0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات سلامت و بهداشت
شنبه 12 اردیبهشت 1394  11:48 AM

 
عنوان مقاله:  الگوي مصرف صبحانه و ميان وعده و عوامل موثر بر آن در بين دانش آموزان ابتدايي مدارس شهر قزوين
 
 
نویسندگان:  رضاخاني مقدم حامد*, سهيلي آزاد علي اكبر, رزاقي مقدم مريم, نعمتي علي
 
* دانشکده علوم پزشکي خلخال
 
چکیده: 

زمينه و هدف: تغذيه به عنوان يک عامل مهم در تعيين سلامتي مي تواند بر موفقيت تحصيلي دانش آموزان موثر باشد. مطالعات نشان مي دهد که مصرف صبحانه و ميان وعده تاثير مهمي بر يادگيري دانش آموزان دارد. از اين رو، هدف از اين مطالعه بررسي الگوي مصرف صبحانه و ميان وعده و همچنين عوامل موثر بر مصرف آن ها در بين دانش آموزان شهر قزوين بود.
روش کار: پژوهش حاضر به روش توصيفي- تحليلي در سال تحصيلي 88-87 در بين 1300 دانش آموز 11-7 ساله مدارس ابتدايي شهر قزوين صورت گرفت.داده ها از طريق مصاحبه و پرسش نامه جمع آوري گرديدند. تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از نرم افزار آماري
spss و با بهره گيري از آزمون کاي دو انجام گرفت.
يافته ها:
89.5% از دانش آموزان با صرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. مهمترين علت عدم مصرف صبحانه نيز دير بيدار شدن بود. 85.4% دانش آموزان در وعده صبحانه نان و پنير و تنها 20.1% شير مصرف مي کردند. همچنين تنها 8.5% از دانش آموزان در ساعات حضور در مدرسه هيچ نوع خوراکي مصرف نکرده بودند. مهمترين علت عدم مصرف صبحانه نيز دير بيدار شدن بود. کيک و کلوچه با 58.1% بيشترين ماده مصرفي در ميان وعده بود.
نتيجه گيري: نتايج مطالعه حاضر بيانگر اين است که اکثر دانش آموزان قبل از آمدن به مدرسه صبحانه مصرف مي کردند. معمولترين غذاي مصرفي در وعده صبحانه نان و پنير بود که به عنوان غذاي مرسوم و معمول در فرهنگ ايراني بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد. با توجه به اينکه شير در بين دانش آموزان کمتر استفاده مي شد، توصيه مي گردد برنامه هاي آموزشي گسترده براي تشويق مصرف روزانه اين مواد صورت پذيرد.

 

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها