پاسخ به:معرفی کتابهای طنز
یک شنبه 10 دی 1396 1:46 PM
رضوان کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا گفت: رمان «زندگی مثل سوپ است»، داستان زندگی یک نویسنده است که با وجود تنهایی و بیماری، یک شخصیت منزوی و ناامید نیست.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «زندگی مثل سوپ است» نوشته رضوان کریمی از سوی انتشارات کتیبه پارسی منتشر شد.
رضوان کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره تازهترین اثر خود گفت : در این کتاب بدون شعار زدگی، قصد داشتم تا مشکلات زنان تنها، مشکلات یک اجتماع اختلاس زده و سیاستزده و غیره را بیان کنم. همچنین یادآوری کنم که همه ما برای رسالتی به دنیا آمدهایم؛ چه خوب است رسالت خود را با آفرینش یک نیکی به پایان ببریم. رمان «زندگی مثل سوپ است»، داستان زندگی یک نویسنده است که با وجود تنهایی و بیماری، یک شخصیت منزوی و ناامید نیست.
این نویسنده درباره شخصیت پردازی این رمان توضیح داد: برای ملموس کردن این شخصیت، از داستانهای کوتاهم به عنوان نوشتههای شخصیت اصلی، استفاده کردهام. شخصیتهای داستان کمتر از ده نفر هستند و به جز دو نفر از آنها ، هیچکدام اسم ندارند و به نامهای زن همسایه، مرد محکم و … در داستان قرار گرفتهاند. این داستان ۹۵ فصل کوتاه دارد و ۳۵۵ صفحه است. از ویژگیهای کتابم این است که به پروفسور مجید سمیعی تقدیم شده است.
گفتنی است رمان «زندگی مثل سوپ است» اولین رمان رضوان کریمی است. از این نویسنده پیش از این چند مجموعه داستان کوتاه منتشر شده است. کریمی در این رمان نگاهی طنز به مسائل دارد و تلخی اتفاقات را با این نگاه میپوشاند. زبان این رمان ساده و خوشخوان است و در عین حال مسائل روحی و روانی جامعه را به چالش میکشد.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
«پیرمرد می پرسد که؛ دوست دارم چندسال دیگر عمر کنم؟
دلم میخواهد از مریضی ام بگویم، اما پیرمرد بیلچه ای را به دستم میدهد و دوباره سوالش را میپرسد.
بی آن که فکر کنم میگویم که؛ بیست سال دیگر.
پیرمرد به سطلهای گوشه ی حیاط اشاره میکند؛ توی سطلها نهالهای زیادی قرار دارد.
پیرمرد میگوید که؛ بیست گودال به فاصله یک متر و به عمق یک وجب و نیم، بکَنم.
مشغول میشوم… چهار یا پنج تا که میکنم، مچم خسته میشود و کمرم درد میگیرد.
پیرمرد نگاهم میکند و میگوید:« خدا قوت…»
میگویم:« مرسی…»
میگوید که؛ باید میگفتم: تنت سلامت!
میخندم و حرفم را اصلاح میکنم.
…چه شانسی آوردم که دندان گردی نکردم و گفتم بیست سال دیگر عمر میخواهم و نگفتم صدسال…والا این پیرمرد شوخی ندارد!»
کتاب «زندگی مثل سوپ است» نوشته رضوان کریمی توسط انتشارات کتیبه پارسی در شمارگان ۱۰۰۰ جلد و ۳۵۵ صفحه به قیمت ۲۲۰۰۰ تومان به تازگی منتشر شده است.
مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه