0

مقالات توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تاثير برنامه آموزشي بر اساس الگوي پرسيد بر رفتارهاي پيشگيري کننده از تب مالت در روستاييان شهرستان خ
جمعه 18 اردیبهشت 1394  10:15 AM

عنوان نشریه:   توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي :   بهار و تابستان 1391 , دوره  9 , شماره  1 ; از صفحه 51 تا صفحه 60 .
 
عنوان مقاله:  تاثير برنامه آموزشي بر اساس الگوي پرسيد بر رفتارهاي پيشگيري کننده از تب مالت در روستاييان شهرستان خمين
 
 
نویسندگان:  عروجي محمدعلي*, هاشمي سيدايرج, هزاوه اي سيدمحمدمهدي, چركزي عبدالرحمان, جواهري جواد, موذني محمد
 
* استان مرکزي، شهرستان خمين، بلوار قدس، شبکه بهداشت و درمان خمين
 
چکیده: 

زمينه و هدف: بيماري تب مالت يکي از بيماري هاي مشترک بين انسان و حيوان است که همچنان به عنوان يک مساله مهم بهداشتي و اقتصادي مطرح مي باشد. آموزش به روستاييان دامدار بر اساس مدل پرسيد به علت اثربخش بودن و گستردگي آن از راهکارهاي اصلي در کنترل و پيشگيري بيماري تب مالت به شمار مي رود. اين مطالعه با هدف تعيين تاثير برنامه مداخله آموزشي بر اساس الگوي پرسيد و اجزاي اصلي آن در افزايش رفتارهاي پيشگيري کننده در روستاييان شهرستان خمين در پيشگيري از تب مالت انجام گرفت.
روش بررسي: اين مطالعه نيمه تجربي تصادفي شده شاهددار بود. جمعيت مورد مطالعه 400 نفر از مردان مناطق روستايي شهرستان خمين در سال 1385 بودند که به طور تصادفي در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوري اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بر اساس سازه هاي الگوي پرسيد بود. پايايي اين پرسشنامه از طريق آزمون ثبات دروني در فاز پايلوت بر روي 25 نفر تاييد شد. به منظور تعيين اعتماد علمي از روايي صوري استفاده شد. مداخله آموزشي در طي سه جلسه، به صورت يک بار در هفته و به مدت 60 الي 90 دقيقه بر اساس سازه هاي مدل پرسيد صورت گرفت و نمونه هاي پژوهش به مدت 3 ماه پيگيري شدند و اطلاعات قبل و بعد از مداخله سنجيده شد. از آزمون هاي تي مستقل، تي زوج و آناليز واريانس با تکرار مشاهدات براي تجزيه تحليل داده ها استفاده شد.
يافته ها: ميانگين نمرات عوامل مستعد کننده (آگاهي و نگرش)، عوامل تقويت کننده و عوامل قادرساز در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل تفاوت معني دار آماري را نشان داد (P<0.05).
نتيجه گيري: طراحي و اجراي برنامه آموزشي بر اساس الگوي پرسيد مي تواند تاثير مثبتي در افزايش رفتارهاي پيشگيري کننده در پيشگيري از تب مالت داشته باشد.

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها