عدس پلو
پنج شنبه 30 بهمن 1393 12:43 AM
مواد لازم :
عدس پلویی
برنج
مواد تکمیلی :
زعفرون
گوشت چرخ کرده
خرما
کشمش
طرز تهیه :
عدس رو خیس می کنیم و می پزیم. از اول هم بهش نمک نمی زنیم که دیرپز نشه. البته عدس از اون حبوبات خوبه که زود می پزه. البته مواظب باشید له نشه و پوستش درنیاد. برنج رو هم که خیس کرده ایم.
به دو طریق می شه این غذا رو درست کرد :
هم می شه به صورت کته درست کرد. به این ترتیب که وقتی عدس پخته شد، آبش رو اندازه بگیریم و برنج رو توش بریزیم. تقریباً به اندازه یک بند انگشت که آب روش بود، بذاریم بپزه . آبش که به خوردش رفت، یه دور هم بزنیم که عدس همه جای برنج پخش بشه. دمکنی بندازیم و بذاریم دم بکشه. اگه خواستیم کته درست کنیم، اولاً یادمون باشه که رنگ غذا تیره می شه . درضمن نمکی که موقع خیس کردن روی برنج می ریزیم، باید کم باشه.
می شه به صورت آبکش هم درست کرد. به این ترتیب که : وقتی عدس پخت، آبی ازش باقی نمونه. برنج رو آبکش می کنیم و عدس رو لابلای برنج می ریزیم و دم می اندازیم. رنگ این یکی روشن می شه. آخه دیگه آب عدس وجود نداره که رنگش رو تیره کنه.
برای تزئین :
بنا به سلیقه و ذائقه مون می تونیم کشمش و خرما رو سرخ کنیم. یا حتی از گوشت چرخ کرده استفاده کنیم. زعفرون آب کرده هم که دیگه سرجهاز همه برنج ها هستند !
نکته 1 : در روش کته ، خاصیت عدس حفظ می شه ولی در روش آبکش ، خاصیت عدس دور ریخته می شه !
نکته 2 : بهتره وقتی که مهمون داریم، از روش آبکش استفاده کنیم. نه به خاطر اینکه نخواهیم خاصیت عدس به بدن مهمون نرسه ، بلکه به این دلیل که اینجوری برنج خوب از آب درمیاد.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.