برخی از احکام حائض
جمعه 22 اسفند 1393 11:40 AM
زن، اگر شک کند آن چه از او خارج شده است ادرار است یا رطوبت هاى پاک نباید به شکش اعتناء کند و آن چه از او خارج شده است محکوم به طهارت است.
الف: نزدیکی و جماع با زن در مدت قاعدگی حرام است به دلیل آیه: وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْمَحیضِ قُلْ هُوَ أَذىً فَاعْتَزِلُوا النِّساءَ فِی الْمَحیضِ وَ لاتَقْرَبُوهُنَّ حَتّى یَطْهُرْنَ فَإِذا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَیْثُ أَمَرَکُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ التَّوّابینَ وَ یُحِبُّ الْمُتَطَهِّرینَ (البقره 222).
«و از تو، درباره خون حیض سوال میکنند، بگو: «چیز زیانبار و آلودهاى است; از اینرو در حالت قاعدگى، از آنان کنارهگیرى کنید! و با آنها نزدیکى ننماید، تا پاک شوند! و هنگامى که پاک شدند، از طریقى که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید! خداوند، توبهکنندگان را دوست دارد، و پاکان را (نیز) دوست دارد».
البته این تحریم تا زمانی که خون عادت ماهانه زن قطع شود و زن غسل کند، استمرار دارد. به دلیل آیه فوق که گفته بود: «و با آنها نزدیکى ننماید، تا پاک شوند! و هنگامى که پاک شدند، از طریقى که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید!».
برای شوهر در حال حیض جایز است از همسر خویش لذت ببرد و کام بگیرد، ولی نزدیکی و جماع ننماید.
ب ـ زن حائض در دوره عادت ماهانه روزه و نمازش را باید ترک کند، انجام این عبادت ها بر وی حـرام است؛ و این کارهای شرعی به دلیل فرمایش رسول الله صلی الله علیه و آله است که: «ألیس إذا حاضت المرأة لم تصل و لم تصم؟» متفق علیه. «آیا چنین نیست که هرگاه زن عادت ماهانه شد، نه نماز خواند و نه روزه گیرد؟».
*هنگامی که زن حائض پاک شد فقط قضای روزه فرض ماه مبارک رمضان را میگیرد، ولی نمازش قضا ندارد.
ج ـ بر زن حائض دست زدن به قرآن بدون پوشش و پردهای حـرام است به دلیل قول خداوند که فرمودند:
«لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»(الواقعه: 79). «آن را جز پاکیزگان دست نمیزنند».
ولی تلاوت قرآن برای زن حائض بدون دست زدن به آن، محل اختلاف بین اهل علم است؛ حکم احتیاط آن است که در غیر ضرورت قرائت نکند و ضرورت موقعی است که بترسد قرآن حفظ شده خودش را فراموش کند. و الله أعلم.
د ـ طواف خانه خدا بر زن حائض حـرام است.
هـ ـ ماندن و مکث کردن در داخل مسجد برای زن حائض حـرام است؛
زن، اگر شک کند آن چه از او خارج شده است ادرار است یا رطوبت هاى پاک نباید به شکش اعتناء کند و آن چه از او خارج شده است محکوم به طهارت است.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:
اگر شک کنید ادرار است یا رطوبت هاى پاک، محکوم به طهارت است و نباید به شک هایتان اعتنا کنید.
در صورتی که یقین به ادرار ندارید پاک است.
به شک خود اعتنا نکنید و محکوم به پاکی است.
رطوبت مذکور در فرض سوال پاک است و لازم است از وسواس جداً اجتناب شود.
در فرض سوال مایع مذکور که شک دارید چیست پاک است ولو قلباً راضی نباشید و به شک و وسوسه هم اعتنا نکنید تا به تدریج به حالت عادی برگردید و لازم هم نیست به دکتر هم مراجعه کنید چون شما هیچ عارضه و بیماری در این جهت ندارید.
پاسخ: در غیر مسجد میتواند بنشیند و گوش بدهد.
پاسخ: در صورتی که یک دفعه چند ساعت یا چند دقیقهای باشد یا ابتدا و انتهای آن کمتر از سه روز باشد حیض نیست و استحاضه است ولی اگر سه روز یا بیشتر باشد و مصادف با ایام عادت باشد حیض است و احکام هر دو از حیث غسل و وضوء و... در رساله مذکور است.