سلام . این جلسه ی مخوایم درمورد عملگرها صحبت کنیم .
همین اول جلسه می گم که عملگر ها 5 تا هستند و می خوام یکی یکی ان ها را توضیح بدم . (شاید عملگر های دیگه ای هم باشه ولی اصلی ها اینا هستند)
1 . جمع : (+)
خودتان بهتر از من می دونید که کار این چیه . این علامت دو عدد را با هم جمع می کنه و جواب رو می ده . ما می تونیم از این عملگر برای رشته ها هم استفاده کنیم و این عملگر انها را به هم متصل می کند .
کد:
5 + 4
# جواب این عبارت 9 می باشد . همونطور که می دونید .
"Mr" + "Sh3ikh"
#جواب این عبارت MrSh3ikh می باشد .
2 . منها : (-)
این علامت همینطور که از اسمش پیداست برای تفریق دو عدد استفاده می شود . ما اجازه ی استفاده از این علامت برای رشته ها رو نداریم و اگر این کار را بگنید اروری به نام Type Error می ده .
کد:
5 - 2
#جواب این عبارت 3 می باشد .
3 . تقسیم : (/)
این عملگر هم که از اسمش معلوم است کارش تقسیم دو عدد می باشد . ما بر خلاف جمع نمی توانیم از این عبارت برای تقسیم دو رشته استفاده کنیم و ارور حاصل می شود : Type Error
کد:
10 / 2
#جواب این هم 5 می باشد .
4 . ضرب : (*)
ضرب اعداد در پایتون به وسیله ی این علامت (*) انجام می شه . خیلی راحت اعداد رو در هم ضرب می کنه . اعداد خیلی بزرگ هم میشه استفاده کرد . ولی نمیشه از این برای ضرب دو رشته استفاده کرد یعنی اصلا دو رشته در هم ضرب نمی شن .
کد:
5 * 2
#جواب 10 می باشد . اگه نمی دونی ضرب کن .
5 . توان رسانی : (**)
خوب یکی دیگر از عملگر ها در پایتون توان رسانی می باشد . ما می توانیم هر عددی را به توان هر عدد دیگری برسانیم و جواب را دریافت کنیم . مثلا عدد 5 به توان 2 می شه 25 . ما می توانیم از این علامت (**) برای توان رسانی استفاده کنیم .
کد:
5 ** 2
# جواب می شه 25 .
نکته : فقط از عملگر جمع می توانیم برای رشته ها استفاده کنیم که ان دو رشته را به هم متصل می کند .
نکته : (خارج از بحث عملگر ها) زبان پایتون هم برای اینکه کار ما راحت تر بشه علامتی برای نوشتن توضیحات داره که # می باشد . اینگونه نوشته می شود :
کد:
# توضیحات شما
نکته : شما نمی نمی توانید از عملگر ضرب (*) در بین دو رشته استفاده کنید . ولی می توانید یک رشته را در یک عدد ضرب کنید و به مقدار عدد رشته تکرار می شود .
کد:
3 * "x"
#جواب برار است با :
"xxx"