محققانايراني و ساخت رباتهوشمند جراحیمغز
یک شنبه 28 آذر 1389 1:26 PM
سرطان مغز يكي از خطرناكترين سرطانها خصوصا در بين جوانان است. با توجه به ساختار حساس و پيچيده مغز، به ويژه در مواردي كه تومور در نواحي بحراني براي حافظه يا اعصاب حركتي ايجاد شده باشد خارج كردن كامل تومور امكان پذير نيست كه اين امر شانس موفقيت جراحان در درمان قطعي بيمار را به شدت كاهش ميدهد اما تيمي از محققان ايراني موفق به ساخت ربات هوشمندي شدهاند كه امكان خارج كردن تومورهاي مغزي را بدون نياز به جراحي باز و دخالت دست پزشك فراهم كرده و شانس زنده ماندن بيماران مبتلا به سرطان مغز را پس از جراحي افزايش ميدهد.
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اعلام اين مطلب از رونمايي اين «ربات هوشمند جراح» با قابليت انجام جراحيهاي بسيار پيچيده مغز در دهه فجر سال جاري خبر داد.
دكتر مصطفي قانعي با اعلام اين دستاورد بزرگ علمي به ايسنا گفت: با بهرهگيري از اين ربات در جراحي مغز ديگر نيازي به جراحي باز و دخالت دست پزشك نيست.
وي خاطرنشان كرد: اين ربات با الگوبرداري از سيستمهاي «نويگيتور» (ناوبري) موشكها و ماهوارههاي فضايي ساخته شده كه نمونه اين سيستمها در طرح جنگ ستارگان به منظور مكانيابي، هدايت و هدفگيري موشك مورد توجه قرار داشته است.
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت خاطرنشان كرد: در چند روز اخير اين سيستم در سازمان پزشكي قانوني به روي اجساد با موفقيت تست شده و قبل از اين هم آن را بر روي مولاژ تست كرده بودند تا ثابت شود كه جراحان ميتوانند اين سيستم را به خوبي و با ضريب اطمينان بسيار بالا در جراحي مغز به كار بگيرند.
وي با بيان اين كه اين سيستم از سرريزهاي تحقيقات دفاعي كشور به بخش پزشكي است تصريح كرد: اين سيستم پس از كسب موفقيت در مرحله انساني در دهه فجر امسال رونمايي خواهد شد.