خوراک سبزی با طعم زیره
پنج شنبه 30 بهمن 1393 12:25 AM
برای درستکردن خوراک سبزیجات، انواع و اقسام روشها وجود دارد ولی ویژگی اصلی و مهم این خوراک، طعم و عطری است که بهخاطر اضافهکردن زیره و تخم گشنیز پیدا میکند.
این خوراک در اصل مراکشی است و باتوجه به آنکه بسیار پرخاصیت و سالم است، خوردن آن به افرادی که به فکر سلامتیشان هستند، توصیه میشود.
● مواد لازم برای ۴ نفر:
- روغن زیتون؛ نصف پیمانه
- پیاز؛ ۲ عدد (هرکدام به ۸ قسمت تقسیم شود)
- سیر؛ ۳ حبه (له شود)
- پودر زیره؛ ۲ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز؛ ۲ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز؛ کمی
- هویچ؛ ۳ عدد (حلقه حلقه خرد شود)
- کدو سبز؛ یک عدد (حلقه حلقه خرد شود)
- سیبزمینی؛ ۵۰۰ گرم (به قطعات متوسط خرد شود)
- آب ۲ عدد لیموترش بزرگ یا چند عدد لیموترش کوچک
- آب مرغ؛ یک و یکچهارم پیمانه
- گشنیز خردشده؛ ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
● روش تهیه:
۱) روغن زیتون را داخل قابلمهای بریزید و روی شعله متوسط اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز را در روغن تفت دهید و پس از گذشت ۳ دقیقه، سیر را هم اضافه کنید و یک دقیقه دیگر حرارت دهید.
۲) سبزیجات خردشده را به پیاز و سیرداغ اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا این سبزیجات هم کمی بپزند؛ سپس آب لیموترش و آب مرغ را افزوده و با نمک و فلفل سیاه و قرمز مزهدار کنید.در ظرف را بگذارید و سپس آن شعله متوسط را روی اجاقگاز بگذارید تا کمکم سبزیجات بپزند. برای این منظور معمولا نیمساعت زمان لازم است.
۳ ) پس از اطمینان از پخت سبزیجات، در ظرف را بردارید و گشنیز خردشده را در قابلمه بریزید و مواد را خوب باهم مخلوط کرده و یک دقیقه دیگر حرارت دهید.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.