0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات سلامت و بهداشت
دوشنبه 7 اردیبهشت 1394  5:34 PM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   بهار 1393 , دوره  5 , شماره  1 ; از صفحه 45 تا صفحه 58 .
 
عنوان مقاله:  بررسي اثربخشي آموزش بر باورهاي بهداشتي و عملکرد زنان مراجعه کننده به درمانگاه شهيد بهتاش منطقه لويزان تهران در زمينه روش هاي غربالگري سرطان پستان با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتي
 
 
نویسندگان:  خليلي سعيده, شجاعي زاده داوود*, اعظم كمال, خيرخواه رحيم آباد كاوه, خارقاني مقدم مليكا, خزير زهرا
 
* گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: کاربرد نظام مند روش هاي غربالگري به تشخيص به موقع و درمان سرطان پستان کمک مي کند، اين مطالعه تاثير آموزش بر باورهاي بهداشتي و عملکرد زنان را براي غربالگري سرطان پستان بر اساس مدل اعتقاد بهداشتي ارزيابي مي کند.
روش کار: اين مطالعه پژوهش کمي از نوع تجربي مي باشد. اين مطالعه بر روي 144 زن (72 نفرآزمايش، 72 نفر شاهد) در محدوده سني 20 تا 62 سال در درمانگاه شهيد بهتاش منطقه لويزان تهران صورت گرفت. ابزار جمع آوري داده ها پرسشنامه خود ايفائي بود که بر اساس سازه هاي مدل اعتقاد بهداشتي طراحي شد. مداخله آموزشي بر اساس اجزاي مدل اعتقاد بهداشتي و اهداف رفتاري مشخص در سه جلسه يک ساعته در گروه آزمايش انجام شد. باورهاي بهداشتي و عملکرد دو گروه آزمايش و شاهد قبل از مداخله آموزشي و چهار ماه بعد از مداخله آموزشي در گروه آزمايش، مورد بررسي و مقايسه قرار گرفت.
يافته ها: نتايج حاصل از اين پژوهش نشان داد که مداخله آموزشي بر اساس مدل اعتقاد بهداشتي اثر قابل ملاحظه اي بر افزايش آگاهي افراد گروه آزمايش در مقايسه با گروه شاهد داشت، به نحوي که ميانگين امتياز آگاهي افراد آزمايش از 11.17 قبل از مداخله آموزشي، به 21.81 بعد از مداخله آموزشي افزايش يافت. مداخله آموزشي باعث افزايش ميانگين امتياز کسب شده افراد از سازه هاي مدل شد، به نحوي که ميانگين امتياز حساسيت درک شده در گروه آزمايش از 2.26 به 3.58، شدت درک شده در گروه آزمايش از 1.93 به 6.24، منافع درک شده در گروه آزمايش از 5.81 به 7.5، موانع درک شده در گروه آزمايش از 4.57 به 13.79 و خود کارآمدي در گروه آزمايش از 2- به 2.53 افزايش يافت.
نتيجه گيري: نتايج مطالعه حاضر نشان مي دهد که انجام مداخلات آموزشي بر اساس مدل اعتقاد بهداشتي مي تواند باورهاي بهداشتي جامعه را دگرگون ساخته و اثر قابل ملاحظه اي بر رفتارهاي غربالگري نظير غربالگري سرطان پستان داشته باشد

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها