0

فواید دمنوش

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

شماره 40
جمعه 8 خرداد 1394  8:43 PM

دمنوش پرسیاوشان



پرسیاوشان دارای ریزموی خزنده است که ریشه‌هایی باریک از آن خارج می‌شود. برگ‌های این گیاه استفاده طبی دارد.

این گیاه دارای شاخه‌های سیاه ، سخت، باریک و براق به درازای تقریباً 20 سانتی متر و برگ‌های کوچکی مانند برگ‌های گشنیز ، به صورت، بریده بریده می‌باشد. گیاه پرسیاوشان را بیشتر می‌توانید کنار جوی و چاه‌های قدیمی که در نواحی مرطوب و سایه‌دار قرار دارند پیدا کنید.

این گیاه در نواحی مدیترانه ، اروپای مرکزی  و جنوبی، آمریکا و مناطق شمال ایران از جمله مازندران ، گیلان و غیره رشد می‌کند.

خواص درمانی

تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

    دمنوش پرسیاوشون ادرار آور است .
    عادت ماهانه را باز می‌کند.
    سنگ مثانه را دفع می‌نماید.
    درکمک به دفع راحت سنگ‌های کلیوی موثر است.

تاثیر بر روی غدد:

    دمنوش پرسیاوشان عرق آور است.
    کبد را سم زدایی می‌کند .
    در کمک به درمان زردی یا یرقان تاثیر دارد و باعث تخلیه صفرای زائد می‌شود .

تاثیر بر روی دستگاه تنفسی :

    دمنوش پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی موثر است .
    درمان کننده بیماری‌های ریوی است.
    اخلاط سینه را دفع می‌کند.
    اگر چند قطره از دمنوش آن را داخل بینی بچکانید،گریپ را از بین می‌برد و بینی را باز می‌کند .
    برای رفع تنگی نفس بچه‌ها بسیار مفید است .
    دمنوش پرسیاوشان در درمان برونشیت موثر است.
    التهاب گلو را درمان می‌کند.

تاثیر بر روی دستگاه گوارش:

    دمنوش آن به عنوان مسهل صفرا، بلغم و سودای موجود در معده و روده ها مفید است .
    کرم کش است.
    اسهال را برطرف می‌کند.

تاثیر بر روی پوست:

    اگر دمنوش پرسیاوشان را به سر بمالید شوره سر را برطرف می‌کند.
    دمنوش آن برای زرد زخم استفاده می‌شود .

خواص دیگر :

    برای ریزش منطقه‌ای مو استفاده می‌شود.
    تب بر است.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است اما در طول دوره حاملگی منع مصرف دارد و نیز مصرف دراز مدت و زیاد آن برای قلب و ریه مضر است.

طبیعت

پرسیاوشان از نظر طب قدیم ایران ، معتدل مایل به گرم و خشک است .

طرز تهیه

یک قاشق غذا خوری برگ پرسیاوشان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نموده، میل کنید.

مقدار مصرف آن دو لیوان ذر روز به مدت یک هفته می‌باشد.

برگرفته از:

کتاب دمنوش‌های ایران زمین

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها