0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات سلامت و بهداشت
شنبه 12 اردیبهشت 1394  11:52 AM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   پاييز 1390 , دوره  2 , شماره  3 (پي در پي 6) ; از صفحه 48 تا صفحه 55 .
 
عنوان مقاله:  بررسي غلظت کاتيون هاي موجود در آب ورودي به دستگاه دياليز بيمارستان هاي استان قم و مقايسه آن با استانداردهاي AAMI و EPH
 
 
نویسندگان:  اسدي مهدي*, نوروزي مهدي, خزايي محمد, اميدي اسكويي عليرضا, پايداري شايسته نرگس
 
* گروه بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي قم
 
چکیده: 

زمينه و هدف: مقادير عناصر جزئي مايع دياليزي به طور قابل توجه ميزان عناصر جزئي بيماران دياليزي را به هم مي زند؛ چون آلاينده ها در آب آشاميدني از طريق دستگاه گوارش وارد خون مي شوند، در حالي که در هنگام همودياليز آلاينده ها در مايع دياليز مستقيما وارد خون مي شوند. لذا رعايت استانداردها براي آب دياليز حياتي است. بنابراين اين تحقيق در سال 1389 بر روي آب ورودي به دستگاه هاي دياليز بيمارستان هاي استان قم به منظور مقايسه مقادير کاتيون هاي موجود در آن ها و مقايسه با استانداردهاي موجود صورت گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر مطالعه توصيفي - تحليلي است که بر روي تعداد 45 نمونه از ورودي دستگاه دياليز بيمارستان هاي استان قم، انجام شد. با توجه به اين که تعداد 3 بيمارستان در استان قم داراي واحد دياليز مي باشد، لذا از هر بيمارستان تعداد 15 نمونه برداشت گرديد و با استفاده از روش تيتراسيون، دستگاه فليم فتومتر، دستگاه pH سنج و دستگاه تعيين EC، آزمايشات مربوطه انجام گرفت.
يافته ها: در کليه نمونه هاي مورد بررسي کاتيون هاي مورد بررسي که عبارت بودند از کلسيم، منيزيم، سديم و پتاسيم، از حد استانداردهاي AAMI و EPH پائين تر بود.
نتيجه گيري: نتيجه کلي اين که همه پارامترهاي اندازه گيري شده در اين بيمارستان ها کمتر از حد استاندارد بوده و به عبارت ديگر بيماران در شرايط بهتري نسبت به عوارض ناشي از موارد ذکرشده به سر مي برند.

 

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها