0

تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*
سه شنبه 21 بهمن 1393  11:56 AM

هفته ی سی ویکم بارداری شیرین کننده های مصنوعی در دوران حاملگی:

آن لیوان قهوه برای صبحانه، کاسه فرنی و فجان چایی که سرکار میل کرده‌اید به تنهایی 144 کالری و 14 قاشق چای خوری شکر دارند و هنوز ساعت 9 صبح است. هیچ فایده ای در آن کالری های زائد موجود در شکر نیست. همچنین شاید تا به حال از مضرات شکر برای خانم های باردار زیاد شنیده باشید، پس چکار باید کرد؟ اگر سر دوراهی قرار گرفته اید و نمی دانید کدام نوع شکر مناسب تر است به توصیه های زیر توجه کنید:
سوکرالوز ، Sucralose : نوعی شکر است با این تفاوت که طوری در آزمایشگاه ها تولید میشود تا بدن و دستگاه گوارشی نتوانند تجزیه اش بکنند پس بدون کالری است و هیچ تاثیری ندارد. این شکر مصنوعی که غذاها را شیرین میکند اما کالری ندارد برای مصرف در دوران بارداری بی ضرر تشخیص داده شده است. پس مصرف اینگونه شکر در طول روز به هر میزان هیچ مانعی ندارد. همچنین این شکر برای پخت و پز هم مناسب است و در مقابل حرارت واکنش نشان نمی دهند پس میتوانید از این شکر در تهیه کیک و شیرینی های تان هم استفاده کنید.

انواع شیرین کننده های مصنوعی و تاثیرات آنها در دوران بارداری


آسپارتام ، Aspartame : نوع دیگری از شکر مصنوعی هست. بحث های زیادی درباره ضرر و فایده این ماده شیرین کننده مصنوعی وجود دارد، اما چه حامله باشید چه نباشید، سازمان غذای کشور آمریکا سالم بودن این ماده را تایید کرده است اما همچنین توصیه کرده تا میزان مصرف این ماده را در دوران بارداری محدود کنید. پس نوشیدن یک بطری نوشابه و بسته از شیرینی با آسپارتام مانعی ندارد فقط مواظب میزان مصرفتان باشید  و از حد معین خارج نشوید.
ساخارین ، Saccharin : این نوع شکر مصنوعی هم توسط سازمان غذا بی ضرر شناخته شده است. اما تحقیقات جانبی نشان داده است که این نوع ماده بعد از ورود به بدن به سختی از بدن دفع میشود. این نوع شیرینی مصنوعی در مواد شیرین صورتی رنگ بکار میرود پس بهتر است برای اطمینان مصرف این خوراکی ها را به حداقل برسانید.
اسسولفام پتاسیم ، Acesulfame-K : این ماده نیز توسط سازمان غذا بی خطر تشخیص داده شده و 200 برابر شکر معمولی شیرین تر است. این نوع شکر در نوشیدنی های سبک، آدامس و شیرینی های پخته شده استفاده میشود. اما باز هم بهتر است مصرفش را محدود کنید.
سوربیتول ، Sorbitol : سوربیتول نوعی شیرین کننده مغذی است و برای زنان باردار توصیه هم میشود. با وجود اینکه این ماده ضرری ندارد اما مصرف زیادش می تواند باعث بروز مشکلاتی برای دستگاه گوارش شود و دل پیچه به همراه داشته باشد. هیچ خانم بارداری همچین چیزی را نمی خواهد پس بهتر است مصرف این ماده و خوراکی های مربوطه اش را هم محدود کنید. حتی مصرف این ماده میتواند باعث افزایش وزنتان بشود چرا که نسبت به سایر هم نوعانش مقدار کالر بیشتری دارد و طعم شیرین کمتری ایجاد میکند.
مانیتول ، Mannitol : مثل سوربیتول یک طعم دهنده مفید است. استفاده در مقادیر کمش مشکلی ایجاد نمی کند اما مقادیر زیادش میتواند باعث بروز مشکلات در سیستم گوارشی شود.
خلیتول ، Xylitol : که از گیاهان بدست می آید و بطور طبیعی در سبزیجات مختلف جود دارد. میتوان این ماده را در آدامس، خمیر دندان و سایر خوراکی ها یافت. مصرف کم و محدود این ماده مشکل ساز نیست. 40% از شکر واقعی کالری کمتری دارد و جلوی پوسیدگی دندان را میگیرد.
استیوا ، Stevia : آخرین نوع شیرین کننده مصنوعی است که به بازار آمده. و ریشه گیاهی دارد اما توسط سازمان غذا تایید نشده پس بهتر است قبل از مصرفش با پزشک متخصص مشورت کنید.
لاکتوز ، Lactose : که در شیر یافت میشود و معده بعضی از افراد نسبت به این ماده بسیار حساس است. اما غیر از  این حالت مصرفش مشکلی ندارد.
کنسانتره های موجود در آبمیوه ها: دقیقا کم کالری نیستند اما مقدار مواد مغذی نسبتا زیادی دارند. علاوه بر این جزو مایعات هستند و براحتی نمیتوان جایگزین مناسبی برایشان یافت. اما میتوان با کمی تلاش اینکار را انجام داد. برای مثال آب انگور که با این روش تهیه میشود بیشتر طعم شکر دارد تا انگور. البته این کنسانتره ها در سایر خوراکی های طعم دار هم یافت میشوند و مقدار مواد مغذی در اینگونه خوراکی ها نسبت به سایرین در مقدار قابل توجهی کمتر هست.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
دسترسی سریع به انجمن ها