تغییرات کودک در هفته بیست و هشتم
کودک شما در این هفته در حدود یک کیلو گرم وزن دارد و قد او از سر تا پاشته پا در حدود ۳۹ سانتیمتر می باشد. می تواند چشمان خود را باز و بسته کند و این کار را با سرعت بیشتری انجام میدهد.( کمی شبیه چشمک زدن). با افزایش قدرت بینایی او ، احتمالا می تواند تغییرات نور در اطراف را درک کند. همچنین میلیاردها سلول عصبی در مغز او درحال رشد هستند و ذخیره چربی و آماده شدن برای ورود به دنیای بیرون با سرعت ادامه دارد.
تغییرات مادر در هفته بیست و هشتم
شما همچنان درحال افزایش وزن هستید! سه ماهه پایانی بارداری ( سه ماهه سوم ) از این هفته شروع می شود و احتمالا شما هم مانند بسیاری از زنان دیگر، در این سه ماهه ۵ کیلو افزایش وزن خواهید داشت.
در این مرحله احتمالا شما ویزیت پزشک یا ماما را به هر دوهفته یک بار ارتقاء خواهید داد و از هفته ۳۶ به بعد به هفته ای یکبار ویزیت پزشک نیاز خواهید داشت.
به خاطر عوامل خطر در این زمان، احتمالا پزشک شما تکرار آزمایش خون را برای تست HIV و سفلیس تجویز خواهد کرد. همین طور برخی آزمایشات احتمالی که برای اطمینان از سلامت شما و جنین، قبل از زایمان انجام می شود. اگر تست غربالگری گلوکز ( قند خون ) شما مشکوک بوده باشد، در سه ماهه سوم نیز باید این تست پیگیری شود و شاید به زودی شما آزمایش ۳ ساعته تحمل گلوکز را انجام دهید.
اگر تست خون شما در اولین ویزیت نشان دهد که شما RH منفی دارید، برای جلوگیری از انتقال آن به جنین شما باید یک تزریق ایمونوگلوبولین انجام دهید.
تقریبا در همین هفته تعدادی از زنان احساس ناخوشایندی را در پایین پاها حس می کنند و میل مقاومت ناپذیر آنها به حرکت دادن پاها بخصوص هنگامی که برای خواب یا استراحت تلاش می کنند، مانند وول خوردن گاهی آزار دهنده است. اگر این احساس هنگامی که درحال حرکت دادن پاها هستید به حداقل می رسد، ممکن است نشانه ابتلا به سندرم پاهای بی قرار ( RLS) باشد. هیچ کس به درستی علت آن را نمی داند ولی معمولا در بین مادران باردار رایج است. انجام حرکت کشش یا ماساژ پاها، کاهش مصرف کافئین می تواند این مشکل را کاهش دهد. از پرستار یا پزشک خود بخواهید تا مکمل های آهن را برای مبارزه با این مشکل امتحان کند.
فعالیت های این هفته
برای نوزاد خود یک پزشک انتخاب کنید. نام پزشکان و متخصصان اطفال را از دوستان، همسایه ها، همکاران و اطرافیان بپرسید. اطمینان حاصل کنید که ایشان با بیمه شما قرارداد دارد. ساعات کار او را با ساعات مناسب خود در طول روز چک کنید. محل مطب یا دفتر او را یادبگیرید. اگر می توانید حداقل یک بار به ملاقات رودر رو با او بنشینید. اگر فکر می کنید که هنوز برای این کار زود است، توجه کنید که نوزاد شما خیلی زود پس از تولد به ملاقات این پزشک خواهد رفت.