كوكوی سیب زمینی و اسفناج
پنج شنبه 30 بهمن 1393 12:10 AM
مواد لازم:
۹۰۰ گرم سیب زمینی
۴۵۰ گرم اسفناج
۲ عدد تخم مرغ
۴۰۰ گرم پنیر خامه ای
۱ قاشق سوپخوری دانه خردل
۵۰ گرم سبزیجات تازه خرد شده (مثل شوید و جعفری)
كمی نمك و فلفل
فر را با ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن كنید تا گرم شود. یك قالب كیك نچسب گرد به قطر ۲۳ سانتی متر را با قطعه ای كاغذ روغنی بپوشانید و روی كاغذ را كمی چرب كنید.سیب زمینی ها را پوست بگیرید و در قابلمه ای قرار داده، آن را با آب سرد پر كنید تا روی سیب زمینی ها را بپوشاند. سپس بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آمده و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. آنها را در یك صافی خالی كنید. پس از سرد شدن سیب زمینی ها، آنها را به صورت برش های نازك درآورید.اسفناج را خوب بشویید و در ظرفی ریخته، درپوش ظرف را ببندید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا با حرارت ملایم با همان آب باقی مانده از شست وشوی برگ ها بپزد و به اندازه كافی نرم شود. اسفناج را در یك صافی خالی كنید و با پشت قاشق كمی بفشارید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس ریز خرد كنید.تخم مرغ ها را كمی بزنید تا مخلوط شوند و سپس پنیر خامه ای را به آنها اضافه كنید. اسفناج و سبزیجات را اضافه كنید. یك لایه از برش های سیب زمینی را به صورت دایره های متحدالمركز و به صورتی كه كمی روی یك دیگر را بپوشانند در كف قالب بچینید. روی این سیب زمینی ها را با لایه ای از مخلوط اسفناج بپوشانید و سپس یك لایه دیگر سیب زمینی روی مواد بچینید. روی قالب را با یك قطعه كاغذ آلومینیوم بپوشانید و در سینی فر قرار دهید. داخل سینی فر تا نیمی از ارتفاع قالب آب جوش بریزید و در فر را بسته به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه آن را بپزید. سپس كوكو را برگردانید و كاغذ را از آن جدا كرده با سالاد كاهو و گوجه سرو كنید.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.