1"); 
        }  
در اینجا ما یک متد به اسم rs تعریف کردیم که کارش نمایش یک پیام بر روی صفحه هست . حالا با هر بار کلیک بر روی دکمه 1 ، این متد فراخوانی میشه و پیام نمایش داده میشه.

کلمه private به معنی این هست که این متد فقط در داخل این کلاس قابل اجرا و فراخوانی هست. 
کلمه void هم به معنی این هست که متد هیچ مقداری رو بر نمیگردونه . (بیشتر توضیح میدم بعداً ! )
کد های هر متد هم ، بین 2 تا علامت { } قرار میگیره.

متد با آرگومان :

فرض کنید که میخوایید یک اسم رو درون جعبه پیام نشون بدید . برای این کار میتونید اسم شخص رو به عنوان یک آرگومان در متدمون استفاده کنیم :

به کد زیر توجه کنید :

کد PHP:
        { 
            rs("Reza"); 
            rs(TextBox1.text); 
        } 
        private void rs(string your_name) { 
            MessageBox.Show("Hello ! Your Name is : "+your_name , "Test 2"); 
        }  
همون طور که دیدید ، واسه متدم یک آرگومان به اسم your_name تعریف کردم . حالا هر وقت که بخوام متد رو فراخوانی کنم ، باید یک مقدار بهش بدم . مثلاً rs("Reza"); .

اگه من بخوام همراه با اسم ، سن رو هم از ورودی دریافت کنم ، احتیاج به یک آرگومان یا ورودی دیگه دارم . دقت کنید که در متد و تابع ، آرگومان رو از هر نوع تعریف کنید ، در فراخوانی متد هم باید از همون نوع بهش مقدار بدید .

به کد زیر توجه کنید :

کد PHP:
        { 
            rs("Reza",19); 
            rs(TextBox1.text,int.Parse(TextBox2.text)); 
        } 
        private void rs(string your_name , int your_age) { 
            MessageBox.Show("Hello ! Your Name is : "+ your_name + " . Your age is : "+your_age  , "Test 3"); 
        }  
در کد بالا یک آرگومان از نوع int برای سن تعریف کردم و در فراخوانی تابع هم ، یک مقدار از نوع integer وارد کردم.

در بخش بعدی ، توابع رو معرفی می کنیم و بیشتر با متد ها کار خواهیم کرد.

امیدوارم این آموزش مفید بوده باشه. 

موفق باشید.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها