تغذیه ی هفته به هفته دردوران بارداری*سه ماهه سوم*
سه شنبه 21 بهمن 1393 11:27 AM
هفته ی بیست وهشتم بارداری خوردن ماهی در دوره حاملگی:
آیا اخیرا فواید مربوط به ماهی را دنبال می کنید؟ در ابتدا ماهی محافظ قلب است. سرشار از املاح معدنی مفید و پر از چربی های مفید چون امگا_3 و سایر مواد مهم و مغذی.
ماهی سرشار از پروتئین لازم برای رشد کودک تان است، مخصوصا در هفته 28 بارداری که رشد مغزی جنین تان سرعت بیشتری پیدا کرده و تامین مواد لازم برایش ضروری است. این پروتئین که امگا_ 3 هم شناخته میشود بسیار برای این امر مفید و باعث افزایش بهره هوشی کودک میشود. همچنین تامین این پروتئین باعث افزایش قدرت حافظه تان هم میشود و سرحالی بیشترتان را هم میتواند درپی داشته باشد. مصرف ماهی حتی عضلات قلب را تقویت می کند و احتمال بیماری های قلبی را کاهش میدهد و ضربان آن را منظم تر می کند. همچنین غلضت خون و فشار خون را هم کاهش میدهد. اما این قضایا طرف منفی هم دارند، ماهی های اقیانوس های بزرگ مخصوصا ماهی های شکارچی میزان جیوه زیادی در بدن شان دارند. که می تواند برای جنین تان بسیار مضر باشد. همچنین ماهی هایی که در رودخانه ها و دریاچه های آلوده صید میشوند میزان زیادی الودگی به همراه خود دارند که میتواند برای جنین تان خطرآفرین باشد. پس برای اطمینان این نوع ماهی ها را از رژیم غذائی تان حذف کنید هم در دوران بارداری و هم در دوران شیر دهی. حتی بهتر است میزان مصرف تمامی نوع ماهی ها را محدود کنید چون همگی به میزان مشخصی جیوه در بدنشان دارند و مقدار زیادش میتواند خطر ساز باشد.
پرهیز کنید؛ از مصرف ماهی های شکارچی پرهیز کنید: کوسه، شمشیر ماهی، ماهی تن تازه، ماهی کله چکشی و ماهی هایی که از آب ها الوده گرفته شده اند.
مصرف این دسته ماهی را به شش اونس (حدود 170 گرم) در هفته محدود کنید؛ این ماهش ها میتوانند قزل آلا و ماهی های کنسرو شده باشند و همچنین هم خانواده هایشان.
مصرف این دسته ماهی را به دوازده اونس (حدود 340 گرم) در هفته محدود کنید؛ صدف، کنسرو، ماهی های کوچک اقیانوسی، ماهی های پرورشی و آب های آزاد را در هفته تا 12 اونس مصرف کنید.
این دسته ماهی ها را با فراغ بال و به وفور مصرف کنید؛ قزل آلای وحشی، ماهی پهن، ماهی روغن کوچک، هالیبوت، ماهی های خلیج و خود ماهی قزل آلا.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با پزشک متخصص و متخصصین تغذیه مشورت کنید.
در مورد قزل آلا شایعات مختلفی وجود دارد عده ای می گویند خوردن آن به هر مقدار ضرری ندارد اما عده ای می گویند میتواند مضر باشد. برای اطمینان از نوع وحشی قزل آلا تهیه و مصرف کنید. و یا آن را به صورت ارگانیک خریداری کنید. اما در هر حال توصیه های محدود کننده بالا را برای هر نوع ماهی دیگر اتخاذ کنید تا دچار مشکل نشوید. همیشه ماهی را کامل شسته و پوستش را تمیز کنید و بدقت گوشت هایش را جدا کنید و بصورت کامل بپزید.