0

آش بلغور شیر ( غذای خراسانی )

 
zinab84
zinab84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 658
محل سکونت : مازندران

آش بلغور شیر ( غذای خراسانی )
دوشنبه 14 اردیبهشت 1394  4:53 PM

آش بلغور شیر از غذا های سنتی استان خراسان محسوب میشود.


مواد لازم برای تهیه ترخینه آش ( بلغور شیر خشک ):

بلغور گندم دانه ریز
شیر
زرد چوبه
زیره(اختیاری)

روش تهیه بلغور شیر خشک:
ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط می کنیم. به اندازه ای شیر اضافه می کنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد.

سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

مواد را تکه تکه از هم جدا می کنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری می گذاریم تا کاملا خشک شود.

سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد.

این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

نکته: برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز استفاده کنید!

 

طرز درست کردن بلغور شیر خشک شده, مواد لازم برای ترخینه آش

بلغور شیر خشک شده


مواد لازم برای آش بلغور شیر:

 بلغور شیر خشک 2 پیمانه
 گوشت چرخ شده  100 گرم
 پیاز  1 عدد
 شلغم  2 عدد ( اختیاری )


روش تهیه:
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه می کنیم (نیاز ی به ادویه ندارد)

در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید.
در صورت تمایل شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه می کنیم.

 

طرز پخت آش بلغور شیر,درست کردن آش بلغور آش بلغور شیر خراسانی

 

منبع : mamisite.com

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُم
اَللّهُمَ عَجّـــِلْ لِــــوَلیــِکَ الْـــفــَـرَج بـِحقِّ زیـنب کبـری(س) 

تشکرات از این پست
ma23hasan nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها