دلمه بره
پنج شنبه 30 بهمن 1393 12:11 AM
گوشت بره : ۱ عدد
برنج : ۳۰۰ گرم
کشمش : مقداری
پسته : مقداری
ماست ساده کم چرب : مقداری
دارچین : مقداری
پیاز : ۴ عدد
ادویه : مقداری
شوید یا شبت : مقداری
یک بره کوچک نسبتاً چرب را پاک کرده در دیگ پر از آب انداخته آن را بجوش بیاورید، همین که آب جوش آمد، جگر و دل و قهوه آن را که قبلاً علیحده در ظرفی گذاشتهاید خرد نموده با پیاز نسبتاً زیاد، سرخ کنید.
قدری آب بره برویش بریزید تا پخته شود، موقع برداشتن چند شاخه شبت خرد کرده رویش بپاشید و ادویه بزنید، و کشمش پلوئی و پسته با آن مخلوط کنید.
مخلوط فوق را در شکم بره گذاشته آن را دوخته، آب پیاز به بره زده دو طرفش را ماست مالیده و رویش دارچین بپاشید و در دیگ را بگذارید و آب بره رویش بریزید و بگذارید بپزد، سر سفره ببرید.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.