0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مروري بر تاثير صداي کم فرکانس بر عملکرد ذهني
شنبه 12 اردیبهشت 1394  1:42 AM

عنوان نشریه:   مجله دانشگاه علوم پزشكي كرمان :   زمستان 1391 , دوره  3 , شماره  4 ; از صفحه 52 تا صفحه 62 .
 
عنوان مقاله:  مروري بر تاثير صداي کم فرکانس بر عملکرد ذهني
 
 
نویسندگان:  جعفري محمدجواد, كاظم پور مرضيه*
 
* گروه مهندسي بهداشت حرف هاي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: با تحول سيستم هاي صنعتي به سمت فن آوريهاي نوين ديجيتالي مواجهه افراد با ترازهاي بالاي صدا در حال کاهش مي باشد. اما از سوي ديگر مواجهه با صداهايي که تراز بالايي نداشته اما آزاردهنده اند يعني صداي کم فرکانس مايه نگراني است. نظر به اينکه صداي کم فرکانس علاوه بر محيط هاي صنعتي در محيط هايي نظير منازل مسکوني، دفاتر، محيطهاي اداري، تجاري، اتاق هاي کنترل و غيره نيز يافت مي شود لذا، مطالعه در خصوص اثر صداي کم فرکانس بر روي عملکرد ذهني موضوع پژوهش برخي از محققين بوده است. اهميت بررسي صداي فرکانس کم در مستندات مربوط به صدا در سازمان جهاني بهداشت نيز مشاهده مي گردد با توجه به ضد و نقيض بودن نتايج مطالعات انجام شده در اين زمينه، مرور اين مطالعات از اهميت ويژه اي برخوردار است.
روش کار: بيش از 90 مقاله چاپ شده در مجلات معتبر علمي داخل و خارج از کشور در زمينه کارآيي ذهني، خستگي و ناراحتي ناشي از صداي کم فرکانس و عوامل تاثير گذار ديگر بر اين موارد در حين انجام فعاليت فکري مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: نتايج بررسي ها نشان داد که صداي کم فرکانس با ترازهاي پايين در مقايسه با صدايي با تراز يکسان و الگوي فرکانسي يکنواخت در کليه فرکانس ها، زمان پاسخ دهي را بيشتر نموده و سرعت آموختن مطالب را کندتر مي نمايد. صداي کم فرکانس سبب کاهش عملکرد ذهني در آزمون هاي نيازمند دقت و توجه مي گردد.
نتيجه گيري: صداي کم فرکانس نسبت به صداي رفرانس داراي ريسک تاثيرگذاري بالاتري بوده و در ارزيابي هاي شغلي بايد به آن توجه بيشتري مبذول داشت.

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها