0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات سلامت و بهداشت
شنبه 12 اردیبهشت 1394  11:38 AM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   پاييز 1391 , دوره  3 , شماره  3 ; از صفحه 7 تا صفحه 17 .
 
عنوان مقاله:  جداسازي باکتري هاي تجزيه کننده کريزن از خاک هاي منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس (عسلويه) و بررسي حذف کريزن توسط آن ها
 
 
نویسندگان:  كفيل زاده فرشيد*, صحت نژاد نسيم, گودرزيان نورالدين
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد جهرم، گروه ميکروبيولوژي، جهرم، ايران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: هيدروکربن هاي آروماتيک چند حلقه اي به دليل سميت، سرطان زايي و نيز مقاومت نسبت به تجزيه باکتريايي، يکي از عوامل تهديد کننده محيط زيست محسوب مي شوند. کريزن يک ترکيب آروماتيک 4 حلقه اي است. در اين تحقيق باکتريهاي تجزيه کننده کريزن از خاکهاي آلوده به نفت منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس جداسازي شدند و سپس تجزيه کريزن در شرايط آزمايشگاهي و تاثير تغييرات غلظت آن بر رشد باکتري ها مورد ارزيابي قرار گرفت.
روش کار: ابتدا نمونه ها را پس از صاف کردن، در محيط هاي حاوي ترکيبات معدني و ماده هيدروکربني کريزن کشت داده و در 32 درجه سانتي گراد به مدت 14 روز انکوبه شدند. پس از جدا سازي باکتري ها، با استفاده از تست هاي مرسوم ميکروبيولوژيک و بيوشيميايي شناسايي آن ها انجام گرديد. جهت بررسي ميزان رشد باکتري هاي تجزيه کننده، دانسيته نوري (OD600)
آن ها در غلظت هاي 1.0 تا 4.0 گرم بر ليتر کريزن مورد ارزيابي قرار گرفت. در نهايت با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي، ميزان تجزيه و حذف کريزن توسط باکتري هاي جداشده مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: 4 باکتري سودوموناس پوتيدا، گونه هاي مايکوباکتريم، ميکروکوکوس واريانس و باسيلوس کوآگولانس جداسازي و شناسايي گرديدند. باکتري سودوموناس پوتيدا به عنوان قوي ترين باکتري در تجزيه کريزن شناخته شد. به طوري که در حداقل زمان ممکن رشد نمود و دانسيته نوري آن در تمام غلظت هاي مورد آزمايش از بقيه باکتري ها بيشتر بدست آمد. اين باکتري توانست در طي 10 روز 95 درصد از کريزن با غلظت اوليه 0.1 گرم بر ليتر را تجزيه و حذف نمايد. گونه هاي مايکوباکتريم در رده دوم از نظر قدرت تجزيه کريزن قرار گرفت. ضعيف ترين باکتري تجزيه کننده کريزن، باسيلوس کوآگولانس تعيين گرديد. اين باکتري پس از 10 روز 42 درصد از کريزن را تجزيه نمود.
نتيجه گيري: سودوموناس پوتيدا بيشترين دانسيته نوري و تجزيه کريزن را به خود اختصاص داد. اين باکتري به دلايل مختلف از جمله حضور در شرايط محيطي مختلف و داشتن آنزيم هاي تجزيه کننده، توانايي حذف هيدروکربن هاي آروماتيک چند حلقه اي را دارد.

 

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها