0

مقالات بهداشت و ایمنی کار

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بهداشت و ایمنی کار
پنج شنبه 20 فروردین 1394  11:49 PM

عنوان مقاله:  ارزيابي پوسچر کارکنان يک صنعت خودروسازي با استفاده از روش ISO11228-3 استاندارد (2007)
 
 
نویسندگان:  مشكاني محسن, ذاكريان سيدابوالفضل*, محمديان مستان آباد مهدي
 
* دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشكده بهداشت
 
چکیده: 

مقدمه: اختلالات اسکلتي عضلاني ناشي از کار در بالا تنه در دهه هاي گذشته به شدت گسترش يافته و در کشورهاي پيشرفته به سطح همه گيري رسيده است. اين موضوع از عوامل اصلي ناتواني، زمان از دست رفتن کار و توجه به سلامت کارگران در اين جوامع به شمار مي رود.
روش کار: براي ارزيابي خطرات جزييات شغل در فعاليت هاي تکراري، روشي بر طبق اهداف استاندارد (2007) 3-ISO11228 پيشنهاد شده است که در آن تمام اطلاعات لازم براي عوامل خطرزا مربوطه (نيرو، پوسچر، حرکات و...) ملاحظه گرديده است. اين روش پيشنهادي به استناد (2007) ISO11228-3 قابل کاربرد در فعاليت هاي چند وظيفه اي است و معيار پايه اي را بر اساس اطلاعات وسيع اپيدميولو‍ژي براي پيش بيني وقوع اختلالات اسکلتي عضلاني ناشي از کار در مواجهه جمعيت کارگري پيشنهاد کرده است. در اين مطالعه از چک ليست و شاخص پيشنهادي توسط استاندارد (2007) ISO11228-3 استفاده شده است. شاخص پيشنهادي نسبتي است بين عددATA  و عدد RTA که براي ارزيابي اندام بالاتنه کاربرد دارد و نحوه ارزيابي آن شامل سه مرحله اساسي است. 1- محاسبه تعداد فعاليت ها در دقيقه، عدد ATA، 2- محاسبه عدد RTA، 3- محاسبه شاخص پيشنهادي و انجام ارزيابي خطر (طبقه بندي در سه ناحيه سبز، زرد و قرمز که نشان دهنده سطح خطر به ترتيب بدون خطر، خطر پايين و خطر بالا مي باشد.)
يافته ها: اين روش در 4 ايستگاه کاري که شامل 35 وظيفه بود و در يکي از صنايع خودروسازي پياده سازي گرديد که يک ايستگاه در ناحيه قرمز و بقيه در ناحيه سبز قرار گرفتند و نيازي به اقدامات اصلاحي نداشتند
.
نتيجه گيري: روش انتخابي در اين مطالعه، ابزاري مناسب، دقيق، سريع و کم هزينه براي ارزيابي شرايط ارگونوميک محيط کار مي باشد.

 

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها