0

Sony Xperia Z2 Tablet

 
lpln110
lpln110
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1393 
تعداد پست ها : 153
محل سکونت : اصفهان

Sony Xperia Z2 Tablet
یک شنبه 26 بهمن 1393  2:34 PM

بازار پر است از تبلت های کوچک و بزرگ. این صفحه های 7، 8، 10 و اخیرا 12 اینچی به طور جدی و به صورت همه جانبه به زندگی روزمره ما نفوذ کرده‌اند. تبلت ها در عرض چند سال از یک کالای با کلاس و گران به گجتی کاربردی و اساسی تبدیل شده‌اند. اگر تا دیروز عموم مردم به تلفن همراه و لپتاپ خود بسنده می‌کردند، امروز دیگر داستان تغییر کرده است. عده زیادی به تبلت ها روی آورده‌اند و با توجه به بودجه و نیاز خود، از میان محصولات متنوعی که برندهای مختلف عرضه کرده‌اند، دستگاه مورد نظر را خریداری کرده‌اند. حتی آن دسته از افراد که تا دیروز نیاز به این رده از محصولات را انکار می‌کردند، امروز با جدیت بیشتری به این رده از محصولات نگاه می‌کنند.
در این میان، هر یک از کمپانی‌ها با رویکردی متفاوت به این حوزه وارد شده‌اند. اپل به پیش قراولی خود در این بازار می‌نازد و هر سال با محصولاتی جدید چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. سامسونگ با اندروید گوگل و انواع و اقسام تبلت های رنگارنگ خود در حال درنوردیدن بازار است. مایکروسافت هم سعی بر آن دارد که با عرضه تبلت های قدرتمند، تا آنجا که می‌شود، مرز بین دو دنیای تبلت ها و لپتاپ ها را کم رنگ و کم رنگ‌تر کند. گوگل و ال‌جی نیز به نوبه خود به نوعی در حال گسترش جای پای خود در بازار هستند. شرکت‌های معتبر دیگر نیز عمدتا با محصولاتی میان رده وارد شده‌اند و در تلاش اند تا فاصله میان تبلت های رده بالا و  گران‌قیمت و تبلت های بی کیفیت و ارزان‌قیمت را با محصولات خوش ساخت خود پر کنند.

 

اما می‌رسیم به سونی. شرکتی که همیشه در همه محصولات خود، چه تلفن هوشمند، چه تلویزیون و چه سیستم‌های صوتی، به دنبال نوعی کمال گرایی بوده و در مسیر آن گام برمی دارد. تبلت این شرکت نیز منتج از همین میل به کمال است. باریک‌ترین، سبک‌ترین، بالاترین مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار؛ این‌ها صفاتی عالی هستند که سونی در چند سال اخیر برای رسیدن به آن‌ها کمر همت بسته است. بله دوستان، سونی بار دیگر یکی از بهترین تبلت های سال را روانه بازار نموده. Xperia Z2 Tablet آخرین تلاش غول ژاپنی برای سلطه بر بازار 10 اینچی‌ها به حساب می‌آید. در ادامه با دیجی کالا همراه باشید، تا در کنار هم با جزئیات بیشتری به این تبلت زیبا بپردازیم.
 

 

طراحی و ساخت

سونی در Xperia Z2 Tablet، شاهکار مهندسی خود را به رخ رقبا کشیده است. هر یک از تولیدکنندگان مطرح تبلت ها، بر روی یک سری المان‌های خاص مانور می‌دهند. سونی با جسارت خاص خود، به ظرافت محصول نهایی‌اش می‌بالد.
 

ضخامت 6.4 میلی متر چیزی نیست که بتوان به آسانی از آن گذشت. تصور این مسئله که ضخامت دستگاه شما با ضخامت درگاه Micro USB تعبیه شده در بدنه تبلت برابری کند، به خودی خود هیجان برانگیز است. از ضخامت که بگذریم می‌رسیم به وزن تبلت. این نسل از تبلت های سونی در مدل وای-فای تنها 426 گرم وزن دارد. این رقم در مدل LTE/3G به 439 گرم می‌رسد. به این نکته توجه کنید که نسل قبلی این تبلت، یعنی Tablet Z، ضخامتی برابر با 6.9 میلی متر و وزنی معادل 495  گرم (در مدل LTE) داشت. جالب است بدانید که محصول تحسین شده اپل، یعنی آیپد ایر، با ضخامت 7.5 میلی متری و وزن 478 گرمی خود، هنوز از این لحاظ یک قدم عقب‌تر از محصول سونی ایستاده.
 

 

حال می‌رسیم به قابلیتی که سونی در دو سال اخیر تمرکز ویژه ای بر روی آن داشته است. در مورد مقاومت دستگاه در برابر نفوذ آب و گرد و غبار صحبت می‌کنیم. سونی تمام تلاش خود را به کار بسته تا با تبلیغات بر روی این ویژگی‌ها، جایگاه خود را در شرایط رقابتی حاکم بر بازار تلفن‌های هوشمند و تبلت ها، بیش از پیش مستحکم کند. این تبلت موفق به کسب گواهینامه IP58 شده است. این بدان معناست که دستگاه شما قادر است بدون هیچ مشکلی بیش از یک ساعت در عمق 1.5 متری آب دوام بیاورد. البته قبل از غوطه‌ور کردن دستگاه در آب، می‌بایست از بسته بودن درپوش درگاه های دستگاهتان اطمینان حاصل کنید.
 


در نگاه اول به تبلت Z2  و با در دست گرفتن آن، اولین چیزی که جلب توجه می‌کند، باریکی و وزن کم آن است. با روشن شدن نمایشگر، ناخودآگاه نگاهتان معطوف حاشیه پهن دور صفحه نمایش می‌شود؛ چیزی که ممکن است همان ابتدا شما را کمی نا امید کند. اما می‌توان به این مسئله را با  دید مثبت نگریست. در دست گرفتن این تبلت، بسیار لذت بخش و راحت است. با وجود حاشیه های دور صفحه نمایش و با توجه به ظرافت بی نظیر این دستگاه، می‌توانید با خیال راحت و بدون نگرانی از برخورد انگشتانتان به نمایشگر، تبلت Z2 را با یک دست بگیرید.
 


 البته جذب اثر انگشت بر روی بدنه پلاستیکی تبلت ها موضوع جدیدی نیست. Z2 نیز از همین مشکل رنج می‌برد. اینجاست که بدنه فلزی آی پد جلوه نمایی می‌کند. باز هم همه چیز به شیوه استفاده شما از دستگاه دارد.
 


سونی در این تبلت از همان زبان طراحی به کار رفته در تلفن‌های هوشمند رده بالای خود، یعنی OmniBalance، استفاده کرده است. اسکلت آلومینیومی پیرامون تبلت، در قالب یک قاب مستحکم، در عین سادگی، شکوه بی نظیری به این دستگاه داده. دوربین جلویی (وبکم) 2.2 مگاپیکسلی این تبلت به همراه سنسور سنجش نور محیط در بالای نمایشگر جا خوش کرده‌اند.
 


اگر به پشت دستگاه نگاهی بیاندازیم، در ابتدا دوربین 8 مگاپیکسلی تبلت را در بالا و گوشه سمت راست خواهیم دید. از فلش دوربین هم خبری نیست. کمی پایین‌تر از سنسور دوربین، لوگوی NFC به چشم می‌خورد. لوگوی سونی نیز دقیقا در مرکز سطح پشتی تبلت نقش بسته است.

 

 

در بخش بالایی تبلت، ارسال کننده مادون قرمز، حفره میکروفون و دو درپوش محافظ دیده می‌شود. یکی از این درپوش‌ها از درگاه Micro USB حفاظت می‌کند. درپوش بعدی شیارهای microSD و سیمکارت را پوشانده است. در مدل وای-فای هم که طبیعتا از شیار سیمکارت خبری نیست. وجود این درپوش‌ها لازمه تحقق شعار سونی در باب مقاومت این تبلت در برابر نفوذ آب و ذرات گرد و غبار است. جک 3.5 میلی متری هدفون در بخش زیرین دستگاه تعبیه شده. در سمت چپ تبلت هم دکمه های پاور (روشن/خاموش) و کنترل صدا به چشم می‌خورند. دکمه پاور بر اساس استاندارد جدید سونی، آلومینیومی و گرد طراحی شده و دکمه یکپارچه کم و زیاد کردن صدا هم با ساختاری فلزی و باریک در زیر آن قرار گرفته است.

 

 

نمایشگرکیفیت صفحه نمایش تبلت مورد بحث ما، نسبت به نسل قبلی‌اش یعنی Tablet Z، شاهد بهبودهایی بوده است. سونی از تکنولوژی جدیدی به نام Live Color LED در نمایشگر 10.1 اینچی این تبلت استفاده کرده است. بر اساس این تکنولوژی جدید، باید شاهد شفافیت بیشتر و توزیع یکنواخت‌تر روشنایی در سطح نمایشگر باشیم. این قضیه در این محصول تا حدی قابل تشخیص است. تبلت Z2 در واقع از صفحه نمایشی IPS با رزولوشن 1200 × 1920 پیکسل بهره می‌برد. این میزان رزولوشن برای نمایشگر 10.1 اینچی این تبلت، تراکم پیکسلی 224ppi را به ارمغان آورده.  با توجه به تراکم پیکسلی بالاتر نمایشگرهای رقبای اصلی این تبلت، یعنی آی پد ایر و گلکسی تب پرو 10.1 اینچی، باید بگوییم که Z2 یک گام عقب‌تر ایستاده. لازم به ذکر است که آیپد ایر و گلکسی تب پرو 10.1 اینچی، به ترتیب صفحه نمایش‌هایی با تراکم پیکسلی 264ppi و 299ppi دارند. البته این تفاوت آن قدرها زیاد نیست، از سوی دیگر همه چیز که به تراکم پیکسلی خلاصه نمی‌شود! سونی با بهره گیری از تکنولوژی ابداعی خود، یعنی Triluminos، رنگ‌هایی بسیار غنی را برای تبلت Z2 خلق کرده است. یکی از ایرادهایی که می‌توان به این تبلت وارد کرد، مسئله انعکاس شدید نور محیط در نمایشگر آن است. این مسئله به خصوص در زیر نور آفتاب بیشتر به چشم می‌آید. اگر از این مشکل که تقریبا گریبان اکثریت تبلت ها و تلفن‌های هوشمند بازار را گرفته بگذریم، با قاطعیت می‌توانیم کیفیت نمایشگر این تبلت را رضایت بخش قلمداد کنیم.



سخت افزار

شگفتی‌های این محصول سونی تنها به بدنه زیبا و ظریفش خلاصه نمی‌شود. در زیر این پوسته ظاهری، سخت افزاری در خور توجه قرار دارد.  تبلت Z2 به پردازشگر چهار هسته ای اسنپدراگون 801 با فرکانس کاری 2.3 گیگاهرتز تجهیز شده است. قدرت پردازشی این تبلت نسبت به Tablet Z بهبود چشمگیری پیدا کرده است. Adreno 330 نقش پردازشگر گرافیکی این تبلت را بازی می‌کند. باید توجه داشت که اسنپدراگون 800 و اسنپدراگون 801 بسیار به هم شبیه اند با این تفاوت که سرعت پردازش گرافیکی در اسنپدراگون 801 حدود 30 درصد بیشتر است.
تبلت Z2 از 3 گیگابایت رم بهره می‌برد، و بسته به مدل خریداری شده می‌تواند 16 یا 32 گیگابایت حافظه داخلی داشته باشد. در ضمن کاربران قادر خواهند بود از طریق شیار microSD نسبت به افزایش حافظه دستگاه خود اقدام کنند.
این تبلت در دو مدل اصلی وای-فای و 3g/LTE عرضه شده است. هر دو مدل از وای-فای، بلوتوث نسخه 4.0، GPS، NFC و DLNA بهره می‌برند. در مدل سیم کارت خور به لطف وجود شیار سیمکارت، امکان استفاده از شبکه های پر سرعت 3G و LTE فراهم می‌شود و همچنین کاربران می‌توانند از قابلیت مکالمه سیمکارت هم استفاده کنند.
باید گفت که تبلت Z2 توانایی اجرای روان تقریبا تمامی اپلیکیشن ها و بازی‌های رایج را دارد و می‌توان به نوعی، آن را از پیشتازان بازی‌های گرافیکی در بازار قلمداد کرد.
 

نرم افزار

اما می‌رسیم به روح حاکم بر سخت افزار تبلت جدید سونی. این شرکت ژاپنی همچون رسم چند ساله خود، سیستم عامل اندروید گوگل را با عطر و طعم رابط کاربری اکسپریا همراه کرده است. رابط کاربری سبک و ساده سونی در کنار اندروید 4.4.2 ، به بهترین شکل ممکن کار می‌کند.
 


با این حال در نرم افزار این تبلت از قابلیت جالبی چون مالتی تسکینگ (Multi-Tasking) به سبک سامسونگ خبری نیست. سامسونگ در تبلت های جدیدش از ویژگی جالب چند پنجره ای بهره گرفته که در گجتی مانند تبلت بسیار به کار می‌آید. اما سونی رویکردی متفاوت به این موضوع داشته و سعی کرده بسیاری از اپلیکیشن ها نظیر پخش کننده واکمن و مرورگر وب را در قالب پنجره‌هایی شناور نمایش دهد. با این که امکان تغییر اندازه این پنجره‌ها وجود دارد، با این حال، از دید ما قابلیت چند پنجره ای سامسونگ جذابیت و کاربرد بیشتری دارد.
 


 در مجموع می‌توان گفت که این تبلت هم از نظر بدنه فیزیکی و هم از لحاظ رابط کاربری، به اصول طراحی مینیمالیستی سونی پایبند بوده و با کمترین پیچیدگی، کاربردهای زیادی پیش پای کاربر قرار می‌دهد.
 

دوربین

شاید تا دیروز تکرار می‌کردیم که دوربین یک قابلیت جانبی برای تبلت هاست. اما گویا اوضاع در حال تغییر است. هستند افرادی که با اعتماد به نفس تمام، تبلت 10 یا حتی 12 اینچی خود را در هوا گرفته و توسط آن عکاسی یا فیلمبرداری می‌کنند. کار به جایی رسیده که سامسونگ در کنار دوربین اصلی برخی تبلت های خود از جمله گلکسی نوت پرو و گلکسی تب پرو، فلش LED هم تعبیه کرده. البته سونی این بار به سراغ فلشLED  نرفته، بلکه با استفاده از سنسور ساخت خود موسوم به Exmor R تلاش کرده نظر کاربران خود را جلب می‌کند.
 

 


دوربین 8.1 مگاپیکسلی این تبلت در حالت پیش‌فرض با نسبت تصویر 16:9 عکسبرداری می‌کند. این دوربین با اپلیکیشن اختصاصی سونی همراه شده و قابلیت‌های زیادی چون حالت تشخیص خودکار صحنه (Scene Recognition) و افکت‌های واقعیت افزوده (Augmented Reality) را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. رابط کاربری و قابلیت‌های این اپلیکیشن، درست مانند اپلیکیشن دوربین تلفن‌های هوشمند رده بالای سونی است. به لطف پردازشگر اسنپدراگون 801، سرعت پردازش تصاویر در این تبلت بهبود یافته و وقفه های معمول در حین عکاسی به حداقل رسیده.



تصاویر گرفته شده توسط دوربین این تبلت قابل قبول است. این تبلت در ثبت جزئیات تصاویر در حد یک دوربین 8 مگاپیکسلی واقعی عمل می‌کند. با این حال در شرایط نوری ضعیف از این دوربین انتظار معجزه نداشته باشید. در ضمن این دوربین قادر است با سرعت 30 فریم در ثانیه با رزولوشن 1080p فیلمبرداری کند و صدا را به صورت استریو با بیت ریت 128Kbps ضبط کند. ویدیوهای ضبط شده توسط دوربین اصلی کیفیت خوبی دارند. شاید شفافیت تصاویر خیلی بالا نباشد، با این حال جزئیات تصاویر و رنگ‌ها برای دوربین یک تبلت رضایت بخش است.
دوربین جلویی یا به قولی وبکم تبلت نیز، از سنسور Exmor R بهره می‌برد. این دوربین 2.2 مگاپیکسلی است و در مکالمات ویدیویی تمامی نیازهای شما را برآورده می‌کند.
 

 باتری

در پایان این بررسی بهتر است به باتری تبلت Z2 هم نیم نگاهی داشته باشیم. سونی برای این تبلت یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت در نظر گرفته است. این عدد برای یک تبلت 10 اینچی، به هیچ عنوان رویایی نیست. شاید بدنه ظریف تبلت Z2 دلیلی برای این انتخاب سونی باشد. با این وجود، سونی تلاش کرده از همین باتری به بهترین شکل ممکن کار بکشد. استفاده از چیپ ست کوآلکام برای این تبلت با برکات زیادی همراه بوده که از آن میان می‌توان به بهره‌مندی از تکنولوژی Quick Charge 2.0 اشاره کرد. این تکنولوژی، تا 75% به سرعت شارژ دستگاه اضافه می‌کند.


این تبلت قادر است تنها با یک شارژ حداکثر تا 10 ساعت به پخش مداوم ویدیو مشغول باشد. این عدد در هنگام پخش مداوم موسیقی به 100 ساعت خواهد رسید. این اعداد بسیار امیدوار کننده به نظر می‌رسند. از ادعاها بگذریم، می‌رسیم به واقعیت ماجرا. به نظر می‌رسد باتری‌های آیپد ایر و گلکسی تب پرو 10.1 اینچی نسبت به باتری تبلت مورد نظر ما از شارژدهی بهتری برخوردار باشند. با این حال باید اذعان داشت که هر سه تبلت از این لحاظ از بهترین‌های زمان خود به حساب می‌آیند.
 

جمع بندی

سونی با معرفی تبلت Z2 یک بار دیگر ثابت کرد برای بهترین بودن، عزم خود را جزم کرده است. این کمپانی مطرح ژاپنی در عمل هم این قضیه را به اثبات رسانده. این دستگاه تا این لحظه، لقب باریک‌ترین و سبک‌ترین تبلت 10 اینچی روی زمین را یدک می‌کشد. با در دست گرفتن این دستگاه از همان ابتدا شیفته‌اش خواهید شد. مقاومت در برابر آب و ذرات گرد و غبار، این تبلت را از همه‌ی هم قد و قواره‌هایش پیش انداخته است. تبلت Z2 نسبت به نسل قبلی‌اش، چیپست سریع‌تر و نمایشگر بهتری دارد.  با این که تفاوت‌های بین این دو نسل چشمگیر نیستند، اما نمی‌توان سیر تکاملی آن‌ها را نادیده گرفت.
 

ایراداتی جزئی را می‌توان به این 10 اینچی ژاپنی وارد کرد. این نواقص آن قدرها آزاردهنده نیستند. با این حال در این بازار رقابتی بی رحم، همین ایرادات جزئی هستند که موقعیت یک محصول را به خطر می‌اندازند. شارژدهی تبلت Z2 قابل قبول است ولی به نظر می‌رسد نسبت به رقبا کمی عقب‌تر ایستاده. کیفیت ساخت و جنس بدنه این تبلت در مقایسه با بسیاری از تبلت های موجود در بازار، عالی است. با این وجود، این بدان معنا نیست که شما با خرید این محصول، از جذب اثر انگشت یا به جا ماندن لکه های چربی بر روی پشت تبلت در امان هستید. حاشیه دور نمایشگر و انعکاس نور هم از جمله مواردی هستند که در عین داشتن اهمیت، می‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد.
در میان خیل عظیم تبلت های 10 اینچی، چند محصول هستند که می‌توانند تنه به تنه تبلت Z2 بزنند و در مواردی از آن پیشی بگیرند. گلکسی تب پرو 10.1 اینچی ساخت سامسونگ و آیپد ایر ساخت اپل و اخیرا گلکسی تب S سامسونگ، از جمله رقبای اصلی تبلت جدید سونی هستند. هر دوی این رقبای قدر از نمایشگرهای فوق‌العاده ای برخوردارند اما هیچ کدام هنوز ادعایی در مورد ضد آب بودن یا مقاومت در برابر ذرات گرد و غبار نداشته‌اند. رابط کاربری جدید سامسونگ و قابلیت‌های چند پنجره ای آن از یک سو، و بدنه آلومینیومی و مستحکم آیپد ایر از سوی دیگر، آن‌ها در موقعیت بهتری نسبت به تبلت مورد نظر ما قرار می‌دهد. با در نظر گرفتن همه این داستان‌ها، اگر قصد دارید بهترین تبلت 10 اینچی اندرویدی بازار را بخرید، به شما توصیه می‌کنیم این شاهکار ژاپنی را هم به عنوان یکی از گزینه های جدی در نظر بگیرید.

در جدول زیر سعی نمودیم به شما در انتخاب تبلت مورد نظرتان کمک کنیم. پس با مطالعه این جدول، با رقبای اصلی در این سطح آشنا شوید. لازم به ذکر است که تا این لحظه فقط تبلت گلکسی تب S به حسگر اثر انگشت مجهز شده است.
با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید به بررسی دقیق‌تر محصولات بپردازید.
 


                            امتیاز عملکرد، شامل سرعت پاسخگویی به دستورات، همخوانی بین سخت‌افزار و نرم‌افزار و تجربه روان بودن کار با تبلت و اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها می‌باشد.
                            میزان شارژدهی تبلت فارغ از ظرفیت باتری، به عوامل دیگری همچون رزولوشن صفحه‌نمایش، مصرف پردازنده و سیستم‌عامل نیز بستگی دارد.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها