اسپاگتی ایرانی
پنج شنبه 30 بهمن 1393 1:06 PM
مواد لازم
٥٠٠ گرم گوشت چرخ کرده -٦ تا ٧ عدد گوجه درشت و رسیده -١ تا ٢ عدد لیموترش
٢ عدد سیب زمینی بزرگ -١ عدد پیاز بزرگ -نیم قاشق چای خوری زعفران
١ قاشق چای خوری زردچوبه -روغن به مقدار کافی-نمک به اندازه کافی
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را پوست بکنید و بصورت چیپس ورقه ورقه کنید (3 تا 5 میلیمتر ضخامت). آنها را در آب سرد بریزید تا بعد استفاده کنیم.گوجه فرنگی ها را هم خورد کنید.آب دو لیمو را بگیرید و کنار بگذارید.
حالا گوشت چرخ کرده را آماده میکنیم. برای اینکار پیاز را خورد کرده با مقداری روغن در ماهی تابه سرخ کنید هنگامی که پیاز سرخ شد گوشت چرخ کرده و زردچوبه را به آن بیفزاید و خوب سرخ کنید.
قابلمه را تا نیمه آب کنید و بجوشانید وقتی آب جوش آمد اسپاگتی ها را در آن بریزید و بجوشانید مدتی را که برای جوشاندن اسپاگتی در نظر می گیرید نسبت به نوع آن فرق می کند من معمولا از اسپاگتی استفاده می کنم که باید 10 دقیقه جوشانده شود ولی برای این غذای بخصوص آنرا فقط 8 دقیقه می جوشانم دلیلش این است که اسپاگتی را بعدا می خواهیم دم کش کنیم و اگر زیاد بجوشد چُلُفته و بهم چسبیده می شود برای جلوگیری از بهم چسبیدن و شُله شدن آنرا دو دقیقه کمتر می جوشانم. پس از جوشاندن اسپاگتی آنرا با آب سرد آب کش می کنم.
قابلمه را روی اجاق بگذارید درجه آن را کم کنید و روغن در داخل قابلمه بریزید سیب زمینی ها ی ورقه ورقه شده را در کف قابلمه بچینید تا تمام کف قابلمه پوشیده شود. لایه ای از اسپاگتی را روی سیب زمینی ها بریزید و کمی گوشت را هم روی آن بریزید چند ورق گوجه فرنگی هم روی آن بگذارید این کار را ادامه دهید تا تمام مواد در قابلمه قرار بگیرید باقیمانده گوجه فرنگی ها را هم روی آن بچینید آب لیمو ها را با زعفران و یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید و آنرا روی مواد بریزید با پارچه و در قابلمه، قابلمه را بپوشانید و محکم کنید شعله اجاق را کم کنید و به مدت یکساعت و نیم دم کش کنید.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.