شماره 35
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394 10:01 PM
دمنوش کاسنی
کاسنی یک گیاه دارویی علفی و یک ساله با ساقه های گرد و قطور، گل های آبی یا ارغوانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است. گیاه کاسنی به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و تحمل گرمای شدید تابستان را ندارد.
نام علمی: Cichorium intybus
طبیعت:
کاسنی از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی سرد و تر دارد.
خواص:
به علت وجود انسولین طبیعی در گیاه کاسنی مصرف دمنوش آن اثر فوق العاده رضایت بخش در کسانی که قند و کلسترول خونشان زیاد است دارد. میزان قند خون را پایین می آورد و کلسترول را به حد اعتدال برمی گرداند.
کاسنی عروق خونی و صفراوی داخل کبد را که در اثر پرخونی کبد مسدود یا نیمه مسدود شده بود باز می کند و از این راه بسیاری از عوارض و اختلالات را برطرف کرده و به سلول های کبد اجازه می دهد که اعمال طبیعی خود را انجام دهند و به این جهت می گویند کاسنی مقوی کبد است.
دمنوش کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذا اثر مقوی بر معده داشته، اشتها را زیاد کرده ویبوست را رفع می نماید. کاسنی برطرف کننده عطش و حرارت درونی است. کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری، مؤثر است.
موارد منع مصرف:
از مصرف بیش از حد کاسنی در طی دوران حاملگی و شیردهی بایستی خودداری نمود.
طرز تهیه:
1 قاشق غذاخوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی با آب 80 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه دم کنید. درصورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
کاسنی: