0

مقالات توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تاثير توانمندسازي خانواده محور بر خودکارآمدي و عزت نفس بيماران تحت جراحي باي پس عروق کرونر
چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  1:30 AM

عنوان نشریه:   توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي :   پاييز و زمستان 1392 , دوره  11 , شماره  2 ; از صفحه 44 تا صفحه 53 .
 
عنوان مقاله:  تاثير توانمندسازي خانواده محور بر خودکارآمدي و عزت نفس بيماران تحت جراحي باي پس عروق کرونر
 
 
نویسندگان:  ثنايي ندا*, نجاتي ثريا, ذوالفقاري ميترا, الحاني فاطمه, کاظم نژاد انوشيروان
 
* زنجان، بلوار پروين اعتصامي، جنب کارخانه شير، دانشکده پرستاري و مامايي
 
چکیده: 

زمينه و هدف: جراحي باي پس عروق کرونر به دنبال بيماري هاي عروق کرونر، يکي از روش هاي درماني در بيماران قلبي به شمار مي رود که تاثيرات مهمي در عملکرد بيمار ايجاد مي کند؛ لذا بهبود و ارتقاء دو شاخص خودکارآمدي و عزت نفس بسيار اهميت دارد. اين مطالعه با هدف تعيين ميزان تاثير برنامه توانمندسازي خانواده محور در خودکارآمدي و عزت نفس بيماران تحت جراحي عروق کرونر انجام شده است.
روش بررسي: اين پژوهش يک مطالعه کارآزمايي باليني شاهددار بود که بر روي 102 بيمار و 102 عضو فعال خانواده بستري در بخش جراحي قلب بيمارستان امام خميني (ره) در سال 1390 انجام گرفت. بيماران واجد شرايط به روش نمونه گيري در دسترس انتخاب و به صورت تصادفي در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. در ابتدا خودکارآمدي و عزت نفس دو گروه اندازه گيري شد، سپس براي گروه آزمون برنامه توانمندسازي خانواده محور از طريق آموزش انفرادي، بحث گروهي، نمايش و مشارکت عملي اجرا شد و گروه آزمون تنها مراقبت هاي رايج بخش را دريافت کردند و بعد از مداخله دوباره خودکارآمدي و عزت نفس اندازه گيري شد. داده ها با استفاده از نرم افزار  PASW statistics -18مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: دو گروه از نظر متغيرهاي جمعيت شناختي و ميانگين نمرات خودکارآمدي و عزت نفس همسان بودند و بعد از مداخله بر اساس نتايج يافته ها با آزمون تي مستقل از نظر ميانگين نمرات، ميزان خودکارآمدي و عزت نفس بيمار تفاوت معني داري مشاهده گرديد (p=0.000). همچنين با انجام آزمون تي زوجي قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون از نظر ميانگين نمرات فوق تفاوت معني داري مشاهده شد (p=0.0000).
نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي اين پژوهش به نظر مي رسد، توانمندسازي خانواده محور براي بيماران تحت باي پس کرونر عملي و امکان پذير بوده و با بهبود و افزايش خودکارآمدي و عزت نفس بيمار همراه است.

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها