لازانیای اسفناج، غذایی برای مقابله با سرطانپوست
پنج شنبه 30 بهمن 1393 1:06 PM
لازانیای اسفناج، غذایی برای مقابله با سرطانپوست پنیر كمچرب (رنده شده): یك و یك دوم قاشق غذاخوری گوجهفرنگی: 2 عدد اسفناج (خردشده): 3 قاشق غذاخوری لازانیا: به تعداد لازم پنیر پارمزان (رندهشده): یك قاشق غذاخوری پودر نان (آرد سوخاری): یك قاشق غذاخوری روغن زیتون: 2 قاشق چایخوری نمكوفلفل: به مقدار لازم طرز تهیه: فر را از قبل روی 375 درجه فارنهایت تنظیم كنید. یك ظرف را پر از آب كنید و بگذارید تا بجوشد. در همین هنگام پنیر را درون یك ظرف بریزید. سپس گوجهفرنگی را داخل خردكن ریخته تا كاملا پوره شود. سپس یك قاشق غذاخوری آن را به پنیر اضافه كنید. حالا اسفناج را درون آن بریزید. نمك و فلفل بزنید و كنار بگذارید. وقتی آبجوش آمد. هر تعداد لازانیا كه ته ظرف را میپوشاند درون آبجوش بگذارید به اندازه 3 ـ 2 دقیقه در آب بماند تا نرم شود. سپس از آب بیرون بیاورد و با یك پارچه تمیز خشك كنید. ته ظرف خود را چرب كنید و ورقههای لازانیا را در آن بچینید. روی لازانیا یك لایه گوجهفرنگی بمالید. سپس روی آن مخلوط پنیر بریزید. با پشت قاشق مواد را كامل پخش كنید. بعد روی آن كمی گوجهفرنگی و پنیر بریزید. به همین ترتیب این لایه را برای 2 بار دیگر تكرار كنید. آخرین لایهای كه میریزید. سسگوجه و پارمزان باشد. حالا دوباره به تعداد لازم لازانیا داخل آب گذاشته و روی مواد بگذارید. كمی سسگوجه، پارمزان، پودرنان و روغن زیتون را با هم مخلوط كنید و روی لازانیا بریزید. سپس روی ظرف را با فویل بپوشانید و درون فر بگذارید و 30 دقیقه صبر كنید تا بپزد. اگر میخواهید روی آن طلایی شود، فویل را از روی آن بردارید و برای یك دقیقه دیگر دوباره درون فر بگذارید. هر پیمانه اسفناج خام (30 گرم) حاوی 7 كالری و هر پیمانه اسفناج پخته شده (180 گرم) دارای 41 كالری است. محققان حداقل 13 تركیبات فلاوونید مختلف در اسفناج یافتهاند كه به عنوان آنتیاكسیدان و ضد سرطان عمل میكند. دیده شده است كه این آنتیاكسیدانها در كاهش خطر ابتلا به سرطان معده و پوست موثرند. كاروتنوئیدی كه در اسفناج یافت میشود و نئوزانتین نام دارد، موجب از بین رفتن سلولهای سرطانی پروستات میشود. اسفناج برای افرادی كه بیماری قلبی دارند نیز مفید است؛ چراكه منبع خوبی از ویتامینهای A و C است. این دو ویتامین از اكسید شدن كلسترول جلوگیری میكنند. كلسترول اكسیده به دیواره عروق میچسبد و موجب تنگی عروق میشود و خطر سكتههای قلبی و مغزی را افزایش میدهد. فولات موجود در اسفناج (هوموسیتئین) را كه موجب سكتههای قلبی و مغزی میشود خنثی میكند و منیزیم موجود در آن موجب كاهش فشار خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود. در خرید اسفناج آنهایی را انتخاب كنید كه برگهای سبز تیره دارند و زرد نشدهاند. برگها باید تازه و سفت باشند. اسفناج را در كیسه فریزر میتوانید تا 5 روز در یخچال نداری كنید. قبل از نداری اسفناج را نشویید؛ زیرا این كار باعث زود خراب شدن آن میشود. از نداری اسفناج پخته شده خودداری كنید.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.