جوجه کباب درسته در فر
پنج شنبه 30 بهمن 1393 8:51 AM
مواد لازم :
جوجه مرغ 1250 گرم
آب ليموترش 2.5 فنجان
روغن زيتون 1 فنجان
سيب زميني چيپس قدري
جعفري شاخه اي قدري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
جوجه درسته را تميز مي کنيم و مي شوئيم و خوب خشک مي کنيم و اطرافش را با سس روغن زيتون ، آبليمو و نمک آغشته مي سازيم و دو سيخ از جوجه مي گذاريم و يا جوجه را روي ظرفي مشبک ( پنجره اي شکل ) قرار مي دهيم و سيخ يا ظرف مشبک را در ديس يا سيني فر مي گذاريم و سيني را روي آخرين پنجره فر که قبلا با حرارت 450 درجه گرم شده است قرار مي دهيم و نيم ساعت تا سه ربع مي گذاريم بماند ، گاهي جوجه را پشت و رو مي کنيم و از سس روي آن مي دهيم بعد از سه ربع ساعت حرارت را به 350 درجه مي رسانيم و نيم ساعت تا سه ربع ساعت ديگر ميگذاريم جوجه در فر بماند تا کاملا پخته و برشته شود ، مدت طبخ جوجه درسته در فر از يک ساعت ربع تا يکساعت و نيم مي باشد ، بعد جوجه را در ديس قرار مي دهيم و اطرافش را با جعفري و چيبس تزيين مي کنيم ( نکته حساس در طبخ جوجه درسته اين است که جوجه را گاهي بلند کنيم تا آبهاي داخل شکم آن خارج و زودتر پخته شود. )
مرغ درسته را هم که وزن آن حدود يک کيلوونيم است مي شود در فر کباب کرد مدت کباب شدن آن يکساعت و نيم است که سه ربع ساعت با حرارت 500 درجه فارنهايت و سه ربع ساعت با حرارت 450 درجه ميباشد ممکن است مرغ را در کاغذهاي مخصوص آلومينيوم پيچيده و بعد از يک ساعت کاغذ را باز کرده تا مرغ در نيمساعت آخر برشته و طلائي شود در صورت پيچيدن مرغ در کاغذ کباب پخته تر و آبدارتر ميگردد.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.