0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي تغييرات شاخص هاي کمي و کيفي کمپوست در فرآيند توليد ورمي کمپوست
شنبه 12 اردیبهشت 1394  1:38 PM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   زمستان 1389 , دوره  1 , شماره  3 (پي در پي 3) ; از صفحه 16 تا صفحه 22 .
 
عنوان مقاله:  بررسي تغييرات شاخص هاي کمي و کيفي کمپوست در فرآيند توليد ورمي کمپوست
 
 
نویسندگان:  رستمي روح اله, نبئي امير, اسلامي اكبر, نجفي حسين, فضل زاده دويل مهدي*
 
* دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اردبيل
 
چکیده: 

زمينه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآيند ورمي کمپوست افزايش يافته و بکارگيري آن جهت تبديل پسماندهاي آلي به کود ورمي کمپوست گسترش فزاينده اي يافته است. اين گسترش کاربرد، نيازمند دانش هر چه بيشتر از فرآيند ورمي کمپوست و همچنين تاثير آن بر شاخص هاي مهم در کنترل کيفي کود آلي و همچنين مقدار کود حاصله از پسماند اوليه مي باشد. لذا در اين مطالعه تاثير فرآيند ورمي کمپوست، که در آن فعاليت کرم هاي خاکي نقش محوري دارد، بر شاخص هايي مانند مقدار کربن و نيتروژن، نسبت C/N،pH  و حجم پسماندها در طول فرآيند توليد ورمي کمپوست مورد بررسي قرار گرفت.
روش کار: در مطالعه حاضر از پسماندهاي غذايي به عنوان ماده اوليه استفاده شد، پسماندهاي غذايي پس از آماده سازي اوليه، با استفاده از کرم هاي گونه Eisenia foetida مورد فرآيند ورمي کمپوست قرار داده شدند و به مدت يک ماه از لحاظ شاخص هاي مذکور مورد پايش قرار گرفتند.
يافته ها: ميزان
pH و نسبت C/N نهايي پس از 1 ماه انجام فرآيند ورمي کمپوست برابر 7.53 و 20.82 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56% در مرحله آماده سازي و %11.75 در مرحله فرآيند ورمي کمپوست به دست آمد.
نتيجه گيري: نتايج حاصله نشان دهنده کارايي فرآيند ورمي کمپوست در تغيير مناسب فاکتورهاي ذکرشده به جهت استفاده به عنوان کود گياهي مي باشد و در برخي موارد مانند pH حتي در عرض 1 ماه انجام فرآيند، مقدار آن به حد مطلوب کلاس A کمپوست رسيده است.

 

بارگیری متن کامل:

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها