پاسخ به:مبحث 97 طرح صالحین: «نامه و نامهنگاری»
یک شنبه 6 اردیبهشت 1394 11:22 AM
در مر حله نوشتن نامه چیزی که مهم است بکار بردن واژه های درست وبجا وتاثیر گذارتر میباشد چه در نامه رسمی چه دوستانه ونکته مهم دیگر هم نوشتن صحیح واژه ها ونداشتن غلط املایی است که بهترین روش برای آن چکنویس کردن متنها وخواندن وویرایش کردن آن است چون داشتن غلطهای املایی روی طرف مقابل ایجاد حس منفی میکند مخصوصا در نامه های رسمی باعث پایین امدن تاثیر گذاری نامه میشود پس حتما کنترل نامه قبل از ارسال را در نظر داشته باشید که با خواندن چندین بار نامه بعد از نوشتن واصلاح واژه های اشتباه ویا جابجایی کلمات قبلی با کلمات بهتر میتوانید یک نامه خوب بنویسید
البته به نظر خودم در نامه های دوستانه هرچی نوشته ها به کلام خودتان در حالت عادی نزدیکتر باشد بهتر است وبرای نامه های رسمی نیز دیدن و مطالعه چند نامه رسمی مشابه یا کمک گرفتن از افراد ی که دراین زمینه آشنایی دارند میتواند در نوشتن یک نامه رسمی به شما خیلی کمک کند
یک نکته مهم را که در نوشتن نامه کاغذی جا انداختم این است که تمیز بودن وشکیل بودن نامه خیلی مهم است پس خیلی به آن توجه کنید ..
مثلا تجسم کنید من برای شما به عنوان یک دوست نامه بنویسم ونامه ام اصلا ظاهر خوبی نداشته باشد کثیف وبعضی قسمتهاش خط خورده باشد یه لکه چایی هم کنارش باشد کاغذش هم تاخورده یا مچاله باشد چه حسی پیدا میکنید
اولین حس این است که برای شما ارزش قائل نشدم واینکه چقدر ادم بی نظم وکثیفی هستم وشاید هم اصلا نامه را نخوانید ویا با میلی بخوانید که اصلا خوب نیست پس این هم میتواند از اصول نامه نگاری باشد
البته این مورد درباره نامه الکترونیکی صدق نمیکند و متفاوت است وشما میتوانید در نامه الکترونیکی با تزیین نامه با حاشیه گذاری وکارهایی ازاین دست نامه را شکیل تر کنید که منتقل کننده حس مثبت تری نسبت به یک نوشتار ساده است .....
مطلب اخر هم مربوط به خوش خطی در نوشتن نامه است که حتما نیاز نیست خوش خط باشید همینکه اروم بنویسید وکلمات را خوانا وبا فاصله بنویسید کفایت میکند البته در نامه های دوستانه در نامه های رسمی بهتر این است که از یک فرد خوش خط کمک بگیرید تا نامه تان را پاکنویس کند یا نامه خود را تایپ کنید ....
ببخشید صحبتم طولانی شد ...