0

مقالات بهداشت و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و توسعه
شنبه 22 فروردین 1394  12:28 PM

عنوان مقاله:  مکان يابي محل دفن پسماند شهري با استفاده از مدل هاي Fuzzy-AHP و Fuzzy-TOPSIS در محيط GIS: مطالعه موردي شهر پاکدشت استان تهران
 
 
نویسندگان:  حيدريان پيمان, رنگزن كاظم, ملكي سعيد, تقي زاده ايوب, عزيزي قلاتي سارا*
 
* گروه سنجش از دور و GIS، دانشکده علوم زمين، دانشگاه شهيد چمران اهواز، اهواز، ايران
 
چکیده: 

مقدمه: چگونگي دفع پسماندهاي توليد شده شهري، همواره يکي از معضلات جامعه بشري بوده است. روش هاي گوناگوني براي مديريت پسماندهاي شهري ارائه شده است که محل هاي دفن پسماند، جداي از تکنولوژي استفاده شده در ارتباط با آن، مقصد نهايي زباله ها هستند. با توجه به حساسيت بالاي موضوع، شناسايي مکان هاي مناسب براي دفن پسماند نيازمند تکنيک هاي جامعي است. هدف پژوهش حاضر، انتخاب مکان مناسب دفن پسماندهاي شهري با استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي، فرآيند تحليل سلسله مراتبي فازي و فازي تاپسيس است.
روش ها: ابتدا معيارهاي موثر در انتخاب محل دفن پسماند از سازمان هاي مربوطه جمع آوري شد و با استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي آناليز و استاندارد سازي شدند. سپس با ارائه نظر کارشناسي و به کارگيري روش Fuzzy-AHP هريک از معيارها وزن دهي و همپوشاني شدند. در مرحله بعد با استفاده از روش Fuzzy-TOPSIS اولويت بندي گزينه ها انجام شد. هريک از اين روش ها در محيط MATLAB برنامه نويسي شده اند.
نتايج: با اجراي روش هاي فوق 36 گزينه مناسب به دست آمد. سپس با انجام اولويت بندي 2 گزينه به عنوان بهترين مکان انتخاب شدند که در جنوب شرقي مرکز دفن زباله فعلي (کوليک) و شهر پاکدشت واقع شده اند.
بحث و نتيجه گيري: نتايج نشان داد که گزينه هاي انتخابي در مقايسه با مرکز دفن فعلي در مکان بهتري واقع شده اند و اين رويکرد ترکيبي به دليل لحاظ کردن ماهيت غير دقيق پديده ها، هم در مرحله وزن دهي و هم در مرحله رتبه بندي عمکرد بهتري نسبت به ساير روش ها دارد

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
Lovermohamad
دسترسی سریع به انجمن ها