0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي مقايسه اي مصرف مکمل آهن و اسيدفوليک و کسب اضافه وزن مطلوب در بارداري هاي خواسته و ناخواسته
شنبه 12 اردیبهشت 1394  9:23 PM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   پاييز 1389 , دوره  1 , شماره  2 (پي در پي 2) ; از صفحه 35 تا صفحه 41 .
 
عنوان مقاله:  بررسي مقايسه اي مصرف مکمل آهن و اسيدفوليک و کسب اضافه وزن مطلوب در بارداري هاي خواسته و ناخواسته
 
 
نویسندگان:  قدسي زهرا*
 
* گروه مامايي، دانشگاه آزاد اسلامي تويسركان
 
چکیده: 

زمينه و هدف: در حاملگي هاي ناخواسته رفتارهاي بهداشتي متفاوتي مانند دريافت مراقبت هاي ناکافي و نامنظم دوران بارداري مشاهده مي شود که مي تواند سبب تاخير در شروع مصرف مکمل ها مانند آهن و اسيدفوليک گردد. مصرف قبل و حين بارداري اسيدفوليک سبب کاهش نقايص لوله عصبي در نوزاد مي شود. ملاقات هاي منظم با توزين به موقع مادر همراه است که در صورت عدم افزايش وزن لازم با تشخيص و اقدام به موقع سبب کاهش عوارض مادري و نوزادي مي گردد. اين پژوهش با هدف مقايسه مصرف مکمل ها و افزايش وزن مناسب در بارداري هاي خواسته و ناخواسته انجام شده است.
روش کار: اين مطالعه قسمتي از يک کار تحقيقي وسيع تر بوده، از نوع کارآزمايي مورد- شاهدي مي باشد. جامعه پژوهش کليه زنان مراجعه کننده جهت انجام زايمان به بيمارستان تامين اجتماعي همدان در سال 1388 بودند که با استفاده از روش نمونه گيري مستمر 270 نفر از آنها براي شرکت در پژوهش انتخاب شده و با توجه به خواسته بودن يا ناخواسته بودن حاملگي در دو گروه قرار گرفتند. رفتارهاي بهداشتي مادران شامل زمان شروع و مصرف منظم قرص آهن و اسيدفوليک و اضافه وزن مناسب بارداري با پرسش از آنها و يا در صورت دريافت مراقبت هاي بارداري، از طريق درمانگاه ها تکميل گرديد. جهت تجزيه و تحليل داده ها از آزمون تي مستقل، کاي دو و من- ويتني استفاده شد
.
يافته ها: بر اساس يافته هاي پژوهش بين دو گروه از نظر زمان شروع مکمل آهن (PV=0.007) و مصرف منظم آن (PV<0.001) زمان شروع اسيدفوليک (PV<0.001) و مصرف منظم آن (PV<0.001) تفاوت معني دار آماري مشاهده شد. در خصوص افزايش وزن مناسب دوران بارداري نيز تفاوت بين دو گروه معني دار بود (PV=0.01).
نتيجه گيري: بر اساس يافته هاي پژوهش، تجربه بارداري با يک تولد ناخواسته با نتايج منفي مانند عدم مصرف کافي مکمل ها و کسب اضافه وزن مطلوب همراه است. لذا آموزش بهداشت باروري، بهبود مشاوره قبل از بارداري، ارتقاي کيفيت مراقبت ها و افزايش مراقبت هاي بهداشتي پيشگيرانه به منظور تنظيم زمان حاملگي با هدف پيشگيري از تولد ناخواسته و افزايش سطح سلامت جامعه پيشنهاد مي گردد.

بارگیری متن کامل:

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها