0

مقالات توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رابطه بين تاب آوري و فرسودگي شغلي پرستاران
چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  1:32 AM

عنوان نشریه:   توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي :   پاييز و زمستان 1392 , دوره  11 , شماره  2 ; از صفحه 94 تا صفحه 102 .
 
عنوان مقاله:  رابطه بين تاب آوري و فرسودگي شغلي پرستاران
 
 
نویسندگان:  اميني فهيمه*
 
* محلات، خيابان شهيد محلاتي، کوچه شهيد اميري 12، ساختمان صفري، طبقه دوم جنوبي
 
چکیده: 

زمينه و هدف: فرسودگي شغلي يکي از عوامل اساسي در کاهش کارآيي و از دست رفتن نيروي انساني و ايجاد عوارض جسمي و رواني است. ويژگي هاي شخصيتي همچون تاب آوري به عنوان حائلي در برابر وقايع استرس زا و مشکلات رواني ناشي از کار از جمله فرسودگي شغلي است. با توجه به اهميت نقش پرستاران در سيستم خدمات بهداشتي - درماني، اين تحقيق به بررسي رابطه بين تاب آوري و فرسودگي شغلي پرستاران مي پردازد.
روش بررسي: اين مطالعه توصيفي - همبستگي بر روي 304 نفر از پرستاران شاغل در بيمارستان هاي شهر تهران انجام شد که در سال 1389 مشغول به کار بوده اند و به طريق نمونه گيري خوشه اي چند مرحله اي انتخاب و به پرسشنامه فرسودگي شغلي مسلش (MBI)، پرسشنامه تاب آوري کانر و ديويدسون(CD-RISC)  و پرسشنامه مشخصات دموگرافيک پاسخ دادند. براي تجزيه و تحليل آماري از نرم افزار آماري SPSS- 18 استفاده شد. به منظور تبيين رابطه تاب آوري و فرسودگي شغلي از روش همبستگي استفاده شد.
يافته ها: بر اساس يافته هاي پژوهش، 32.6 درصد از پرستاران، فراواني و 9.9 درصد شدت خستگي عاطفي را در حد بالا، در مولفه فراواني و شدت مسخ شخصيت، به ترتيب 25.7 درصد و 18.1 درصد پرستاران در حد بال، 42.1 درصد، مولفه فراواني و 60.9 درصد شدت عدم موفقيت فردي را در حد بالا تجربه کرده بودند. همچنين اين فرضيه که بين فرسودگي شغلي و تاب آوري پرستاران رابطه معني دار وجود دارد، در سطح 0.01 تاييد شد.
نتيجه گيري: با توجه به اينکه تاب آوري يکي از عوامل پيش بيني کننده فرسودگي شغلي است، پيشنهاد مي شود مهارت هاي افزاينده تاب آوري از طريق تشکيل کارگاه هاي شناخت و ارتقاي تاب آوري به پرستاران آموزش داده شود.

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها