0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي تاثير برنامه هاي ايمني بر شاخص هاي حوادث و بيماري هاي شغلي در صنايع غذايي استان ايلام در يک دو
شنبه 12 اردیبهشت 1394  11:50 AM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   پاييز 1390 , دوره  2 , شماره  3 (پي در پي 6) ; از صفحه 14 تا صفحه 23 .
 
عنوان مقاله:  بررسي تاثير برنامه هاي ايمني بر شاخص هاي حوادث و بيماري هاي شغلي در صنايع غذايي استان ايلام در يک دوره پنج ساله
 
 
نویسندگان:  اميدواري منوچهر, جواهري زاده ناصر, نورمرادي حشمت اله, داوودي مسعود*
 
* دانشکده صنايع و مکانيک، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد قزوين
 
چکیده: 

زمينه و هدف: يکي از مهم ترين عوامل اثرگذار در شاخص هاي کمي و کيفي توليد، خطاهاي انساني و حوادث مي باشد که به طور مستقيم از برنامه هاي ايمني نقش مي گيرد. برنامه هاي ايمني تاثيرات خود را بر روي کارکنان به صورت رضايتمندي شغلي و بهره وري نيروي کار و بيماري هاي ناشي از کار، و بر روي محصولات به صورت کيفيت محصول نشان مي دهد.
روش کار: اين تحقيق از نوع تحقيق توصيفي - تحليلي گذشته نگر بوده و بر اساس اطلاعات 5 سال آمار و مستندات ثبت شده در صنايع غذايي مستقر در استان ايلام - ايران به اجرا در آمده است. در اين تحقيق اطلاعات بر اساس چک ليست و پرسش نامه از شرکت هاي صنايع غذايي شهر ايلام جمع آوري شده است که در آن براي تعيين درجه موفقيت برنامه هاي ايمني از شاخص هاي مهم ايمني مثل شاخص ارزيابي ريسک، شاخص مميزي هاي انجام شده، شاخص آموزش ايمني کارکنان و شاخص سرمايه گذاري در زمينه لوازم حفاظت فردي و براي تعيين درجه حوادث از شاخص فراواني حادثه، شاخص شدت حادثه، شاخص شدت - فراواني حادثه و شاخص ضريب تکرار بيماري هاي شغلي استفاده شده و در اين پنج سال مورد تحليل قرار گرفته است.
يافته ها: ميانگين شاخص هاي حوادث و شاخص بيماري هاي ناشي از کار در سال هاي قبل و بعد از پياده سازي برنامه هاي ايمني در چارچوب سيستم ارزيابي ايمني و بهداشت شغلي
(OHSAS 18001) و استاندارد HACCP کاهش يافته است (p<0.05).
نتيجه گيري: نتايج نشان داده است که اجراي برنامه هاي ايمني تاثيرات مثبت بر کاهش شاخص هاي حوادث دارد که اين امر نقش خود را به صورت کاهش شاخص شدت حوادث، کاهش شاخص فراواني حوادث، کاهش شاخص شدت - فراواني حوادث و کاهش شاخص تکرار بيماري هاي شغلي نشان مي دهد و متعاقبا باعث افزايش سطح بهره وري سازمان مي شود.

بارگیری متن کامل:

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها