0

نکاتی مهم برای مقابله با کاهش اشتهای اطفال

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

نکاتی مهم برای مقابله با کاهش اشتهای اطفال
یک شنبه 17 اسفند 1393  4:03 PM

 

images.jpg658678

نکات مهم تغذیه ای برای کودک وجود دارند که والدین باید به آنان توجه کنند تا از بی اشتهایی و یا کاهش اشتهای فرزندشان جلوگیری کنند.

 

از دادن غذای زیاد به کودکتان اجتناب کنید
بسیار اهمیت دارد که به کودک اجازه دهید خودش با توجه به احساس گرسنگی یا سیری‌اش، مقدار غذایی را که مي‌‌خواهد بخورد تعیین کند. مقدار غذای مورد نیاز کودک نسبت به سن، وزن، اشتها و انرژی مصرفی‌اش متغیر است و تنها خود اوست که مي‌‌تواند آن را مشخص کند. متناسب با اشتهای کودکتان به او غذا بدهید و نه بر اساس مقدار غذایی که آماده کرده‌اید: واحدهای کوچک از تمام مواد غذایی اساسی و به منظور یاد دادن تنوع غذایی به او. به علاوه به او اجازه بدهید به تنهایی غذا بخورد.

حواستان به ریزه‌خواری، در زمان بین وعده‌‌های اصلی باشد
شما باید به منظور اجتناب از ریزه خواری، به کودک خود بیاموزید که در ساعت‌‌های خاصی غذا بخورد. ریزه خواری در اصل خوردن مقدار کمی از غذاهای مختلف بدون گرسنه بودن یا میل به غذاست. هرگز قبل از وعده‌‌های اصلی به او شیرینی ندهید، چرا که اشتهای کودک را کاهش مي‌‌دهد. البته دقت کنید که چشیدن با ریزه‌خواری فرق مي‌‌کند. امروزه ثابت شده است کسانی که کمی از غذای مورد علاقه‌شان را مي‌‌چشند، از دیگران لاغرترند چرا که کمتر میل به ریزه‌خواری دارند.

مواد لبنی را فراموش نکنید
کودکان بین شش تا نه سالگی، برای رشد و شکل گرفتن استخوان‌‌ها، روزانه به 900 میلی‌لیتر کلسیم نیاز دارند. به همین دلیل است که پزشکان توصیه مي‌‌کنند که هر روز 200 تا 400 میلی‌لیتر شیر، دو تا سه واحد ماست یا جایگزین‌‌های آن‌‌ها را به کودکان بدهیم. یک لیوان 125 میلی‌لیتری شیر به همان میزان کلسیم دارد که ماست طبیعی یا 60 گرم پنیر سفید. به علاوه شیر حاوی مواد معدنی همچون گوگرد، سدیم، آهن و مس و دیگر عناصر کمیاب مثل روی، منیزیم، منگنز، ید و بسیاری از ویتامین‌‌ها است.

هنگام غذا خوردن، جر و بحث را فراموش کنید
میز شام را به صحنه تئاتر درگیری خانوادگی بدل نکنید. هنگام غذا خوردن، وقت مناسبی برای حل و فصل مشکلات و پرسیدن سوالاتی همچون “چرا اتاقت را مرتب نکرده‌ای؟ ”یا” نمره دیکته ات چند شده؟” نیست.
همچنین از صحبت کردن در مورد مشکلات کاری خودداری کنید. نارضایتی‌‌های شغلی پدر و مادر برای کودکان جالب نیست.

همانند یک سرآشپز عمل کنید
کودکان غذاهای متنوع، رنگی و تزیین شده را دوست دارند. به جای مخلوط کردن انواع غذاها با هم، در هر بشقاب فقط مقداری اندک از یک نوع غذا بریزید. از ادویه‌‌های مختلف بهره بگیرید، نه تنها برای طعم دادن به غذا بلکه همچنین برای آشنا کردن ذائقه کودک با طعم غذاهای مختلف. هر چند وقت یکبار، کودکتان را با استفاده از ظرف‌‌های جدید و رنگارنگ ( نارنجی، قرمز و… ) غافلگیر کنید؛ همچنین از سبزیجات رنگی همچون هویج و گوجه فرنگی برای تزیین غذایی ساده و رنگ بخشیدن به آن بهره بگیرید.
توصیه: آخر هفته‌‌ها، برای آشپزی کردن از کودک خوش اشتهایتان کمک بگیرید و طبق سلیقه او غذا درست کنید. هیچ چیزی همانند شرکت در روند آماده سازی غذا، نمی‌تواند اشتهای کودک را افزایش دهد و لذت را برای او به ارمغان بیاورد.

در هر وعده غذایی از سبزیجات و میوه‌‌ها استفاده کنید
سبزیجات و میوه‌‌ها برای حفظ سلامت عمومی کودکان ضروری هستند. آن‌‌ها سرشار از فیبرند که در بهبود کارکرد روده‌‌ها نقشی اساسی بازی مي‌‌کنند. همچنین حاوی انواع ویتامین‌‌ها و مواد معدنی هستند. خودتان را به جای کودکتان بگذارید؛ اگر میوه یا سبزی را بدون هیچ تزیینی به شما بدهند، میل چندانی برای خوردن آن‌‌ها نخواهید داشت. کمی سلیقه به خرج داده و آن‌‌ها را به شکل‌‌های مختلف برش دهید.

الگوی مناسب برای کودک‌تان باشید
عادات غذایی و رفتار ما در هنگام غذا خوردن تاثیر مستقیم در رفتار کودک دارد. کودکان دائما ما را زیر نظر دارند و از ما الگو مي‌‌گیرند. یادمان باشد که عادات غذایی که کودکان مي‌‌آموزند تا بزرگسالی و حتی تا آخر عمر همراه آن‌‌ها مي‌‌ماند.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها