چلوكباب ترخونی
پنج شنبه 13 فروردین 1394 5:11 PM
اگر از شما بخواهند چند نمونه از اصیلترین غذاهای ایرانی را نام ببرید، حتما در فهرست شما چلوكباب نیز وجود خواهد داشت.
فرقی نمیكند این كباب، كوبیده، برگ یا حتی كباب تابه ای باشد، اگرچه طعم هر كدام با دیگری متفاوت است، ولی به هر حال همه آنها كباب است.
ما نیز این هفته میخواهیم یكی از انواع كبابهای دیگر را به شما آموزش دهیم كه طعمدهنده اصلی آن به جای زعفران، سبزی ترخون است.
ترخون بهخاطر طعم تند و تیزی كه دارد، به كباب شما عطر و مزه خاصی میبخشد. پس برای ناهار پایان هفته، خودتان را آماده پخت چلوكباب ترخونی كنید.
- گوشت چرخ كرده 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز یك عدد متوسط
- زردچوبه یك قاشق چایخوری
- ترخون تازه 300 گرم
- ماست یك قاشق سوپخوری
- نمك و فلفل به مقدار كافی
- روغن مخصوص سرخ كردنی به مقدار لازم
1 - ابتدا ترخون را پاك كرده و برگها را از ساقهها جدا كنید. سپس برگها را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس آنها را خرد كنید و كنار بگذارید.
2 - پیاز را پوست كنده و با رنده ریز رنده كنید.
3 – گوشت چرخكرده را در یك كاسه متوسط بریزید. سپس پیاز رندهشده را همراه نمك و فلفل و زردچوبه به آن اضافه كنید (از هركدام یك قاشق چایخوری سر خالی كافی است).
4- حالا گوشت را با قاشق مخلوط كنید، سپس تخممرغها را شكسته و به این مخلوط گوشتی اضافه كنید.
در این مرحله بهتر است از دستتان استفاده كنید؛ پس ابتدا دست خود را خوب شسته و سپس شروع به ورزدادن گوشت با دست كنید. در این حین، ماست و ترخون خرد شده را نیز اضافه كرده و به ورزدادن ادامه دهید.
5 – بعد از اینكه مواد و گوشت خوب باهم مخلوط شدند، تابه بزرگی آماده كرده و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا خوب داغ شود.
6- سپس هربار مقداری از گوشت را برداشته و در كف دست به شكل دایره درآورید و در روغن قرار دهید.
7- بعد از اینكه تمام سطح تابه با كبابها پر شد و یك طرف آنها سرخ شد، آنها را برگردانده و طرف دیگر را سرخ كنید.
مدت زمان لازم برای پخت این كباب، 30 تا 45 دقیقه است. این كباب را با كته یا برنج زعفرانی نوشجان كنید.
1- توجه داشته باشید بعد از اضافهكردن تخممرغها، مایه گوشتی نباید خیلی شل باشد. درصورتی كه شل بود، میتوانید مقداری گوشت به آن اضافه كنید یا اینكه اگر تخممرغهای انتخابی خیلی بزرگ بودند، به جای 2 عدد تخممرغ از یك عدد تخممرغ استفاده كنید.
2- اضافهكردن ماست برای تردشدن كباب است.
3- برای آنكه نهتنها كباب شما، بلكه برنج نیز دارای طعم و عطر متفاوتی باشد، میتوانید هنگام دمكردن برنج، كمی پودر زیره لابهلای آن بپاشید و با این كباب ترخونی، میل كنید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست