پاسخ به:این غذاها را به کودکتان ندهید!(1)
سه شنبه 22 اردیبهشت 1394 7:57 PM
اگر كودك شما همواره تا دو ساعت پس از خوردن یك غذای خاص نشانهها را از خود بروز میدهد، با پزشك او صحبت كنید. او ممكن است شما را برای آزمایش به یك متخصص آلرژی كودكان معرفی نماید. متخصص میتواند به شما بگوید كه كدام غذا یا غذاها باعث بروز مشكل میشوند و اینكه آیا این نشانهها بخشی از واكنش سیستم ایمنی بدن (یعنی آلرژی) است یا اینكه علامت آن است كه او نمیتواند غذا را هضم كند (یعنی حساسیت غذایی).
پس از اینكه كودك شما واكنش آلرژیك نسبت به یك غذا نشان داد باید برای وقتی كه این اتفاق دوباره میافتد آماده باشید. حتی اگر واكنش دفعه اول خفیف بوده است، بار بعدی میتواند حاد باشد. پزشك كودك میتواند راهنماییهای مربوط برای اقدام مناسب را در اختیار شما قرار دهد كه شامل دستوراتی در مورد نحوه مدیریت و كنترل واكنش آلرژیك میشود.
پزشك ممكن است به شما توصیه كند یك دستگاه تزریق اتوماتیك حاوی اپی نفرین را همراه داشته باشید كه میتواند نسخه آن را برای شما نوشته و نحوه استفاده از آن (زمانی كه واكنش آلرژیك ظاهر میشود) را نشان دهد. این دستگاهها همانند خودكارهای اسباببازی هستند و به طور اتوماتیك میزانِ لازم اپی نفرین جهت توقف واكنش آلرژیك را مشخص و تنظیم میكنند.
آیا وقتی كودك بزرگتر شود، آلرژی غذاییاش خوب میشود؟
ممكن است. در واقع، او ممكن است همین حالا هم خوب شده باشد. تقریبا 85% از كودكان وقتی بزرگ شده و به سن مدرسه میرسند، آلرژی خود نسبت به شیر، تخم پرندگان، سبوس و آرد را از دست میدهند. آلرژی نسبت به بادام زمینی، آجیلها، ماهی و نرمتنان صدفدار، به احتمال زیاد در تمام عمر باقی خواهند ماند. با این حال، حدود 20% از كودكانی كه در سن كمتر از 2 سالگی نسبت به بادام زمینی آلرژی دارند، هنگامی كه به سن مدرسه برسند آلرژی خود را از دست میدهند.
آیا آلرژیها ارثی هستند؟
كودك شما ممكن است استعداد ابتلا به آلرژی را به ارث ببرد اما لزوما یك آلرژی خاص را به ارث نمیبرد. به عنوان مثال، اگر شما تب بهاره، آلرژی نسبت به حیوانات یا آلرژی غذایی داشته باشید، 50% احتمال دارد كه كودك هم آلرژی (هرچند احتمالا متفاوت از شما) داشته باشد. هنگامی كه والدین هر دو آلرژی داشته باشند، این احتمال به 75% میرسد.
اگر حدس بزنم كه كودكم احتمالا آلرژی غذایی دارد، باید چه كار بكنم؟
با پزشك او صحبت كنید. او ممكن است برای شناسایی عامل مشكل زا، یك رژیم غذایی به شما پیشنهاد بدهد یا اینكه شما را به متخصص آلرژی یا متخصص بیماریهای گوارشی كودكان معرفی كند.